Seni AI Midjourney Terbaik

66

Program AI Art Generator telah menarik perhatian dunia. Satu contoh ialah Midjourney. Tidak seperti program penjana lain, Midjourney boleh mencipta seni dengan rupa unik, abstrak atau nyata yang dicari oleh artis. Terdapat banyak cara untuk mencipta dan bermain dengan foto dengan menggunakan Midjourney. Mencipta gesaan yang berbeza dan menyeronokkan telah menjadi satu bentuk seni, dan ia mempunyai potensi yang tidak terhad. Jika anda baru menggunakan “AI kreatif” ini dan anda tidak pasti gesaan yang mana untuk digunakan, lihat sahaja perkara yang orang lain buat, dan itu boleh menjadi permulaan yang baik.

Seni AI Midjourney Terbaik

Jika anda seorang peminat AI dengan sisi kreatif, Midjourney mungkin merupakan pilihan yang tepat untuk anda. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda semua yang anda perlu ketahui tentang program ini.

Gesaan Pertengahan Terbaik untuk Reka Bentuk Watak

Terdapat banyak aspek berbeza untuk dipertimbangkan semasa mencipta watak dalam Midjourney. Daripada mod dan persekitaran Niji kepada latar belakang watak, matlamat, dilema dan hubungan mereka.

Mod Niji

Niji ialah perkataan Jepun untuk pelangi. Pada Midjourney, ias algoritma eksperimen yang direka untuk membuat watak animasi, atau gambar seperti anime dan manga. Model Niji berfungsi paling baik untuk objek yang digunakan dalam dunia manga dan anime. Ia juga memberikan ciri-ciri warna seperti anime imej. Model ini berguna apabila melakukan campuran semula imej. Penggunaan Niji dalam situasi itu adalah untuk menjadikan ciri-ciri wajah kurang realistik, menjadikannya seperti watak anime yang kartun. Mata yang besar dan hidung yang kecil dan mancung adalah ciri utama.

Alam sekitar

Untuk menjadikan gambaran watak anda lebih dipercayai dan realistik, persekitaran adalah aspek yang perlu dimanfaatkan. Meletakkan watak anda dalam persekitaran yang tidak dikenali boleh mengubah trajektori mereka dan membantu melihat mereka dalam cahaya yang berbeza sama sekali.

Latar Belakang Watak

Apabila anda mencipta watak, latar belakang mereka adalah sangat penting. Meletakkan watak ke dalam situasi yang mencabar akan mencerminkan kehidupan masa lalu mereka dan menunjukkan kepada orang ramai bagaimana mereka menjadi orang itu. Contohnya, jika gesaan watak anda ialah “gadis sebelah”, pengembaraan yang menarik dan berbahaya akan menunjukkan sisi baharu kepadanya. Ia seperti menulis cerita. Apabila pengarang mencipta watak, latar belakang mereka, matlamat, serta hubungan sebelumnya dan semasa, adalah teras watak itu. Mereka membantu mencipta gambaran yang lebih lengkap tentang seseorang.

Matlamat Watak, Dilema dan Hubungan

Tiga faktor yang dinyatakan di sini adalah penting untuk pembangunan sahsiah. Matlamat mereka akan memberitahu anda sedikit tentang usaha masa depan mereka. Dilema boleh menggoncang keadaan emosi mereka, manakala perhubungan menunjukkan tingkah laku watak di sekeliling orang lain.

Gesaan Pertengahan Terbaik untuk Logo

Salah satu perkara yang bagus untuk Midjourney ialah mencipta logo untuk syarikat, tapak web atau mana-mana perniagaan lain. Apabila anda memutuskan gaya logo anda, anda boleh memilih gesaan gaya. Gesaan terbaik ialah “tanda huruf”, “maskot” dan “lambang”.

Tanda huruf

Logo tanda huruf, juga dikenali sebagai Monogram, ialah logo asas di mana syarikat hanya menyertakan akronim atau singkatan (AMC, NASA). Ini adalah cara yang bagus untuk memudahkan logo anda jika namanya panjang. Bayangkan anda perlu meletakkan The National Aeronautics and Space Administration dalam logo anda. Satu huruf juga boleh digunakan untuk logo (Facebook, Pinterest). Dengan Midjourney, anda boleh menggunakan tipografi yang berbeza seperti kaligrafi, papak, huruf hitam, dsb.

maskot

Nama sahaja mendedahkan maksud jenis logo ini. Maskot ialah orang yang mewakili syarikat anda, dan Midjourney sangat bagus untuk membuat aksara 2D dalam pelbagai bentuk dan bentuk.

Lambang

Lambang sering digunakan oleh universiti, sekolah, negara dan pasukan sukan. Pertengahan perjalanan boleh memberi mereka penampilan yang segar. Program Seni AI ini memberikan rupa vintaj kepada logo moden. Logo jenis permainan telah menjadi semakin popular, terutamanya untuk pencipta kandungan di YouTube atau Twitter.

Gesaan Pertengahan Terbaik untuk Potret

Terdapat sejumlah besar gesaan yang boleh digunakan untuk mencipta potret yang sempurna. Kilat dan bayang-bayang adalah aspek penting untuk mencipta potret yang dijana AI. Potret itu sendiri boleh menjadi seseorang, keluarga, sekumpulan kawan, haiwan peliharaan, atau campuran orang dan objek.

Berikut ialah beberapa gesaan terbaik untuk potret:

 • Tembakan di kepala
 • Pandangan sisi
 • Bergambar
 • Berterus terang
 • Hubungan mata
 • Identiti jantina
 • Identiti budaya
 • Fotorealistik
 • dekat dekat

Selain gaya yang dinyatakan di atas, Midjourney boleh mencipta imej dari masa dan tempoh artistik yang berbeza seperti Gothic, Baroque, Impresionisme, Realisme dan Landskap.

Gesaan Pertengahan Terbaik untuk Seni Gothic

Zaman Gothic berkembang pada abad ke-12 Perancis. Walau bagaimanapun, Gothic ialah subbudaya popular dalam muzik, fesyen dan bidang lain hari ini. Midjourney menampilkan gaya artistik ini. Berikut ialah beberapa gesaan terbaik yang boleh anda gunakan untuk mencipta imej gothic:

 • Berhias gothic
 • Lukisan minyak
 • Gelap
 • Terperinci
 • Berbayang
 • Fantasi gelap

Midjourney sedang memodenkan tempoh lain juga – Baroque, Impresionisme, dan Realisme.

The Possibilities Midjourney Menawarkan

Walaupun anda bukan jurugambar profesional atau pakar dalam teknologi Kepintaran Buatan, anda boleh mencapai langit dengan Penjana Seni AI ini. Dengan Midjourney, imej anda boleh meluahkan emosi secara realistik, menempuh masa dan mengalami tempoh yang berbeza. Program ini boleh mencipta imej dengan teknik warna dan penapis yang sering digunakan hari ini.

Emosi

Kemajuan adalah ciri terpenting Midjourney. Ia memberikan kedalaman imej dan memberi inspirasi kepada orang ramai untuk mencari emosi individu yang paling dalam. Midjourney boleh mencipta imej anjing, contohnya, dengan emosi yang berbeza: kebahagiaan, kesedihan, kemarahan, dan sebagainya.

Mengembara Melalui Masa

Midjourney membolehkan penggunanya mengalami tempoh sejarah yang berbeza semasa melakukan perjalanan berulang alik melalui masa. Anda boleh melihat penampilan anda pada tahun 1600-an, 1700-an dan 2060 – gambaran masa depan yang futuristik.

Medium Seni

Satu lagi ciri hebat program Penjana Seni AI ini ialah seberapa pantas ia boleh menunjukkan medium seni kepada anda. Lukisan yang sama akan kelihatan berbeza jika dilukis dengan kapur daripada dicat dengan cat air. Midjourney boleh mengubah imej cat air melalui kertas quilling, arang, dan juga lukisan cahaya hitam.

Palet Warna

Setiap warna mempunyai makna yang berbeza. Kuning adalah warna belia dan kegembiraan, manakala oren bertenaga, dan hijau adalah warna alam semula jadi. Midjourney boleh mengubah sepenuhnya imej dengan palet warna yang berbeza.

Midjourney Menjadikan Semua Orang Menjadi Artis

Program Penjana Seni AI Midjourney adalah salah satu program yang paling popular pada masa ini. Tiada satu pun cirinya yang sukar digunakan, dan sesiapa sahaja boleh membuat sesuatu yang cantik apabila menggunakannya. Sama ada anda seorang pemula atau biasa dengan program seni AI, cuba Midjourney dan ubah kerja artistik anda. Midjourney menjadikan kehidupan seorang artis lebih mudah atas sebab yang tidak terkira banyaknya, dan meluahkan perasaan diri anda adalah salah satu daripadanya. Jika anda masih belum mencuba Midjourney, inilah masanya untuk melakukannya. Dengan kemungkinan tanpa had dalam mencipta gesaan, ciptaan yang benar-benar indah dibuat. Beberapa gesaan terbaik di luar sana ialah surealisme, seni kertas, kertas berlapis, seni isometrik, seni naif, kod hujan matriks, gesaan futuristik, gaya cyberpunk, cahaya hitam, gaya lukisan, dsb.

Adakah anda menggunakan Midjourney untuk karya seni anda? Apa yang paling anda suka tentangnya? Pernahkah anda mencuba mana-mana gesaan yang dinyatakan di sini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.