Samsung untuk memuatkan slot S Pen pada badan ketat Galaxy Z Fold 5

99
NextPit Samsung Galaxy Z Fold 4 USB
© NextPit

Galaxy Z Fold 4 semasa menyokong S Pen tetapi pengguna mempunyai satu-satunya pilihan untuk menyimpan stylus melalui sarung pelindung aksesori. Tanpa yang kedua, anda perlu membawa stylus secara berasingan. Berdasarkan laporan baru, menunjukkan bahawa Samsung mahu mempunyai slot S Pen terbina dalam pada Galaxy Z Fold 5 yang akan datang walaupun ia bukan satu kerja yang mudah untuk syarikat Korea Selatan itu.

TL;DR

  • Samsung dikatakan sedang mengusahakan storan S Pen terbina dalam untuk Galaxy Z Fold 5.
  • Samsung Galaxy Z Fold 5 dan Flip 5 mungkin lebih nipis dan ringan.
  • Samsung percaya bahawa Apple akan memperkenalkan iPad boleh lipat pertama pada tahun 2024.

Menurut The Elec, Samsung telah memberitahu pembekal perkakasannya bahawa ia merancang untuk memperkenalkan integrasi S Pen yang lebih baik dengan Galaxy boleh lipat seterusnya. Ia berhasrat untuk melakukannya dengan menambah slot khusus serupa dengan Galaxy S22 Ultra Samsung. Bagaimanapun, bagaimana mereka akan melakukannya, ia masih belum diketahui memandangkan kekurangan ruang pada telefon pintar boleh lipatnya.

Tidak mengejutkan, Galaxy Z boleh dilipat lebih nipis dan lebih ringan

Selain storan S Pen, Samsung dijangka menambah baik lagi faktor bentuk kedua-dua Galaxy Z Fold dan Z Flip dengan memangkas ketebalan dan berat kedua-duanya. Ia juga boleh mengurangkan lipatan paparan pada setiap telefon bimbit lipat, yang tidak menghairankan sama sekali.

Berkenaan dengan butiran lain Galaxy Z Fold 5, masih terlalu awal untuk menganggap mana-mana ciri peranti yang masih ada. Duo Samsung generasi seterusnya dijangka tidak akan tiba pada bulan Ogos tahun depan.

Tarikh keluaran ‘iPad Fold’ Apple

Sebaliknya, Samsung mengatakan bahawa ia menjangkakan Apple akan mengumumkan peranti lipat pertamanya pada 2024. Walau bagaimanapun, peranti lipat pertama Apple mungkin dalam bentuk tablet iPad dan bukannya telefon pintar yang dikatakan oleh penganalisis terkenal. Begitu juga, kulit kerang atau iPhone lipat penuh akhirnya mungkin berlaku pada tahun 2025.

Adakah anda fikir mempunyai storan S Pen pada Galaxy Z Fold ialah ciri yang anda anggap penting? Beritahu kami jawapan anda di bahagian komen.

Melalui: SamMobile
Sumber:
TheElec