Set Tears of the Kingdom Armor Terbaik

38

Seperti dalam “Breath of the Wild,” dalam “Tears of the Kingdom,” pemain mempunyai set perisai yang boleh diperolehi dalam pelbagai cara. Set perisai terdiri daripada dua atau tiga keping dan mungkin memerlukan banyak kerja untuk disatukan, manakala yang lain lebih mudah dicari. Tidak semua set perisai memberikan bonus pemain dan kesan khas – sesetengahnya hanya untuk estetika.

Set Tears of the Kingdom Armor Terbaik

Teruskan membaca untuk mengetahui tentang semua set perisai dalam “Tears of the Kingdom”, bonus set setiap perisai, dan tempat untuk mencarinya.

Set Perisai Diterangkan

Mencari setiap bahagian set perisai tertentu boleh menyusahkan. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kes, ia berbaloi dengan masalah memandangkan bonus yang diberikan oleh setiap set. Setiap bahagian perisai memberikan pemain kesan tertentu atau bonus pasif, dan mengumpul ketiga-tiga memberikan bonus yang ditetapkan, seperti Rintangan Kesuraman, Rintangan Kejutan, Kalis Api, dsb.

Walaupun beberapa set perisai tidak mempunyai bonus istimewa seperti perisai Hylian, Royal Guard, Soldier’s dan Champion, anda boleh mendapatkannya sebagai peningkatan kosmetik. Terdapat lebih daripada 30 set perisai dalam “Tears of the Kingdom”, jadi dapatkan set yang meningkatkan kemahiran tempur anda atau memudahkan perjalanan anda melalui Hyrule adalah disyorkan. Selain itu, anda boleh meningkatkan set untuk mendapatkan statistik yang lebih tinggi, tetapi anda memerlukan pelbagai bahan dan wang untuk berbuat demikian.

Berikut ialah senarai semua set perisai dalam permainan Zelda ini dan spesifikasinya.

Aspek Hero Purba

Set perisai Aspek Wira Purba tidak mempunyai bonus pasif tetapi memberikan pemain bonus “Master Sword Beam Up” apabila mereka melengkapkan set. Jika anda mempunyai item ini, melengkapkan set perisai ini membolehkan anda menembak dengan Master Sword pada jarak yang lebih ketara daripada sebelumnya.

Apabila ditingkatkan ke tahap maksimum atau tahap 4 oleh Peri Besar, perisai itu memberikan 84 pertahanan tambahan. Anda mesti melengkapkan semua Kuil dalam permainan untuk mendapatkan set ini.

Perisai Kebangkitan

Set ini juga tidak mempunyai bonus pasif tetapi memberikan bonus set “Attack Up”, yang bermaksud ia meningkatkan statistik serangan pemain. Anda mesti menyelesaikan teka-teki Misko dan mengumpul Topeng, Tunik, dan Seluar Kebangkitan untuk melengkapkan set.

Perisai Kedalaman

Set perisai Depths memberikan pemain Gloom Resistance sebagai bonus pasif dan bonus set, bermakna setiap kali anda menentang kerosakan kesuraman, anda akan mendapat jantung. Anda perlu mengumpulkan Tunik, Gaiters, dan Hood of the Depths dengan berdoa di patung Bargainer yang terdapat di The Depths.

Set Perisai Penggalak Serangan

Selain daripada Armor of Awakening, beberapa set perisai dalam “Tears of the Kingdom” memberikan bonus set “Attack Up” dan tiada kesan pasif. Perisai ini adalah:

  • Perisai Masa
  • Perisai Angin
  • Perisai Senja
  • Perisai Langit
  • Perisai Pahlawan

Set Phantom juga meningkatkan serangan anda dengan bonus pasif dan bukannya bonus set.

Perisai Dewa Barbar dan Garang

Kedua-dua pasif perisai meningkatkan serangan anda, manakala bonus yang ditetapkan mengurangkan stamina anda yang diperlukan untuk mengecas serangan. Lokasi Barbarian Helm, Armor dan Legwraps akan didedahkan apabila anda menyelesaikan tugasan Misko’s Treasure, manakala item untuk Fierce Deity boleh didapati dalam The Depths.

Perisai Bergantung pada Cuaca

Set Charged, Ember dan Frostbite mempunyai pasif yang meningkatkan serangan anda semasa cuaca tertentu, manakala bonus set menjadikan serangan anda lebih kuat dan pantas. Perisai bercas meningkatkan serangan anda semasa cuaca ribut, Ember semasa panas dan Frostbite semasa cuaca sejuk. Anda boleh menemui kepingan perisai Bercas berhampiran Tasik Dracozu, perisai Ember berhampiran Gunung Kematian dan Frostbite berhampiran Pergunungan Hebra.

Mendaki Armor

Seperti namanya, set ini membolehkan anda mendaki dengan lebih pantas dan mengurangkan stamina yang diperlukan semasa melompat semasa mendaki. Climbing Bandana, Boots dan Gear boleh didapati di sekitar Hyrule Ridge dan berhampiran Lanayru.

Perisai Gelap

Set Gelap tidak mempunyai kesan pasif, tetapi bonus set membolehkan anda bergerak lebih pantas sepanjang malam, yang boleh membantu semasa menerokai The Depths. Tiga keping yang diperlukan untuk melengkapkan set ini boleh didapati dengan berdoa di patung Bargainer.

Gurun Voe

Desert Voe menyediakan Rintangan Haba sebagai bonus pasif. Memakai keseluruhan set mengurangkan kerosakan yang anda ambil daripada serangan elektrik, iaitu, menyediakan Rintangan Kejutan. Anda boleh membeli item untuk set ini di Gerudo Town dengan harga Rupee.

Semangat jahat

Perisai Roh Jahat ialah cara yang perlu dilakukan jika anda suka mengintai di sekitar Hyrule. Pasifnya meningkatkan kesembunyian anda, manakala bonus yang ditetapkan meningkatkan kerosakan yang ditangani dengan senjata tulang dan melindungi anda daripada perusuh Stal. Anda boleh mendapatkan perisai ini dengan mengumpulkan kepingannya semasa pencarian Nubuat.

Pemutus api

Pasif Flamebreaker ialah “Flame Guard”, manakala bonus yang ditetapkan memberi anda Fireproof, memberikan anda Flame Resistance. Anda boleh membeli tiga perisai di Goron City dengan harga beberapa Rupee.

Froggy

Set ini sesuai untuk mendaki dalam hujan. Kesan pasif memberi anda Rintangan Slip, manakala bonus yang ditetapkan menjadikan anda Bukti Slip, meminimumkan risiko terjatuh. Cari NPC yang dipanggil Traysi di Rito Village untuk mendapatkan usaha mendapatkan kepingan perisai Froggy.

Perisai Meluncur

Set Glide sesuai untuk perjalanan udara kerana ia meningkatkan mobiliti terjun udara dan mengurangkan kerosakan jatuh. Setiap bahagian perisai boleh ditemui di pulau yang berbeza: Topeng di Pulau Valor, Baju Keberanian dan Pakaian Ketat pada Keberanian.

pelombong

Satu lagi set perisai yang boleh digunakan di kawasan gelap dan ditemui dalam The Depths. Yang ini membolehkan anda bersinar dalam gelap, meninggalkan kesan bercahaya di belakang anda.

Mistik

Set ini tidak mempunyai bonus yang ditetapkan, tetapi “Padding Rupee” pasifnya membolehkan anda kehilangan mata wang dan bukannya hati anda apabila anda menerima kerosakan. Ketiga-tiga keping boleh dibeli di Kotlin’s Shop for Bubbul Gems.

Berseri-seri

Perisai berseri tidak mempunyai bonus pasif, tetapi apabila anda melengkapkan set, anda mendapat peningkatan serangan semasa menggunakan senjata tulang dan perlindungan daripada mob Stal. Anda mesti menyelesaikan pencarian di Kampung Kakariko dan membeli kepingan perisai dengan Rupee untuk mendapatkannya.

Perisai Getah

Set perisai ini memberikan anda Ketahanan Kejutan dan Bukti Pencahayaan. Barangan pakaian untuk perisai Getah semuanya ditemui di gua berhampiran Hyrule Field, Necluda dan Lanayru.

Snowquill

Bonus yang ditetapkan untuk perisai Snowquill ialah “Tidak Dapat Dibekukan”, menjadikan Pautan kebal kepada mati beku, manakala pasif memberikan Rintangan Dingin. Anda boleh membeli kepingannya di Rito Village dengan harga Rupee.

Stealth dan Yiga Armor

Stealth dan Yiga ialah dua set perisai yang meningkatkan kecurigaan anda, membolehkan anda bergerak dengan lebih mudah di The Depths dan kawasan berbahaya. Bonus pasif meningkatkan kelajuan tersembunyi anda, manakala bonus yang ditetapkan meningkatkan pergerakan pada waktu malam. Selesaikan pencarian di Kampung Kakariko dan belanjakan beberapa Rupee untuk mendapatkan kepingan perisai untuk set Stealth sambil membunuh ahli Yiga memberi anda perisai Yiga.

Perisai Zonait

Set perisai Zonaite berguna apabila menggunakan peranti Zonai, bateri dan Sel Tenaga. Bonus pasif meningkatkan jangka hayat tenaga, manakala bonus yang ditetapkan menggandakan kelajuan pengecasan semula. Zonaite Helm, Waistguards dan Shin Guards berada di Sky Islands.

Zora Armor

Set Zora meningkatkan kelajuan berenang anda dan meningkatkan stamina anda semasa berlari. Ini bermakna stamina anda akan mengalir lebih perlahan apabila bergerak melalui air. Zora Helm, Armor dan Greaves boleh ditemui berhampiran kawasan Lanayru di langit dan di darat.

Lindungi Diri Anda dalam Air Mata Kerajaan

Setiap set perisai mengandungi bonus dan kesan khas yang berguna untuk pemain dalam permainan Zelda baharu. Jika anda mempunyai beberapa set perisai, anda boleh melengkapkannya berdasarkan keperluan dan situasi anda. Kebanyakan set perisai berguna, manakala sesetengahnya hanya untuk daya tarikan estetik. Memperoleh kesemuanya boleh menyusahkan, tetapi memandangkan sesetengahnya memberikan rangsangan yang sama, anda tidak perlu mengumpul setiap set perisai.

Set perisai manakah yang paling anda gunakan|? Mana yang anda rasa terbaik? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.