Simpan Tarikh: Acara Pelancaran Siri 14 Xiaomi Disahkan

7
nextpit Ujian Xiaomi 14 Pro
© nextpit

Acara pelancaran Xiaomi 14—yang mana syarikat itu sedang menjemput orang ramai ke MWC 2024 di platform sosial—tidak sepatutnya membuat sebarang kejutan. Tetapi khabar angin terkini seolah-olah membuang segala-galanya: Sebagai contoh, Xiaomi 14 Pro tidak akan dikeluarkan secara global. Sebaliknya, Xiaomi Jepun telah mengumumkan bahawa Xiaomi 14 Ultra akan dipersembahkan di seluruh dunia.

  • Baca juga: Telefon pintar Xiaomi terbaik dibandingkan

Pelancaran siri 14 Xiaomi

Acara Pelancaran 14-Siri Xiaomi

Xiaomi secara rasmi menjemput anda ke MWC pada 25 Februari untuk pembentangan siri Xiaomi 14. / © Xiaomi

Jadi kini ia rasmi: siri Xiaomi 14 akan dipersembahkan kepada kami pada Ahad, 25 Februari, di Kongres Dunia Mudah Alih (MWC 2024) di Barcelona. Dan walaupun kami telah menguji versi Cina Xiaomi 14 dan Xiaomi 14 Pro, syarikat itu masih mempunyai beberapa rahsia untuk disahkan kerana ia hanya menyebut “siri”.

Ini boleh bermakna apa-apa daripada pelancaran Xiaomi 14 dan 14 Pro atau bahawa Xiaomi 14 Ultra sedang ditambah di atas. Andaian ini disahkan oleh penggoda pada Twitteryang pada asalnya membayangkan tiga cincin kamera, yang paling rendah adalah berwarna emas.

“Saat ini kami berkongsi dengan anda: Pada 25 Februari, perjalanan “Lens to tegend” bermula. Jadi bersedialah untuk mendapat inspirasi daripada kami,” kata pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Xiaomi semasa, Lei Jun.

Xiaomi Jepun juga telah mengumumkan melalui X bahawa “Xiaomi 14 Ultra akan menjadi sebahagian daripada pembentangan”.

Adakah Xiaomi 14 Pro dilancarkan di Barat?

Setakat ini begitu baik, jika hanya tapak Xiaomiui tidak mendakwa tahun lepas bahawa Xiaomi 14 Pro tidak akan datang ke Eropah sama sekali. Dan itu walaupun pensijilan rasmi. Tuntutan ini kini telah disahkan semula oleh GSMChinakerana Xiaomi mungkin telah menukar nombor model sementara itu kepada kesan bahawa Xiaomi 14 Pro kehilangan pengecam “N1” dan “N3”.

Kulit belakang Xiaomi 14 Pro secara terperinci

Saya telah pun melihat versi Pro Xiaomi 14. / © nextpit

Jadi ia akan menjadi menarik sehingga acara bermula—itulah cara kami menyukainya, bukan?

Apakah pendapat anda tentang keputusan, jika ia benar-benar berlaku, model Pro perlu memberi laluan kepada versi Ultra? Beritahu kami apa perkara pertama yang terlintas di fikiran anda dalam ulasan. Sekurang-kurangnya saya sudah ingin tahu.

Sumber:
LeiJun/X, GSMChina