Selamat tinggal faktor bentuk padat? iPhone SE seterusnya mungkin memegang paparan yang lebih besar

103
Ujian NextPit Apple iPhone SE 2022
© NextPit

Apple dijangka tidak akan memperkenalkan iPhone SE (2023) atau model generasi ke-4 seterusnya sehingga awal tahun depan. Tetapi laporan baru kini mendakwa bahawa Apple boleh menerima satu takuk, akhirnya meninggalkan bezel usang dan tebal dalam barisan iPhone bajetnya. Sebaliknya, ini boleh membuka kepada peningkatan reka bentuk yang drastik dan paparan yang lebih besar yang tidak dilihat selama bertahun-tahun.

TL;DR

  • iPhone SE (2023) Apple mungkin berkongsi reka bentuk yang serupa dengan iPhone XR.
  • Ia juga boleh mempunyai pengimbas cap jari yang dipasang di sisi.
  • Apple boleh menaikkan harga iPhone SE generasi seterusnya.

Sumber bernama Assen di platform Weibo China berkongsi beberapa spesifikasi awal iPhone SE 4 yang akan datang. Ia mencadangkan bahawa Apple akan menggunakan jenis takuk seperti iPhone XR. Kedua-dua telefon juga boleh berkongsi saiz paparan 6.1-inci dan menjatuhkan faktor bentuk padat bagi iPhone SE semasa.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar kompak terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Sumber itu menambah bahawa LCD masih akan digunakan dan bukannya skrin AMOLED. Ia tidak menghairankan memandangkan langkah yang sukar dan menjadikan iPhone SE seterusnya murah masih berkemungkinan menjadi keutamaan Apple selain hakikat ia mahu mengelak daripada menghalalkan penjualan iPhone 14 termurah.

Walau bagaimanapun, Apple dikatakan akan menggugurkan sensor Face ID dan akan menerima pengimbas cap jari yang dipasang di sisi sebagai ciri biometrik khusus. Jika ia berlaku, ia akan menjadi kali pertama syarikat Cupertino meletakkan biometrik pada sisi iPhone dan bukannya pada butang rumah.

Berapakah kos iPhone SE 2023 atau generasi ke-4

Berkenaan harga, pembocor China itu menjangkakan iPhone SE (2023) akan berharga bermula pada 4000 CNY atau bersamaan dengan $560 berdasarkan penukaran hari ini. Sebaliknya, iPhone SE (2022) semasa dijual pada harga 3499 CNY ($490) di China. Tetapi tidak jelas betapa drastiknya harga akan menyimpang di pasaran lain.

Apakah pendapat anda tentang Apple menamatkan barisan iPhone kompaknya? Adakah anda masih lebih suka telefon pintar dengan paparan 5 inci atau lebih kecil? Biar kami mendengar pendapat anda.

Melalui: Semakan Buku Nota
Sumber:
Weibo