Skema Mendedahkan Butang Baharu iPhone 16 Pro yang Berani

15
Nextpit Butang Tindakan iPhone 15 Pro
© nextpit

Barisan iPhone 16 secara meluas dijangka menyampaikan butang tambahan. Khususnya, model asas disebut-sebut menerima Butang Tindakan dan butang “Tangkap” baharu, manakala rakan sejawatan Pro akan mengekalkan yang pertama tetapi menambah kunci yang terakhir. Komponen ini telah didedahkan dalam skema yang didakwa.

Apple iPhone 16 Pro dikesan dengan Butang Tindakan yang diperbesarkan dan kunci Tangkap baharu

Seperti yang dikongsi oleh saluran berita 91Mobiles, kami serta-merta melihat bagaimana Butang Tindakan lebih besar berbanding dengan yang sedia ada pada iPhone 15 Pro (semakan). Lebih-lebih lagi, ia datang dalam bentuk elips yang sama dan diletakkan di atas rocker volum di sebelah kiri.

Apple iPhone 16 Pro

Skema untuk Apple iPhone 16 Pro mendedahkan Butang Tindakan yang diperbesarkan. / © 91Mobiles

Bagi kekunci Tangkap baharu, ia telah dipasang di bahagian bawah sebelah kanan, di bawah butang kuasa. Ia juga menunjukkan bagaimana kunci itu agak ceruk jika dibandingkan dengan kunci fizikal lain dengan garisan serong di sekelilingnya.

Berdasarkan khabar angin sebelum ini, kunci Tangkap dipercayai merupakan pintasan kamera mekanikal khusus untuk mengambil gambar dan merakam video serta format video spatial yang boleh dimainkan pada Vision Pro. Di samping itu, butang itu digambarkan sebagai sensitif sentuhan dan akan menyokong zum dalam kawalan.

Apple iPhone 16 Pro

Skema Apple iPhone 16 Pro menunjukkan butang Tangkap baharu / © 91Mobile

iPhone 16 Pro Apple lebih tinggi dan lebar

iPhone 16 Pro digambarkan lebih tinggi sedikit dan lebih lebar dengan dimensi 149.6×71.4×8.4 mm berbanding iPhone 15 Pro yang berukuran 146.6×70.6×8.25 mm. Tambahan ketinggian dan lebar menyokong paparan 6.3-inci yang lebih besar dalam telefon bimbit, memberikannya lebih banyak tontonan hartanah berbanding paparan 6.1-inci pendahulunya.

Dimensi yang dikongsi adalah selaras dengan butiran daripada laporan tahun lepas, dengan ketebalannya berbeza sedikit. Untuk pengetahuan semua, nampaknya iPhone 16 Pro ditetapkan untuk mendapat beberapa gram berat berbanding iPhone 15 Pro.

Selain daripada butang baharu, tidak banyak perubahan pada bahagian luaran berbanding pendahulunya. Sebagai contoh, bingkai kelihatan rata dengan bucu bulat, dan perkara yang sama berlaku pada bonggol kamera dengan potongan kanta individu. Sementara itu, bahagian hadapan mengekalkan panel rata bersama penderia Dynamic Island.

Sehingga hari ini, perubahan terbesar dengan iPhone 16 Pro (Max) disebut-sebut sebagai dalaman, dengan cipset A18 Pro tersuai Apple dispekulasi untuk menjana kuasa kedua-duanya. Cip baharu itu akan membolehkan ciri AI pada peranti, sesuatu yang hilang pada iPhone 15 (ulasan) tahun ini.

Adakah anda fikir butang baharu akan menjadikan iPhone 16 lebih dibezakan daripada iPhone 15? Adakah anda lebih suka pendekatan ini? Bahagian komen kami terbuka untuk perbincangan.

Sumber:
91Mudah alih