skrin kematian hitam iPhone? 7 Cara untuk memperbaikinya!

72
Betulkan skrin kematian iPhone hitam

Mengapa skrin iPhone anda menjadi hitam?

  • Isu perisian:

    • Jika anda menggunakan versi beta, skrin hitam pepijat kematian mungkin menjejaskan iPhone anda.
    • Pemasangan kemas kini iOS yang belum selesai.
  • Isu perkakasan: Kerosakan fizikal pada paparan iPhone anda atau bahagian dalaman lain juga boleh menyebabkan isu skrin hitam.

Pernahkah anda mengalami kekecewaan menghidupkan iPhone anda hanya untuk bertemu dengan skrin hitam dan tiada tindak balas? Malangnya, ini adalah isu biasa yang dihadapi oleh ramai pengguna di seluruh dunia. Sama ada ia disebabkan oleh kerosakan perkakasan atau perisian, ia boleh menjadi pengalaman yang mengecewakan dan menekan. Dalam siaran ini, kami akan membincangkan beberapa pembetulan pantas untuk isu kematian skrin hitam iPhone.

1. Periksa sama ada bateri iPhone anda telah kehabisan

Isunya mungkin tidak seserius yang anda fikirkan. Skrin mungkin kosong kerana beberapa kehabisan bateri, dan iPhone anda mungkin telah mati akhirnya. Sebagai penyelesaian, caj dan lihat sama ada anda masih menghadapi isu tersebut. Jika isu itu berterusan, ikut langkah ini untuk menyelamatkan iPhone anda daripada isu skrin hitam.

Semak sama ada bateri iPhone anda telah kehabisan

2. Semak sama ada isu itu disebabkan oleh ranap aplikasi

Sesetengah apl yang kerap ranap juga boleh menyebabkan isu skrin hitam iPhone. Jika apl tidak dioptimumkan dengan betul, anda hanya akan melihat skrin hitam pada iPhone anda apabila anda membukanya.

Apabila perkara seperti ini berlaku, semak sama ada anda boleh menggunakan penukar apl. Kemudian keluar paksa apl pada iPhone anda yang anda fikir mungkin menyebabkan masalah itu.

Tutup paksa WhatsApp pada iPhone

3. Paksa mulakan semula iPhone

Jika kedua-dua langkah yang dinyatakan di atas tidak berfungsi, anda mesti cuba untuk memaksa semula iPhone anda. Dengan melakukan ini, anda boleh mengosongkan sebarang fail cache yang menjejaskan perisian daripada berfungsi dengan betul.

Tekan dan Lepaskan butang Kelantangan Pantas pada iPhone
Tekan dan Tahan butang Sisi pada iPhone 11

4. Tetapan semula kilang iPhone menggunakan Mac atau PC

Ini mungkin terdengar menyakitkan, tetapi anda mungkin perlu menetapkan semula iPhone anda untuk pulih daripada skrin hitam isu kematian. Kami mempunyai panduan tentang cara menetapkan semula kilang iPhone anda menggunakan Mac atau PC. Ini akan mengalih keluar sepenuhnya semua data yang rosak yang menjejaskan paparan iPhone anda.

Pergi ke Umum dan Klik pada Pulihkan iPhone pada Mac

5. Kemas kini iPhone melalui Mac atau PC

Masih ada harapan. Tidak kira masalahnya, anda boleh pulih daripada skrin hitam kematian iPhone dengan pergi ke mod pemulihan. Untuk rujukan, berikut ialah panduan terperinci kami tentang memulihkan atau mengemas kini iPhone anda daripada Mod Pemulihan.

Ingat bahawa proses ini mungkin memadamkan semua data iPhone anda, tetapi ia masih lebih baik daripada memegang peranti kosong.

6. Gunakan apl pihak ketiga untuk memulihkan iPhone

Bagi kebanyakan pengguna, iTunes mungkin mengelirukan, dan mereka mungkin tidak mahu melakukan kerja keras. Penyelesaian untuk ini adalah dengan menggunakan mana-mana aplikasi pemulihan lain. Kami mencadangkan anda menggunakan alat pemulihan sistem iOS FoneGeek untuk menghidupkan semula iPhone anda.

klik Betulkan Sekarang dalam gesaan dalam pemulihan sistem iOS FoneGeek

7. Hubungi Sokongan Apple

Jika tiada isu ini berfungsi, satu-satunya penyelesaian ialah mendapatkan bantuan daripada Sokongan Apple. Dengan ini, anda akan dapat mencari penyelesaian kepada isu anda, dan jika anda mempunyai Apple Care Plus, anda tidak perlu risau tentang perbelanjaan kerana ia akan membantu anda mendapatkan penggantian atau pembaikan dengan kos rendah atau secara percuma. .

Soalan Lazim

Berapa lama masa yang diambil untuk iPhone yang mati dihidupkan?

Ini bergantung pada isu yang dihadapi oleh iPhone anda. Jika ia dimatikan kerana bateri lemah, ia akan dihidupkan dengan cepat. Bagi yang lain, semuanya bermuara kepada isu.

Bawa warna ke skrin iPhone anda sekali lagi!

iPhone anda mempunyai paparan yang menakjubkan dan tidak boleh dibiarkan dengan skrin hitam kematian. Oleh itu saya telah membawakan anda pembaikan ini. Jika anda masih mempunyai cadangan atau pertanyaan, letakkannya dalam ulasan.

Bacaan yang lebih menarik untuk dilihat:

  • Kertas dinding Skrin Kunci iPhone hilang? 7 Pembetulan
  • 10 Cara untuk membetulkan isu terbakar dalam skrin iPhone
  • Skrin iPhone tidak berputar? Bagaimana untuk membetulkannya