Sedia awan: Razer memperkenalkan konsol permainan pegang tangan Edge (5G) dan tunas HyperSpeed

107
Konsol pegang tangan awan permainan Razer Edge 5G berasaskan Android Xbox PC
© Razer / Tangkapan skrin oleh NextPit

Razer melancarkan konsol permainan awan pegang tangan Edge bersama barisan aksesori baharu. Razer Edge (5G) ialah versi lengkap syarikat Edge Pro yang diperbaharui sejak 9 tahun lalu dan kini berasaskan OS Android sambil menyokong tajuk Xbox dan PC melalui awan pada masa yang sama. Tablet Razer’s Edge akan dilancarkan pada awal 2023 bermula pada $400.

TL;DR

  • Razer’s Edge (5G) ialah konsol permainan awan pegang tangan.
  • Razer Edge menyokong platform Android, Xbox dan PC.
  • Ia akan tersedia pada 2023 bermula pada $400.
  • Razer Hammerhead HyperSpeed ​​gaming tunas juga dilancarkan pada harga $150.

Razer Edge dilengkapi dengan paparan AMOLED 6.8-inci dalam kadar penyegaran 144Hz atau kadar pensampelan sentuhan 288Hz. Ia dikategorikan sebagai tablet Android oleh jenama permainan kerana nisbah aspek yang lebih luas pada resolusi 2400×1080. The Edge terutamanya dipasangkan dengan pengawal Razer Kishi V2 Pro baharu, yang menempatkan butang boleh atur cara, bicu audio 3.5mm, dan gabungan pencetus, D-pad dan kayu analog.

  • Jangan ketinggalan: Telefon Pintar Permainan Terbaik pada 2022

Razer mendakwa bahawa Snapdragon G3X Gen 1 SoC yang menjanakan tablet menghasilkan prestasi 3-4 kali ganda berbanding pemproses Snapdragon 720G julat pertengahan Qualcomm. Ini kemudiannya dipadankan dengan 8GB RAM LPDDR5 dan storan 128GB yang boleh dikembangkan. Slot kad microSD maksimum pada 2TB. Semua model mempunyai kapasiti bateri 5000 mAh dan port USB-C.

Konsol Permainan Awan Razer Edge

Konsol Pegang Tangan Permainan Awan Razer Edge (5G) / © Razer

Ciri ketersambungan dan harga Razer Edge

Hanya terdapat satu kamera yang diletakkan di hadapan. Ia adalah sensor 5MP yang merakam video 1080p pada 60fps. Mungkin, ini akan digunakan apabila membuat panggilan video melalui aplikasi kerana mikrofon juga tersedia. Selain itu, Edge mendapat audio spatial THX, Bluetooth 5.2 dan WiFi 6E.

  • Baca juga: Fon kepala Razer Barracuda Pro bukan sahaja dibina untuk permainan

Razer Edge berharga $400 termasuk pengawal Kishi V2 Pro yang dilengkapi haptik dan ia akan dikeluarkan pertama kali di AS pada 2023. Varian 5G akan datang selepas itu tetapi harganya tidak diketahui. Sesiapa sahaja di negeri boleh menempah tablet di kedai dalam talian Razer dengan harga $5.

Razer Hammerhead Hyperspeed

Fon telinga permainan Razer Hammerhead dengan dongle USB Hyperspeed pada komputer riba atau PC / © Razer

Razer Hammerhead HyperSpeed ​​TWS

Satu lagi kemuncak pada acara Razer’s 2022 Con ialah pengenalan Hammerhead HyperSpeed ​​TWS yang dijadualkan pada bulan November. Di luar fungsi wayarles Bluetooth, fon kepala ANC dalam telinga mempunyai dongle USB untuk mendayakan sambungan kependaman rendah sehingga 25ms melalui antara muka 2.4GHz pada konsol dan PC. Ini mengingatkan kita tentang Lightspeed Logitech pada tunas G Fitsnya.

Tunas permainan langkah-langkah tersedia dalam dua aksen: Xbox dan PlayStation. Ia adalah tema konsol Xbox Microsoft yang dianggap sebagai versi muktamad yang dicat hitam ditambah dengan pencahayaan RGB Chroma. Ia juga dilengkapi dengan mikrofon ENC dan hayat bateri 30 jam dengan kes itu. Razer Hammerhead dengan HyperSpeed ​​dijual pada harga $150 sambil memesannya dengan tab Edge mengurangkan harga kepada $100.

Sumber:
Razer