Samsung tidak peduli: Galaxy S23 tidak mendapat peningkatan memori

87
nextpit samsung galaxy s22 mawar hijau putih clr2
© NextPit

Samsung hanya memperkenalkan 8 GB RAM dengan Galaxy S10 tetapi tidak menaik tarafnya sejak itu kecuali pada model Ultra yang menawarkan sehingga 12 GB. Malangnya, Samsung kekal dengan memori yang sedikit walaupun sehingga Galaxy S23 (Plus), walaupun jenis yang lebih pantas boleh digunakan sepanjang perjalanan.

Pembocor prolifik IceUniverse mengesahkan bahawa Galaxy S23 dan S23 Plus Samsung yang akan datang akan tiba dengan kapasiti memori yang tidak berubah berbanding Galaxy S22 (Plus) tahun ini. Dan ini mungkin mengecewakan sesetengah pengguna intensif yang mencari perbatuan tambahan daripada penggunaan telefon pintar mereka.

  • Perbandingan iPhone vs Samsung: Telefon pintar mana yang lebih baik?

Sumber itu tidak menyatakan sama ada Galaxy S23 Ultra mengekalkan konfigurasi yang sama pada model asasnya. Sebaliknya, Galaxy S22 Ultra bermula dengan 8 GB RAM ditambah dengan storan 128 GB. Kedua-dua kapasiti storan 256 GB dan 512 GB mendapat RAM yang lebih besar pada 12 GB untuk but.

Jumlah RAM Samsung Galaxy S23 Plus dan kebocoran jenis LPDDR5X

Pembocor yang ditubuhkan mengesahkan Galaxy S23 (Plus) tidak mendapat peningkatan memori / © Weibo

Galaxy S23 dan iPhone 15 Pro mungkin menawarkan memori yang sama

Walau bagaimanapun, terdapat satu rahmat penyelamat yang disebutkan. Samsung dijangka menggunakan RAM LPDDR5X yang jauh lebih pantas daripada jenis DDR5 semasa yang terdapat pada Galaxy S22. Selain kelajuan, RAM baharu menggunakan kurang kuasa, yang boleh meningkatkan hayat bateri peranti.

Selain Galaxy S23, Apple mungkin juga bergantung pada memori DDR5X untuk iPhone 15 Pro tahun depan dan mungkin juga pada model Ultra yang dikhabarkan. Tetapi tidak jelas sama ada gergasi Cupertino akan menambah lebih banyak RAM untuk dipadankan dengan perdana Samsung.

Samsung merancang untuk melancarkan siri Galaxy S23 pada awal Februari. Ketiga-tiga mereka dijangka hadir dengan cip Snapdragon 8 Gen 2 yang lebih cekap dan bateri yang lebih besar di belakangnya. Sehubungan itu, model standard akan berkongsi reka bentuk mereka dengan Ultra. Begitu juga, ciri baharu manakah yang paling anda nantikan?

Sumber:
Weibo