Sony Xperia 5 V Mungkin Berbaki Beberapa Hari Lagi untuk Menjadi Rasmi

36
NextPit Sony Xperia 5 IV
© nextpit

Sama seperti Sony Xperia 5 IV, penggantinya, Xperia 5 V dengan spesifikasi yang dinaik taraf, mungkin akan dilancarkan pada tarikh yang sama pada bulan September. Ini selepas syarikat Jepun itu mengumumkan bahawa ia akan mengadakan acara Xperia pada hari pertama bulan depan, iaitu masa yang sama dengan pembukaan awam IFA 2023.

  • Lebih suka peranti Samsung? Berikut ialah telefon Galaxy terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Sony telah mengesahkan hari ini bahawa ia sekali lagi menyertai IFA. Dan yang pertama dalam jadual perjalanan mereka ialah ucaptama yang akan bermula pada 9:00 CEST atau 16:00 waktu Jepun. Ini akan distrim di saluran media sosial syarikat yang berbeza, termasuk YouTube.

Tarikh pelancaran Sony Xperia 5 V (dan keluaran)

Walaupun mereka belum mengesahkan peranti yang benar-benar akan debut pada tarikh yang diberikan, adalah selamat untuk mengatakan bahawa Xperia 5 ‘Mark’ V perdana adalah kemuncak dan boleh membuka penutup semasa acara itu. Diingati tahun lepas bahawa Xperia 5 IV (semakan) telah dibuat secara rasmi pada 1 September. Oleh itu, Sony berkemungkinan akan mengekalkan tradisi itu, sekurang-kurangnya melalui irama.

Ia juga mungkin bahawa Sony Xperia 7 yang dikhabarkan berada pada kad juga. Android jarak pertengahan dikatakan menawarkan spesifikasi yang lebih baik daripada Xperia 10 V (ulasan) dan betul-betul di bawah Xperia 5. Tetapi sejak peranti itu dilaporkan, tiada susulan konkrit dilakukan.

Spesifikasi Sony Xperia 5 V

Mengenai Xperia 5 V, video promosi yang sepatutnya menunjukkan bahawa peranti itu mendapat reka bentuk yang diubah suai. Pada masa yang sama, persediaan kamera belakang didedahkan dengan dua sensor berbanding tiga daripada ‘Mark’ empat. Oleh itu, ia mungkin berkongsi sensor utama 48 MP dengan Xperia 1 V yang diuji oleh Benj.

Spesifikasi selebihnya mungkin termasuk cip Snapdragon 8 Gen 2 yang dipasangkan dengan 16 GB RAM. Sementara itu, kapasiti baterinya mungkin kekal pada 5000 mAh bersama-sama dengan pengecasan 30 W. Peranti harus but pada OS Android 13 dan menerima dua peningkatan OS serupa dengan Sony Xperia 1 V dan Xperia 10 V, walaupun kami berharap Sony boleh mengejutkan kami di sini.

Bagaimanakah Sony harus mengejutkan anda dengan Xperia 5 V? Adakah anda juga ingin melihat dasar perisian yang lebih panjang? Kongsi dengan kami pemikiran anda.