Samsung Mengadakan Acara Galaxy S24 Pada 17 Januari Memfokuskan Pada Galaxy AI

45
NextPit samsung galaxy s23 berbanding s23 plus cmd7
© nextpit

Berikutan pelbagai spekulasi dan kebocoran, Samsung kini telah mengesahkan acara Unpacked seterusnya akan berlaku pada 17 Januari di San Jose, California. Dijangka Galaxy S24 akan diumumkan kemudian. Syarikat itu juga menekankan AI generatif, yang akan debut sebagai Galaxy AI pada peranti Galaxy ini.

Bila dan bagaimana untuk menonton Samsung Galaxy S24 Unpacked?

Menerusi penggoda di platform media sosial Korea Selatan yang berbeza, acara fizikal itu akan bermula pada 17 Januari pada 1:00 PM ET / 7:00 PM CET. Ia akan dihoskan di Pusat SAP di San Jose, walaupun akan ada strim langsung di laman web Samsung dan saluran YouTube.

Samsung belum memberikan sebarang butiran tentang Galaxy S24 lagi. Walau bagaimanapun, mereka sudah pun memulakan program pra-pesanan di mana mereka yang mendaftar untuk acara itu dari sekarang akan menerima kredit $50 untuk digunakan kemudian apabila telefon bimbit itu benar-benar tersedia. Negara lain akan menerima nilai kredit yang berbeza, dan dalam kes saya, mereka menawarkan hampir $100 kredit.

Apa yang menarik adalah bagaimana Samsung telah memberikan petunjuk tentang ciri AI yang akan datang. Dalam penggoda, Galaxy AI dipersembahkan dengan animasi baharu bintang yang menyerupai yang pernah kita lihat daripada pembantu Bard Google dan model Gemini. Ini menunjukkan Samsung mungkin menggunakan alat AI Google untuk Galaxy AInya. Nasib baik, kita tidak perlu menunggu terlalu lama untuk mengetahui.

Hanya minggu ini, petikan ciri AI yang didakwa berbeza untuk Galaxy S24 telah bocor. Ini termasuk Editor Generatif baharu yang serupa dengan Editor Ajaib Pixel 8 Pro, Terjemahan Langsung pada apl telefon, Paparan Skrin dan Zum Nightografi, antara lain.

Selain daripada Galaxy S24, terdapat juga beberapa kejutan yang akan disediakan pada acara itu, meningkatkan kemungkinan kita melihat penjejak Galaxy Fit 3 dan rangkaian baharu komputer riba Galaxy Book 4. Kami masih belum melihat sama ada Galaxy Ring yang dikhabarkan akan membuat debutnya juga.

Apa yang anda fikir Samsung akan umumkan sebagai tambahan kepada trio perdana Android baharu? Tembak kami dengan tekaan terbaik anda dalam komen.

Melalui: Samsung