Sony Mungkin Melancarkan Xperia 7 dengan Spesifikasi Lebih Baik daripada Xperia 10 V

65
Sony Xperia 1 IV dan 10 IV NextPit 10
© NextPit

Sony baru sahaja melancarkan Xperia 1 V dan Xperia 10 V dengan kedua-duanya dijangka tersedia bulan depan. Walau bagaimanapun, mungkin terdapat satu lagi telefon Android jarak pertengahan di bahagian lengan syarikat Jepun, dan yang boleh menawarkan spesifikasi yang lebih baik daripada kemasukan Xperia pertengahan peringkat semasanya, menurut laporan baru yang berasal dari Land of the Rising Sun.

Berdasarkan pengguna rawak di Weibo, yang kemudiannya diambil oleh SumahoDigest, peranti jarak pertengahan Xperia lain yang tidak dinamakan yang sebelum ini membintangi khabar angin tidak lain adalah Xperia 7 dan bukannya Xperia Ace 4. Identiti yang dikatakan sejajar dengan konvensyen penamaan semasa Sony dengan Xperia 1 sebagai barisan premium diikuti oleh siri Xperia 5 perdana standard dan kelas pertengahan yang menawarkan Xperia 10.

  • Baca juga: Telefon pintar terbaik untuk dibeli di bawah $300

Spesifikasi dan keluaran cipset Sony Xperia 7

Xperia 7 pertama kali muncul dalam pensijilan Bluetooth bersama telefon bimbit Xperia yang lain. Yang pertama dikatakan dilengkapi dengan cipset MediaTek yang tidak dinamakan, yang boleh menjadi salah satu daripada pemproses mudah alih terkini dalam siri Dimensity 8000 atau 9000. Sebaliknya, yang kedua dipercayai adalah Xperia 10 V yang dikeluarkan dengan paparan Snapdragon 695 SoC dan 60 Hz bertarikh.

Sony Xperia 10 V dalam warna hitam

Sony Xperia 10 V dilancarkan dengan Snapdragon 695 SoC dan paparan 6.1 inci 60 Hz. / © Sony

Di sebalik cipset yang jelas lebih baik dan lebih pantas untuk Xperia 7, tiada butiran kukuh lain yang telah didedahkan lagi. Adalah selamat untuk mengandaikan bahawa peranti Xperia yang tidak diumumkan boleh menampilkan paparan yang lebih luas dengan dimensi yang lebih besar dan jauh daripada faktor bentuk padat Xperia 5 V dan Xperia 10 V. Ia juga mungkin akan menambah ciri seperti paparan yang lebih pantas dan 4K rakaman video.

Mengenai pelancaran dan harga, Sony mungkin memperkenalkan Xperia 7 bersama Xperia 5 V yang bocor baru-baru ini yang dijadualkan tiba pada September tahun ini. Harga jelas akan berada di atas Xperia 10 V, yang kini dijual pada harga €450 ($491), dan di bawah tanda $1000 Xperia 5 IV (ulasan).

Adakah anda tidak kagum dengan Sony Xperia 10 V? Adakah anda fikir syarikat itu boleh melakukan yang lebih baik dengan Xperia 7? Kongsikan kepada kami pendapat anda.

Melalui: Semakan Buku Nota
Sumber:
SumahoDigest