Samsung Memperluaskan Kemas Kini Galaxy AI kepada Telefon Lama

32
ujian samsung galaxy s24 069
© nextpit

Fokus utama siri Samsung Galaxy S24 ialah Galaxy AI, yang diprapasang pada peranti perdana berdasarkan Android 14 dan One UI 6.1 milik syarikat itu. Terdapat khabar angin yang semakin meningkat bahawa syarikat Korea Selatan itu juga akan mengedarkan fungsi novel berdasarkan kecerdasan buatan kepada telefon pintar Samsung dan tablet Samsung yang lebih lama. Hari ini, kami telah menerima pengesahan rasmi mengenai kemas kini yang akan datang termasuk jadual waktu.

  • Jangan ketinggalan: Semua yang anda perlu tahu tentang Samsung Galaxy S24

Samsung One UI 6.1 akan datang dengan Galaxy AI pada akhir Mac

Samsung juga akan menyediakan telefon pintar dan tablet lama dengan One UI 6.1 dalaman melalui kemas kini. Tidak ada yang luar biasa tentang perkara ini buat masa ini. Walau bagaimanapun, Samsung bukan sahaja mengumumkan bahawa kemas kini kini akan diedarkan secara bergelombang melalui kemas kini OTA (Over the Air) mulai akhir Mac 2024, tetapi juga peranti dan fungsi Galaxy AI yang boleh anda jangkakan.

Peranti Samsung manakah yang akan menerima One UI 6.1?

Peranti Samsung yang disokong dalam kumpulan pertama adalah seperti berikut:

  • Samsung Galaxy S23 FE
  • Samsung Galaxy S23
  • Samsung Galaxy S23+
  • Samsung Galaxy S23 Ultra
  • Samsung Galaxy Z Fold 5
  • Samsung Galaxy Z Flip 5
  • Samsung Galaxy Tab S9

Bertentangan dengan maklumat awal yang bocor untuk kemas kini kepada One UI 6.1, kami masih kehilangan telefon pintar daripada siri S21 dan S22, serta dua telefon boleh lipat generasi ke-4 dan telefon pintar jarak pertengahan yang sangat popular Samsung Galaxy A34 dan Galaxy A54. Ini mungkin bermakna bahawa mereka akan menerima kemas kini lebih lama lagi atau mereka secara amnya tidak bersedia untuk fungsi AI Galaxy AI.

Samsung Galaxy AI akan datang kepada lebih banyak telefon pintar

Samsung Galaxy AI menampilkan tangkapan skrin

Samsung Galaxy AI. / © Samsung

Dalam siaran akhbarnya, Samsung turut memaklumkan kepada kami fungsi AI yang akan tersedia pada peranti Samsung lain mulai akhir Mac 2024 dengan kerjasama Google.

“Dengan fungsi AI Galaxy, kami bukan sahaja mahu menyambut era AI mudah alih, tetapi juga memudahkan pengguna kami mengakses AI. Ini hanyalah permulaan. Matlamat kami adalah untuk menjadikan pengalaman itu boleh diakses oleh lebih daripada 100 juta pengguna Galaxy sepanjang tahun 2024 dan mencari cara inovatif untuk memanfaatkan banyak kemungkinan AI mudah alih”

TM Roh, Presiden dan Ketua Perniagaan Mobile eXperience

Ciri baharu termasuk Terjemahan Langsung AI, Pembantu Penulisan, Bulatan untuk Carian, Pembantu Semak Imbas, Jurubahasa, Pembantu Transkripsi, Penyuntingan Imej Generatif, Cadangan Edit dan Gerakan Perlahan Segera. Pasukan editorial nextpit telah menguji ciri dikuasakan AI ini dan menyediakan panduan lengkap untuk anda:

  • Galaxy AI hands-on: Betapa baiknya dorongan AI Samsung

Jadi, siapa di antara anda yang teruja dengan fungsi Galaxy AI baharu? Beritahu kami dalam ulasan ciri yang paling anda nantikan.