Samsung sedang menurunkan taraf Galaxy S23 Ultra—tetapi jangan risau!

94
NextPit Samsung Galaxy S22 Ultra USB
© NextPit

Galaxy S23 dan S23 Plus nampaknya mengambil kesempatan daripada bateri berkapasiti lebih besar. Walau bagaimanapun, model Galaxy S23 Ultra Samsung mungkin menawarkan kapasiti yang sama mengikut dokumentasi terbaharu yang bocor. Syarikat Korea Selatan itu mungkin akan menurunkan taraf kelajuan pengecasannya!

Awal minggu ini, model vanila Galaxy S23 yang akan datang telah dikesan telah lulus pensijilan FCC. Selain penarafan bateri dan chipset yang disahkan, Samsung dilaporkan akan menganjurkan acara Unpacked seterusnya pada awal Februari tahun depan di mana barisan Galaxy S23 dijangka akan diumumkan.

  • Baca juga: Kamera telefon pintar terbaik pada tahun 2022

Bateri dan pengecasan Samsung Galaxy S23 Ultra

Berkenaan dengan model paling mahal, dokumentasi mendedahkan bahawa ia akan dihantar dengan bateri 4,855 mAh, walaupun ia akan diiklankan sebagai 5,000 mAh, menjadikannya serupa dengan Galaxy S22 Ultra. Yang mengejutkan, ia juga menunjukkan bahawa peranti mendapat kelajuan pengecasan 25 W yang lebih perlahan, yang mungkin tidak menjadi masalah memandangkan penilaian 45 W semasa tidak membawa peningkatan yang ketara dalam ujian sebenar.

Walau bagaimanapun, butiran yang dilampirkan dalam pemfailan tidak selalu menggambarkan keseluruhan gambar. Sebagai contoh, versi Wi-Fi yang dinyatakan ialah versi 6E walaupun Snapdragon 8 Gen 2 SoC menyokong Wi-Fi 7 yang lebih baharu. Sehubungan itu, ada kemungkinan kita akhirnya dapat melihat pengecasan yang lebih pantas jika dipasangkan dengan bata kuasa yang lebih berkebolehan.

Gorilla Glass Victus 2 Galaxy S23 Ultra yang lebih sukar

Samsung sangat dijangka untuk melengkapkan Galaxy S23 Ultra dengan sensor utama 200 MP, kamera swafoto yang lebih baik dan pengimbas cap jari ultrasonik yang lebih maju. Peranti ini juga boleh menggunakan Gorilla Glass Victus 2 yang lebih lasak di atas badan aluminium perisai. Malangnya, tidak pasti sama ada akan ada perubahan dalam harga keseluruhan Galaxy S23.

Memandangkan Apple tidak menawarkan pengecasan ultra-pantas pada iPhonenya juga, adakah anda fikir tidak mengapa bagi Samsung untuk berhemat pada spesifikasi peranti Galaxynya?

Sumber:
FCC