Samsung memperlahankan asas Galaxy S23 supaya anda akan membeli varian 256GB

82
nextpit samsung galaxy s22 plus paparan clr2
© NextPit

Hanya dalam beberapa hari, Samsung akan melancarkan Galaxy S23 (Ultra) secara rasmi. Keseluruhan spesifikasi trio kebanyakannya telah didedahkan di hadapan. Walau bagaimanapun, terdapat maklumat baru yang menyatakan bagaimana Samsung memperlahankan varian tertentu Galaxy S23 dan syarikat itu mungkin tidak memberitahu anda selepas semua.

Samsung merancang untuk menggunakan storan UFS 4.0 (Universal Flash Storage) pada barisan Galaxy S23 yang akan datang. Spesifikasi memori mempunyai kelajuan tulis 4.2 Gbps atau dua kali ganda kelajuan UFS 3.1 dan ia disebut-sebut 46 peratus lebih cekap daripada storan lama yang terdapat pada Galaxy S22 dan telefon Galaxy sebelumnya. Nampaknya, tidak semua model Galaxy S23 akan mengambil kesempatan daripada penambahbaikan tersebut.

  • Tablet Samsung terbaik berbanding pada tahun 2023

Memori yang lebih pantas untuk Galaxy S23+ dan S23 Ultra

Menurut pembocor terkenal IceUniverse, model 128 GB Galaxy S23 akan terperangkap dengan UFS 3.1 manakala konfigurasi 256 GB, serta Galaxy S23 Plus dan Ultra yang akan bermula pada 256 GB, dilengkapi dengan UFS 4.0. Sebab di sebalik pilihan Samsung tidak jelas. Tetapi mungkin kerana Samsung hanya boleh menghasilkan kenangan dengan UFS 4.0 dalam kapasiti 256 GB sehingga 1TB dan bukan 128 GB.

Mengekalkan model Galaxy S23 termurah dengan ingatan yang lebih perlahan boleh membantu rakyat Korea Selatan memasarkan mereka supaya peminat memilih varian seterusnya atau sebaliknya hanya menggunakan Galaxy S23+. Di negara lain, ia juga menjalankan peningkatan memori percuma jika anda membuat prapesan. Di AS, mereka memberikan kredit sehingga $100 jika anda berjanji untuk membeli Galaxy S23 bersama-sama dengan Galaxy Book Pro (2023) baharu.

Tetapi selain daripada jenis storan dan saiz bateri, Galaxy S23 yang lebih kecil dan ditambah berkongsi spesifikasi yang sama seperti kamera tiga kali ganda dan SoC Snapdragon 8 Gen 2 tersuai. Dari segi harga, Samsung menaikkan harga Galaxy S23 di kebanyakan negara kecuali di Amerika Syarikat.

Apakah pendapat anda tentang telefon utama dengan storan 128 GB? Sekiranya syarikat menawarkan 256 GB sebagai minimum untuk peranti premium? Beritahu kami di bahagian komen.