Senjata Unik Air Mata Kerajaan

4

Terdapat banyak senjata untuk menumpaskan musuh dalam “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” (TotK). Senjata ini juga membantu dalam membina inventori anda. Senjata itu juga mempunyai sifat yang berbeza. Ciri-ciri ini membantu meningkatkan permainan. Tetapi, terdapat senjata khusus yang menawarkan prestasi luar biasa. Kefungsian mereka memberikan mereka kedudukan legenda.

Senjata Unik Air Mata Kerajaan

Ramai peminat TotK ingin menambah senjata unik ini ke dalam senjata mereka. Tetapi mereka tidak datang dengan mudah. Anda perlu melalui pelbagai cabaran pencarian untuk mendapatkannya. Namun, setiap senjata jarak dekat yang anda dapat adalah berbaloi dengan harga yang dibayar untuk mendapatkannya.

Artikel ini akan menyerlahkan beberapa senjata paling jarang di TotK.

Senjata TotK Unik

Panduan ini akan memberi anda asas untuk pemilihan senjata. Anda boleh menggunakannya untuk membina senjata anda. Kebanyakan senjata ini juga menggunakan Fius untuk prestasi yang lebih baik. Di bawah disenaraikan beberapa senjata unik teratas dalam TotK. Bahagian ini mempertimbangkan kerosakan, kuasa dan titik pukulan senjata.

Pedang Dewa Garang

Anda akan memperoleh senjata ini selepas menyelesaikan pencarian Fierce Deity Armor. The Fierce Deity membuka beberapa pencarian yang paling berat dalam TotK. Anda akan temui Pedang Dewa Garang di Gua Tasik Cephla. Koordinat 2618, 1418, dan 0135. Pedang tidak memberikan sebarang kesan kosmetik atau keupayaan pasif. Tetapi, ia memberikan 38 kerosakan asas yang luar biasa pada musuh.

Sifat pantasnya mengagumkan untuk senjata dua tangan. Ini menutupi kekurangan kesan uniknya. Anda boleh meningkatkan kuasa serangan pedang dengan menggabungkannya dengan bahan berharga lain. The Fierce Deity mempunyai reka bentuk senjata yang paling luar biasa dalam TotK.

Pedang Biggoron

Pedang dua tangan ini mempunyai kerosakan asas tahap 36. Kesannya terhadap mangsanya adalah tanpa belas kasihan. Lebih baik lagi, ini adalah senjata paling tahan lama dalam senarai ini, bertahan sehingga 60 pukulan. Menggabungkannya dengan bahan berharga membantu ia bertahan lebih lama semasa pertempuran. Anda boleh mendapatkan perisai ini dengan menggunakan amiboos atau mengembara ke Tanah Tinggi Akkala. Bilah itu berada di Tasik Skull (3248, 3444, -0431).

Pemecah Batu

Boulder Breaker adalah barang yang mesti ada ketika melintasi tanah berbahaya Hyrule. Sebelum anda mempertimbangkan untuk mendapatkannya, anda perlu mendapatkan Cobble Crusher terlebih dahulu. Sebaik sahaja anda mempunyai Penghancur Cobble, anda perlu mencari tukang besi, Fugo, di Bandar Goron. Dia akan membantu anda menempa Boulder Breaker daripada item ini. Ini akan dikenakan bayaran tiga Berlian dan beberapa batu api.

Senjata itu mempunyai keupayaan pasif “Demolisher.” Ia mempunyai kerosakan Tahap 38 yang mengagumkan. Kuasa kerosakan ini berguna dalam membantu anda meletupkan batu gua. Anda juga boleh menggunakan senjata untuk pertempuran. Satu hayunan pada musuh, dan anda akan menghantar mereka terhempas. Tetapi ia sedikit lebih perlahan daripada senjata lain dalam senarai ini.

Senja Claymore

Senjata ini memerlukan anda melalui beberapa pencarian mini. Pencariannya selesai di Runtuhan Typhlo. Senjata itu mempunyai 32 kerosakan asas. Serangannya meningkat apabila ia hampir merosot. Keupayaan unik ini membezakan Dusk Claymore. Keupayaan itu dikenali sebagai ‘Titik Pecah.’

Jika anda ingin melancarkan serangan maut ke atas musuh, memilih senjata ini adalah pilihan yang bijak. Memadankannya dengan perisai Barbarian menghasilkan kombo yang sempurna. Gabungan ini akan meningkatkan dama serangan anda. Kelemahan Dusk Claymore ialah ketahanannya yang rendah. Anda boleh menemui senjata ini di Istana Hyrule.

Tongkat Panjang Teguh

Reka bentuk senjata itu tidak hebat. Tetapi mata pukulannya yang tinggi memberikannya kelebihan yang baik berbanding senjata lain. Ini penting untuk kelangsungan hidup. Peminatnya yang “Tahan Lama” juga memberikan kelebihan terhadap senjata lain dalam TotK. Bermula untuk mendapatkan senjata ini pada peringkat awal permainan adalah bijak. Anda juga boleh menggabungkan Tongkat Panjang Sturdy dengan item lain. Ini akan memaksimumkan ketahanan senjata. Mata pukulan yang lebih tinggi bermakna perisai boleh berkhidmat lebih lama kepada anda.

Ketahanan 34 asas perisai menjadikannya senjata ampuh. Keupayaan uniknya ialah “Kuasa Menusuk.” Batang panjangnya juga memberikan anda jangkauan yang lebih luas. Ini membolehkan anda mengekalkan jarak selamat dari musuh anda semasa anda menyerang. Kelemahan senjata ialah kuasa serangannya yang rendah. Anda boleh menemui senjata ini di Gurun Gerudo atau Padang Rumput Faron.

Lembing Zonait

Zonaite Spear mempunyai kegemaran yang unik. Keupayaan ini dikenali sebagai “Zonaite Powered.” Zonaite Spear menggunakan keupayaan ini untuk meningkatkan serangan anda. Kesannya ketara apabila digabungkan dengan peranti Zonai. Tetapi, terdapat banyak item lain dalam TotK yang boleh anda gabungkan dengan senjata ini untuk memanfaatkan buff.

Anda boleh mendapatkan lembing ini dari Eldin Sky Archipelago. Perlu diingat bahawa Zonaite Spear ialah senjata berisiko tinggi. Ini disebabkan oleh ketahanannya yang rendah. Namun, ramai pemain percaya bahawa ganjaran itu berbaloi dengan risiko.

Pedang Putih Langit

Senjata ini memberikan kerosakan serangan asas minimum sebanyak 24. Keupayaan pasifnya ialah “Improvised Sneakstrike.” Dengan ketahanan 45 hits, hanya Biggoron’s Sword yang menawarkan persaingan. Ia mempunyai bilah putih yang cantik dan kesan berangin. Atribut ini menjadikan senjata jarak dekat menonjol. Walau bagaimanapun, Pedang Putih Langit boleh pecah. Tetapi, permainan ini menyediakan cara untuk membaikinya.

Walau bagaimanapun, anda perlu berusaha sedikit untuk mendapatkan pedang ini. Memenangi pencarian Patung Dewi Ibu akan memberikan anda senjata ini. Oleh itu, bersedialah dengan secukupnya kerana ia bukan satu kejayaan yang mudah.

Master Pedang

Senjata ini juga dirujuk sebagai “Blade of Evil’s Bane.” Ini adalah pertaruhan terbaik anda untuk mengalahkan Phantom Ganon. Ia menampilkan kerosakan asas sebanyak 30. Master Sword tidak memberikan kerosakan yang paling teruk semasa serangan. Keupayaannya untuk bergabung dengan banyak item memberikannya kedudukan legenda. Lebih baik lagi, senjata ikonik ini tidak boleh pecah. Karya agung yang mulia!

Soalan Lazim

Apakah senjata unik yang paling berkuasa dalam Tears of the Kingdom?

Tiada jawapan yang pasti untuk ini. Kebanyakan senjata unik ini adalah berdasarkan situasi dalam aplikasi. Tetapi kebanyakan pemain TotK memegang Master Sword dengan sangat tinggi.

Apakah cara paling mudah untuk mencari senjata tersembunyi dalam Tears of the Kingdom?

Kebanyakan senjata unik ditemui melalui pencarian yang lengkap. Tetapi, jika anda bernasib baik, anda boleh menemui beberapa ketika meneroka Hyrule.

Bolehkah anda meningkatkan senjata dalam Tears of the Kingdom?

Anda tidak boleh menaik taraf semua senjata TotK. Tetapi anda boleh meningkatkan kuasa senjata anda menggunakan kebolehan seperti Fuse. Keupayaan memberikan faedah yang sama kepada peningkatan.

Takluki Hyrule Dengan Senjata Lagenda Ini

Meneroka Hyrule tanpa perisai pertahanan yang betul bukanlah langkah yang bijak. Melengkapkan diri anda dengan senjata yang sesuai untuk menyerang adalah penting. Syukurlah, artikel ini menyediakan senjata TotK yang unik. Senjata memberikan kuasa dan kecemerlangan sekali gus. Kuasa dan kebolehan khas senjata sahaja tidak menjamin kemenangan. Anda juga perlu menggunakan strategi yang betul untuk setiap senjata. Ini akan menjamin anda hasil yang terbaik.

Senjata unik manakah yang anda ada dalam inventori anda? Kombinasi huru-hara manakah yang anda akan nasihatkan pemain lain untuk meneroka? Sila kongsikan pendapat anda dengan kami di bahagian komen di bawah.