Sangat murah: Samsung Galaxy A04 dilancarkan dengan kamera 50MP

116
Harga pelancaran Samsung Galaxy A04 2022 spesifikasi telefon pintar android 12
© Petikan skrin oleh Nextpit / Samsung

Telefon pintar Samsung Galaxy A yang paling berpatutan mendapat penyegaran awal. Galaxy A04 Samsung adalah pengganti kepada Galaxy A03s dan A03 tahun lepas, tetapi malangnya terdapat hanya beberapa perubahan ketara yang telah dibuat. Walaupun mereka yang mencari peningkatan tahunan mungkin kecewa, harga murah Galaxy A04 mungkin masih menarik beberapa pengguna.

TL;DR

  • Galaxy A04 Samsung mendapat kamera utama 50MP yang baharu dan lebih baik.
  • RAM dan memori on-board pada Galaxy A04 adalah lebih besar.
  • Samsung masih belum mendedahkan harga Galaxy A04.

Di bahagian hadapan ialah skrin LCD 6.5-inci yang biasa didatangkan dengan resolusi HD+ dan takuk berbentuk V. Bezel bawah dan ketebalan keseluruhan juga kekal sama. Samsung berjaya mengurangkan sedikit berat Galaxy A04 sebanyak beberapa gram. Ia terletak di bahagian belakang tempat lelaran reka bentuk paling boleh dibezakan, terima kasih kepada modul dwi kamera yang lebih bersih dan lebih bersih.

  • Jangan ketinggalan: Telefon Samsung manakah yang patut anda beli pada tahun 2022?

Perbezaan spesifikasi Galaxy A04 dan A03

Dari segi kamera, Samsung cukup bermurah hati untuk melemparkan penembak utama 50MP yang dipasangkan dengan sensor kedalaman 2MP dan denyar LED yang sama. Ia mampu merakam video 1080p pada 30 fps. 5MP hadapan menghadap snapper duduk di tengah juga tidak berubah. Selain itu, kapasiti bateri tidak disentuh pada 5000 mAh. Perkara yang sama berlaku untuk pelbagai sambungan seperti 4G LTE dan Bluetooth 5.0.

Menguasakan Galaxy A04 ialah pemproses okta-teras yang tidak dinamakan. Adalah selamat untuk mengandaikan bahawa chipset yang menempatkan CPU boleh menjadi salah satu platform Exynos Octa Samsung, atau mungkin, pemproses Unisoc yang sama yang ditemui daripada Galaxy Tab A7 (2022). Yang menghairankan, Samsung menurunkan model asas 3 GB RAM dan 32 GB memihak kepada pilihan model 4 GB dan 64 GB. Storan atas papan boleh dikembangkan dengan mikroSD sehingga 1 TB.

Telefon pintar Samsung Galaxy A04 Android 12 2022 kamera 50MP

Warna Galaxy A04 Samsung / © Petikan skrin oleh NextPit / Samsung

Baharu kepada Samsung Galaxy A04 yang dikuasakan Android 12 ialah warna tembaga, putih dan hijau. Harga masih belum didedahkan oleh Samsung. Sebaliknya, Galaxy A03 dijual pada harga $120 apabila ia diperkenalkan pada 2021. Galaxy A04 baharu boleh ditawarkan dengan pelan pembawa tetapi pada harga yang lebih murah sebaik sahaja ia tersedia.

Sumber:
Samsung