Senarai Penerima Terbanyak Peminat Sahaja

95

Walaupun Peminat Sahaja dilancarkan pada 2016, ia tidak mendapat populariti sehingga 2020, apabila ramai selebriti arus perdana berpusu-pusu ke perkhidmatan berasaskan langganan. Peningkatan trafik telah meningkatkan bilangan pengguna platform kepada lebih 170 juta. Pencipta menawarkan kandungan eksklusif dan pelanggan membayar harga premium untuk mengalih keluar paywall.

Senarai Penerima Terbanyak Peminat Sahaja

Beberapa pencipta utamanya memperoleh lebih $1 juta setiap bulan, menjadikan tapak tersebut sebagai salah satu platform berasaskan langganan yang paling menguntungkan.

Artikel ini akan membincangkan pendapatan teratas tapak dan cara mereka menjana wang di OnlyFans. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Cara OnlyFans Berfungsi

OnlyFans membenarkan pencipta memuat naik kandungan premium yang pelanggan mereka tidak akan dapati di tempat lain.

Anda boleh menyediakan profil percuma tetapi kebanyakan memilih akaun berbayar dan mengunci kandungan di belakang paywall. Apabila anda mula membuat wang melalui platform, anda mendapat 80% daripada pendapatan manakala tapak menyimpan bakinya sebagai yuran pengguna.

Kebanyakan kandungan di OnlyFans adalah berorientasikan dewasa, jadi anda mesti berumur lebih dari 18 tahun dan mempunyai ID yang sah untuk mendaftar ke tapak tersebut.

OnlyFans mengambil tanggungjawabnya dengan serius dan melindungi kandungan berjenama, bermakna siaran tidak boleh diedarkan di luar tapak. Selain itu, jika pelanggan cuba mengambil tangkapan skrin, OnlyFans secara automatik menggelapkan kandungan, melindungi pencipta dan pendapatan mereka. Apabila platform mengenal pasti pengguna yang telah cuba merakam atau merakam tangkapan skrin siaran yang tidak dikunci, ia mungkin melarang akaun mereka.

Siapa Boleh Menjadi Pencipta Peminat Sahaja

OnlyFans terbuka kepada semua orang, daripada penyair, chef, dan jurugambar kepada blogger pengembaraan, pemuzik, penulis dan penceramah inspirasi.

Walau bagaimanapun, tapak tersebut telah terkenal sebagai hab untuk pencipta menyiarkan bahan dewasa. Tidak seperti platform langganan yang serupa, OnlyFans menawarkan lebih banyak garis panduan pengguna yang longgar. Akibatnya, pencipta boleh memuat naik bahan yang akan menyebabkan mereka diharamkan di sudut lain di internet. Platform ini juga mempunyai ciri pemesejan langsung supaya pencipta dapat mengukuhkan ikatan parasosial dengan peminat mereka.

Berapa Banyak Anda Boleh Buat pada OnlyFans

Laman web ini telah menetapkan kadar minimum dan maksimum. Yuran langganan terendah bermula pada kira-kira $5 sebulan, manakala yang tertinggi adalah kira-kira $50 sebulan. Selain itu, mesej dan petua berbayar bermula pada sekitar $5. Faedah ini membantu pencipta melibatkan pelanggan mereka dan membina pengikut yang berdedikasi.

Tidak semua pendapatan teratas tapak bergantung pada kadar langganan untuk menghasilkan wang mereka. Ada yang meluangkan masa dan usaha untuk mencipta kandungan yang ditugaskan.

Sudah tentu, lebih mudah untuk menarik pelanggan apabila anda mempunyai pengikut terbina dalam. Pengaruh media sosial, pelakon, penyanyi dan personaliti televisyen tidak perlu melakukan banyak promosi diri untuk mengumpulkan pengikut yang mengagumkan. Satu pengumuman media sosial dan sebahagian besar peminat akan melihat profil OnlyFans mereka.

Bagi mereka yang tidak mempunyai pengikut terbina dalam, jalan menuju kejayaan OnlyFans adalah lebih rumit. Mewujudkan aliran pendapatan yang stabil memerlukan lebih daripada beberapa siaran mingguan. Sesetengah pencipta mungkin bekerja tujuh hari seminggu untuk mengekalkan kiraan pelanggan mereka dan mengekalkan minat peminat. Jika anda mendekati OnlyFans sebagai gig sambilan, anda mungkin tidak akan membawa wang yang besar.

Berapa banyak yang anda boleh peroleh bergantung pada konsistensi. Lebih banyak anda menyiarkan, lebih banyak insentif untuk peminat terus melanggan.

Sesetengah pencipta telah membuat menu maya yang menggariskan jenis kandungan yang mereka hasilkan dan amaun yang mereka caj untuknya. Tahap ketelusan ini tidak selalu ada pada platform langganan lain.

Program Rujukan OnlyFans

Program rujukan adalah satu lagi sumber pendapatan pada OnlyFans. Jika anda merujuk seseorang ke platform, anda boleh mengumpul 5% daripada pendapatan mereka pada tahun pertama mereka sebagai pencipta. Prinsip ini terpakai sehingga pencipta yang dirujuk mencapai hasil $1. Anda boleh memperoleh sehingga $250,000 hanya untuk mengarahkan seseorang ke tapak tersebut.

Pada pandangan pertama, ini adalah sistem yang sangat baik untuk meningkatkan pendapatan anda, terutamanya jika anda mempunyai pengikut yang mantap. Tetapi memandangkan OnlyFans mengambil 20% daripada wang pencipta, pengguna yang dirujuk perlu bekerja keras untuk mencipta aliran pendapatan yang stabil dan menyokong diri mereka sendiri.

Satu lagi perkara yang perlu dipertimbangkan ialah prestasi terbaik platform membawa pulang kira-kira 33% daripada wang yang dihasilkan oleh OnlyFans. Selebihnya mengalir ke bahagian bawah, dan kebanyakan akaun membawa masuk kurang daripada $200 sebulan.

OnlyFans Pendapat Terbanyak

Setelah anda mengetahui cara sistem membuat wang OnlyFans berfungsi mari kita lihat prestasi terbaik tapak dan jumlah wang yang mereka hasilkan.

Blac Chyna

Angela Renee White, yang menjadi terkenal di bawah nama pentas Black Chyna, ialah personaliti dan usahawan televisyen realiti Amerika. Dia menjadi pencipta OnlyFans pada 2020 dan sejak itu telah memuat naik lebih 150 siaran, mengumpulkan kira-kira 16,000 suka.

Dengan jumlah ini, tidak hairanlah selebriti berusia 33 tahun itu memperoleh pendapatan sekitar $20 juta sebulan. Dia memanfaatkan populariti Instagramnya dan mengarahkan sebahagian daripada 16 juta pengikutnya ke arah OnlyFans. Peminatnya boleh membuka kunci kandungan eksklusif dengan membayar yuran bulanan $19.99.

Bella Thorne

Pelakon, model dan pemuzik Bella Thorne menyertai OnlyFans pada 2019, mengumumkan penampilan sulungnya dengan memuat naik video pendek ke profil Instagramnya.

Dia menjadi pencipta pertama yang memperoleh $1 juta dalam masa kurang dari 24 jam, menonjolkan kelebihan pengikut yang mantap. Walaupun halamannya pernah mempunyai yuran bulanan $9.99, melanggan profilnya kini percuma.

Dia biasanya berkongsi coretan projek akan datang dan montaj video yang memberi peminat rasa kehidupan peribadinya.

Cardi B

Walaupun halamannya hanya mempunyai enam siaran, penyanyi rap Amerika Cardi B naik ke puncak dengan anggaran pendapatan bulanan sebanyak $9.5 juta.

Yuran langganan $4.99 telah menarik lebih 80 juta peminat setia, mengukuhkan kedudukannya sebagai salah seorang yang berpendapatan tinggi di platform.

Erica Mena

Personaliti televisyen Amerika dan bekas model Erica Mena terkenal dengan tugasnya dalam siri Love & Hip Hop. Mena mempunyai pengikut media sosial yang besar, ditunjukkan dalam kadar langganannya yang tinggi. Peminat setianya membantunya menjana $4.5 juta sebulan dan tidak kisah membayar yuran $26 untuk kandungan eksklusif.

Permata101

Kejayaan Gem101 membuktikan bahawa anda tidak perlu menjadi selebriti untuk menjadi terkenal di platform. Model di sebalik akaun itu mengenakan bayaran $30 sebulan, menjadikan pendapatan bulanannya kepada $2.3 juta.

Pia Mia

Seorang lagi selebriti membuat gelombang pada OnlyFans ialah Pia Mia.

Pelakon dan penyanyi itu bermula di YouTube, menyiarkan video muzik sebelum menandatangani dengan label rakaman.

Kejayaan kerjayanya telah diterjemahkan ke dalam populariti OnlyFans, dan halamannya telah mengumpul lebih 6 juta pengikut. Dengan yuran langganan $10, dia memperoleh $2 juta yang selesa setiap bulan.

Memanfaatkan Populariti dan Kreativiti pada OnlyFans

Menjana wang di OnlyFans lebih mudah apabila anda mempunyai kehadiran media sosial yang mantap. Tetapi itu tidak bermakna orang lain tidak boleh mengukir ruang untuk diri mereka sendiri. Mencari niche anda dan memanfaatkan kreativiti dan pengaruh anda mengambil masa, tetapi ramai yang menjadikan platform sebagai aliran pendapatan utama mereka. Model, pengajar kecergasan, blogger perjalanan, cosplayer dan pengaruh kecantikan biasanya berfungsi dengan baik di tapak.

Adakah maklumat di atas mengejutkan anda? Pada pendapat anda, mengapakah model perniagaan OnlyFans berjaya? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen di bawah.