Samsung Mungkin Yang Pertama Memperkenalkan Kalis Habuk pada Boleh Lipat

85
NextPit honor vs hands on hinge
© NextPit

Kerumitan telefon boleh lipat menjadikan peranti ini lebih halus berbanding faktor bentuk papak tradisional. Apapun, Samsung telah berjaya menyelitkan penarafan kalis air bermula dengan Galaxy Z Fold 3 dan Galaxy Z Flip 3. Syarikat itu mungkin ingin menambah perlindungan habuk dengan Galaxy Z Fold 5 tahun ini melalui penggunaan engsel canggih.

Antara pengeluar boleh lipat, Samsung adalah salah satu nama utama yang belum lagi menggunakan engsel titisan air mata yang lebih baharu. Ini menjadikan Galaxy Z Fold 4 dan Galaxy Z Flip 4 semasa menampilkan lipatan paparan yang lebih ketara. Kebocoran baru-baru ini menunjukkan bahawa Korea Selatan akhirnya akan memperkenalkannya dalam Galaxy Z Fold 5, dan mungkin pada Galaxy Z Flip 5 yang lebih kecil.

  • Semua telefon pintar boleh lipat terbaik berbanding.

Selain daripada mengurangkan lipatan pada skrin, komponen mekanikal juga boleh membantu mengubah peranti dan menjadikannya lebih nipis dan ringan. Di samping itu, ia akan membolehkan kedua-dua panel menjadi rata sepenuhnya apabila dilipat, yang menjadikan perkakasan lebih tahan terhadap habuk dan serpihan. Samsung dilaporkan merancang untuk mengambil kesempatan ini.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Kedutan skrin kekal sangat kelihatan pada Galaxy Z Fold 4 dari awal lagi. / © NextPit

Perlindungan habuk pada Galaxy Z Fold 5 Samsung

Berdasarkan dakwaan oleh pengguna Twitter @chunvn8888, engsel baharu Galaxy Z Fold 5 yang akan datang akan membolehkan Samsung menambah kalis habuk pada peranti itu. Bagaimanapun, pembocor itu percaya rancangan itu belum dimuktamadkan. Jadi ada kemungkinan bahawa penarafan itu tidak akan diperakui dan seterusnya dipasarkan apabila ia berkaitan dengan unit pengeluaran.

Memandangkan bagaimana Galaxy Z Fold lipatan penuh telah berkongsi spesifikasi dengan barisan kulit kerang selama bertahun-tahun sekarang, adalah selamat untuk mengatakan bahawa rintangan habuk yang lebih baik atau perlindungan serupa akan disertakan dalam Galaxy Z Flip 5. Tambahan pula, telefon pintar flip adalah juga dijangka tiba dengan paparan luaran yang lebih besar.

Adakah anda fikir rintangan habuk akan menjadi faktor utama dalam membeli telefon boleh lipat? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini.

Melalui: SamMobile
Sumber:
Twitter/u/Chunvn888