Skor penanda aras Galaxy S23 masih berada di belakang iPhone 13 Pro Apple

110
nextpit samsung galaxy s22 back2 clr2
© NextPit

Snapdragon 8 Gen 2 yang akan datang Qualcomm telah dikesan menjanakan Galaxy S23 yang tidak diumumkan. Keputusan penanda aras awal menunjukkan peningkatan drastik daripada pemproses Gen 1 tahun ini. Bagaimanapun, angka awal juga mencadangkan bahawa Galaxy S23 Samsung akan ketinggalan berbanding iPhone 14 Pro (Max) dan juga dari iPhone 13 Pro dalam kelajuan.

TL;DR

  • Galaxy S23 Samsung dengan penanda aras pertama Snapdragon 8 Gen 2 bocor.
  • Galaxy S23 boleh menawarkan peningkatan yang ketara berbanding Galaxy S22.
  • iPhone 13 Pro tahun lepas masih mendapat markah yang lebih tinggi daripada Galaxy S23 yang tidak diumumkan.

Keputusan penanda aras ditemui oleh Galaxy Club daripada pangkalan data Geekbench. Ia menunjukkan bahawa Galaxy S23 standard untuk pasaran AS akan menggunakan nama model SM-S911U manakala nama kod “Kalama” boleh merujuk kepada cipset Qualcomm SD 8Gen2. Tambahan pula, reka bentuk kluster lapan teras SoC perdana disahkan dengan jam teras utama pada 3.36GHz.

  • Mana yang lebih baik: Perbandingan Samsung Galaxy vs iPhone

Skor yang jauh lebih baik daripada Galaxy S22

Dari segi nombor, Samsung Galaxy S23 dengan cip yang disebutkan di atas dan 8GB RAM memberikan skala pada 1524 mata untuk teras tunggal dan 4597 untuk ujian berbilang teras. Ini meletakkan keputusan Galaxy S23 jauh lebih tinggi daripada Galaxy S22 dengan SD 8Gen1 yang mempunyai purata nombor Geekbench 1200/3200.

Keputusan geekbench Samsung Galaxy S23

Hasil penanda aras pertama daripada Samsung Galaxy S23 dengan cip Snapdragon 8 Gen 2 / © Galaxy Club NL

Walaupun meningkat, Galaxy S23 masih ketinggalan berbanding iPhone 13 Pro (Max) yang masing-masing menghasilkan 1700/4700 skor teras tunggal dan berbilang teras. Meletakkan Galaxy S23 bersebelahan pada iPhone 14 Pro (Max) dengan cipset A16 Bionic baharu melebarkan lagi jurang, terutamanya dalam bahagian berbilang teras yang puratanya pada 5400.

Adakah mempunyai skor penanda aras yang lebih tinggi penting?

Walaupun angka ini tidak selalu menggambarkan penggunaan kehidupan sebenar, semakin tinggi skor bermakna mempunyai prestasi yang dihormati dalam jangka panjang. Begitu juga, keputusan ini mungkin diselaraskan pada unit pengeluaran akhir Galaxy S23, tetapi kami tidak menjangkakan perubahan yang menjanjikan.

Selain itu, masih tidak jelas sama ada Samsung akan sepenuhnya memilih cip Snapdragon 8 Gen 2 untuk varian bukan AS. Telah dibuat spekulasi sebelum ini bahawa Exynos boleh digugurkan disebabkan oleh banyak isu seperti terlalu panas dan ketidakcekapan, antara lain.

Adakah anda fikir mempunyai skor penanda aras yang lebih tinggi adalah penting dalam telefon pintar perdana? Kami ingin mendengar pendapat anda di bahagian komen.

Melalui: Kelab Galaxy NL