Sennheiser Momentum True Wireless 4 dengan Auracast dipersembahkan di CES 2024

31
sennheiser accentum tambah 01
© Sennheiser

Pameran Elektronik Pengguna— singkatannya CES 2024—sedang berlangsung sejak awal minggu dan pakar audio Jerman Sennheiser telah melancarkan tiga produk baharu di Las Vegas. Ini termasuk Sennheiser Momentum True Wireless 4 yang baharu dan dipertingkatkan, fon kepala dalam telinga dengan Momentum Sport dan, akhir sekali, fon kepala atas telinga Accentum Plus.

  • Jangan ketinggalan: Fon kepala dalam telinga terbaik yang diuji oleh nextpit

Sennheiser Momentum True Wireless 4

Imej promosi Sennheiser Momentum True Wireless 4

Momentum True Wireless 4 ialah fon telinga Sennheiser yang paling berkuasa setakat ini. / © Sennheiser

Dengan Momentum True Wireless 4, Sennheiser menawarkan lebih daripada sedozen peningkatan berbanding pendahulunya. Fon kepala dalam telinga ANC yang adaptif menawarkan profil bunyi yang dipertingkatkan. Ini menjadikan mereka fon telinga paling berkuasa syarikat setakat ini. Berdasarkan platform Qualcomm “S5 Sound Gen 2” dan teknologi bunyi Snapdragon termaju, Momentum True Wireless 4 mendayakan kualiti bunyi aptX tanpa kehilangan dengan kependaman yang sangat rendah.

Tersedia mulai 15 Februari dalam warna hitam, perak dan grafit, in-ears kini menawarkan standard Auracast baharu sebagai tambahan kepada Bluetooth 5.4. Ini dicirikan oleh fakta bahawa sumber audio, seperti televisyen, aliran muzium atau muzik dalam kelab, boleh dimainkan pada mana-mana fon kepala lain. Sennheiser menyerlahkan mod ketelusan yang dioptimumkan, yang amat sesuai untuk membuat panggilan telefon berkat 6 mikrofon terbina dalam.

Momentum True Wireless 4 yang diperakui IP54 menyokong aptX dan aptX Adaptive, SBC dan AAC sebagai tambahan kepada Auracast yang disebutkan di atas. Menurut pengeluar, fon kepala dalam telinga mempunyai hayat bateri selama 7.5 jam, yang boleh dilanjutkan lebih jauh dengan kes pengecasan serasi Qi. Harga runcit yang disyorkan ialah 299.99 euro.

  • Baca juga: Sennheiser Momentum 4 Wireless disemak oleh nextpit

Sukan Momentum Sennheiser

Imej promosi Sennheiser Momentum Sport dengan sarung pengecas

Momentum Sport ialah fon telinga kecergasan unggul baharu Sennheiser dan menggabungkan bunyi yang luar biasa dengan ciri serba boleh untuk atlet. / © Sennheiser

Sennheiser Momentum Sport juga merupakan pembesar suara dalam telinga yang, seperti namanya, telah dioptimumkan untuk kegunaan sukan. Ciri-ciri termasuk pembatalan hingar adaptif, mod ketelusan boleh laras, mod anti angin dan sistem akustik yang dipertingkatkan dengan transduser yang direka bentuk semula. Tersedia mulai 9 April dalam warna Polar Black, Burned Olive dan Metallic Graphite, fon telinga dikatakan berharga 329, 99 euro, kalis peluh dan air IP55 dan juga memberikan maklum balas biometrik masa nyata.

  • Jangan ketinggalan: Penjejak kecergasan terbaik yang telah diuji oleh pasukan editorial nextpit untuk anda.

Sensor PPG terbina dalam mampu mengukur kadar denyutan jantung dan suhu badan. Maklumat ini kemudiannya boleh dikongsi dengan apl seperti Apple Watch/Health, Garmin Connect, Strava, Peloton dan lain-lain. Menurut pengeluar, buat pertama kalinya dalam produk bukan Kutub, pengguna mempunyai akses penuh kepada fungsi biosensor dan analisis data pakar jam tangan sukan. Sennheiser Momentum Sport didatangkan dalam perumah tahan kejutan dan dilengkapi dengan kotak pengangkutan dan pengecasan yang didayakan Qi. Ini membolehkan masa bermain lanjutan selama 6 jam sehingga 24 jam.

Sennheiser Accentum Plus

Imej promosi Sennheiser Accentum Plus

Sennheiser Accentum Plus dianggap fon kepala atas telinga “mampu milik” pada 300 dolar. / © Sennheiser

Accentum Plus ialah fon kepala atas telinga yang boleh didapati mulai 20 Februari dalam warna hitam dan putih pada harga “mampu milik” $229.95. Fon kepala berbilang titik Bluetooth 5.2 ini dicirikan oleh kualiti bunyi kelas pertama, hayat bateri yang panjang dan sambungan serba boleh. Dengan sokongan untuk semua codec utama, termasuk aptX Adaptive, mereka menawarkan 50 jam hayat bateri yang mengagumkan dengan sekali cas. Pad sentuh bersepadu pada cup telinga, yang turut digunakan dalam siri perdana Momentum yang disebutkan di atas, membolehkan kawalan intuitif ke atas semua fungsi.

Terima kasih kepada sambungan berbilang titik, pengurangan angin dan tetapan sidetone yang fleksibel, Accentum Plus boleh disesuaikan secara optimum kepada persekitaran yang berbeza. ANC adaptif secara automatik melaraskan kepada perubahan bunyi ambien dan dengan itu mengurangkan bunyi yang mengganggu dari luar. Jika mendengar tanpa wayar tidak dapat dilakukan, Accentum Plus juga boleh digunakan dengan kabel audio analog.

Apa pendapat anda tentang fon kepala Sennheiser baharu yang dibentangkan di CES 2024? Pernahkah anda mendengar fon kepala Sennheiser? Adakah nisbah prestasi harga wajar? Tulis pendapat anda kepada kami dalam komen di bawah.