Siaran Semula Tidak Dipaparkan dalam TikTok? Inilah Caranya

108

Pernahkah anda menemui video yang anda sangat suka sehingga anda mahu semua orang yang anda kenali melihatnya? Jika anda menggunakan TikTok, jawapan anda mungkin adalah ya, kerana aplikasinya dipenuhi dengan keseronokan yang tidak berkesudahan. Walau bagaimanapun, butang Siar Semula yang tidak muncul boleh menjejaskan aktiviti perkongsian keseronokan ini.

Siaran Semula Tidak Dipaparkan dalam TikTok? Inilah Caranya

Jika anda tertanya-tanya mengapa anda tidak boleh menyiarkan semula video di TikTok, anda telah datang ke tempat yang betul. Teruskan membaca untuk mengetahui perkara yang boleh menyebabkan butang Siar Semula tidak dipaparkan—dan cara membetulkannya.

Apl Lapuk

Kemas kini yang kerap adalah penting untuk fungsi optimum apl. TikTok tidak berbeza, kerana setiap kemas kini sama ada membawa penambahbaikan atau membetulkan isu sedia ada. Jika anda belum menyediakan kemas kini automatik untuk TikTok pada peranti mudah alih anda, anda mungkin tidak dapat melihat perkembangan terbaharu yang ditawarkan oleh aplikasi tersebut.

Pilihan siaran semula agak baharu, jadi ia mungkin tidak muncul untuk anda sehingga anda mengemas kini apl TikTok anda.

Cara Kemas Kini TikTok pada Android

Mengemas kini TikTok secara manual pada Android anda adalah proses yang agak mudah. Memandangkan Gedung Play ialah alat pengurusan apl Android, di situlah kami menuju untuk mencari beberapa jawapan.

 1. Lancarkan Gedung Play.
 2. Ketik pada ikon profil anda.
 3. Pilih Urus apl & peranti.
 4. Pergi ke Kemas Kini tersedia.
 5. Tatal ke bawah sehingga anda menemui TikTok.
 6. Klik pada butang Kemas Kini di sebelah kanan.

Setelah proses kemas kini selesai, lancarkan TikTok dan semak sama ada butang hantar semula kuning telah kembali ke tempat yang sepatutnya.

Jika TikTok tidak muncul dalam senarai apl yang memerlukan kemas kini, anda sedang menjalankan versi apl terkini. Dalam kes ini, anda perlu menyiasat lebih lanjut untuk mengetahui sebab anda menghadapi masalah dengan pilihan siaran semula.

Cara Kemas Kini TikTok pada iPhone

TikTok membuatkan penggunanya sibuk dengan kemas kini biasa yang memperkenalkan ciri baharu. Anda harus memastikan apl anda dikemas kini untuk mengalami semua yang ditawarkannya. Berikut ialah cara untuk menyemak kemas kini secara manual pada iPhone anda:

 1. Buka App Store.
 2. Taip TikTok dalam bar carian di bahagian atas skrin.
 3. Klik padanya untuk membuka menu apl.
 4. Ketik butang Kemas Kini.

Jika anda tidak dapat melihat butang Kemas Kini, apl anda adalah terkini. Ini bermakna pilihan siaran semula tidak muncul tiada kaitan dengan versi apl yang anda jalankan.

Jika anda telah berjaya melalui langkah kami dan mengemas kini apl, sudah tiba masanya untuk kembali ke TikTok. Cari video yang anda ingin kongsi dengan pengikut anda dan semak sama ada mengemas kini apl mengembalikan pilihan siaran semula.

Ciri Tidak Tersedia untuk Anda

Seperti banyak aplikasi lain, TikTok memperkenalkan kemas kini utama baharu secara beransur-ansur. Pembangun apl biasanya menyediakan apl itu kepada sebilangan pengguna terpilih semasa fasa ujian. Selepas menguji ciri tersebut dengan teliti dan menerima maklum balas, mereka melancarkannya secara universal.

Jika anda tidak menemui pilihan siaran semula pada apl TikTok anda, pilihan itu mungkin belum tersedia untuk anda. Semak dengan rakan anda dari negara yang sama, dan bersabar. Kami pasti anda akan dapat menikmati ciri ini dalam masa yang singkat.

Video Tidak Tersedia untuk Siaran Semula

Katakan anda pasti apl TikTok anda dikemas kini dan ciri siaran semula tersedia di negara anda. Dalam kes itu, sudah tiba masanya untuk mengalihkan perhatian kami daripada apl kepada video yang ingin anda kongsi.

Pilihan siaran semula tidak tersedia untuk sebarang video di TikTok. Pada masa ini, satu-satunya video yang boleh anda kongsi dengan pengikut anda menggunakan pilihan ini ialah video yang anda temui di halaman Untuk Anda.

Jadi, jika anda telah menonton TikTok yang memukau tetapi nampaknya tidak dapat mencari butang siaran semula di mana-mana, anda perlu menjejaki semula langkah anda. Mencari tahu di mana anda menemui video itu mungkin bahagian teka-teki yang anda hilang.

Tab Discover

TikTok memudahkan anda kehilangan diri anda semasa menatal dan melupakan bagaimana anda mendapat video yang sedang anda tonton. Nasib baik, anda boleh menyemak dengan cepat sama ada anda berada di halaman Discover.

Hanya klik butang Kembali untuk kembali ke skrin sebelumnya. Jika anda melihat halaman Discover, anda mendapat jawapan anda. Pilihan siaran semula tidak tersedia untuk video yang anda temui di sana.

Tab Mengikuti

Menatal melalui halaman Utama anda kelihatan sama, tidak kira sama ada anda menyemak imbas tab Mengikuti atau Untuk Anda. Atas sebab ini, anda mungkin terlupa bahawa anda sebenarnya tidak berada di halaman Untuk Anda.

Ini tidak akan menjadi masalah jika anda boleh menyiarkan semula video daripada kedua-dua tab. Malangnya, butang Siar Semula tidak akan dipaparkan jika video yang anda suka berada pada halaman Mengikuti anda.

Untuk menyemak ini, cuma lihat pada bahagian atas skrin anda. Jika butang Mengikuti dibesarkan, anda tidak akan dapat menyiarkan semula mana-mana video yang anda temui semasa menatal pada halaman tersebut.

Tab Peti Masuk

Kadangkala anda mungkin terperangkap dengan video TikTok sehingga anda terlupa anda sebenarnya tidak menemuinya. Sebaliknya, seseorang menghantarnya kepada anda.

Malangnya, anda belum boleh meneruskan kegembiraan ini ke hadapan. Pada masa ini, TikTok tidak membenarkan menyiarkan semula video yang anda terima dalam peti masuk anda.

Hanya ketik butang Kembali untuk memastikan ini berlaku. Jika sembang peti masuk anda dengan rakan muncul, video yang mereka hantar kepada anda perlu kekal di antara anda berdua buat masa ini.

Kongsi Keseronokan

Tidak ada perasaan yang lebih baik daripada menyedari rakan anda juga menikmati video yang anda sukai. Jika anda masih belum boleh menggunakan butang TikTok Repost, ikuti panduan kami untuk memahami sebabnya. Sehingga ciri ini disediakan untuk anda, anda sentiasa boleh berkongsi keseronokan dengan menghantar video secara manual kepada rakan anda.

Pernahkah anda cuba menyiarkan semula video TikTok? Adakah anda suka ciri ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.