Sony Xperia Pro-G: Adakah ini telefon Playstation seterusnya?

107
NextPit Kamera Sony Xperia Pro I
© NextPit

Kami perlahan-lahan memasuki suku terakhir 2022 dan Sony masih berhutang kepada kami pengganti telefon pintar utama kamera Sony Xperia Pro I. Kilang khabar angin mahu melihat telefon pintar sebegitu dikeluarkan pada masa hadapan dalam bentuk kemungkinan Sony Xperia Pro-G. Walau bagaimanapun, “G” bermaksud telefon pintar permainan dalam kes ini. Ini bukanlah idea yang buruk sebenarnya, di mana Sony berkuasa dari segi konsol permainan generasi seterusnya dengan PlayStation 5, walaupun Xbox Microsoft memberikan PlayStation 5 untuk wangnya.

  • Sony mempunyai rancangan untuk telefon pintar utama tahun ini.
  • Mungkin, ia akan menjadi pengganti kepada Xperia Pro I.
  • Dengan Sony Xperia Pro-G, telefon pintar permainan akan direalisasikan.

Telefon pintar permainan Sony Xperia Pro-G kemungkinan tahun ini

Kami ingin menyatakan secara eksplisit pada ketika ini bahawa maklumat ini berasal dari penyamar yang agak tidak dikenali di Sina Weibo. Bagaimanapun, pelbagai majalah telah pun mengambil umpan. Namun begitu, kami menerima khabar angin ini dengan secubit garam yang sihat semata-mata untuk tidak mengecewakan diri kami apabila ia ternyata tidak benar. Seperti yang dilaporkan oleh majalah dalam talian “Sumahodigest” dan “Notebookcheck”, Sony nampaknya merancang pengganti Sony Xperia Pro I yang kami semak, dalam bentuk Xperia Pro-G. Ia masih tidak jelas sama ada peranti itu akan tersedia pada masa hadapan dan sama ada telefon pintar Android akan sekali lagi memfokus pada kualiti kamera atau permainan.

Xperia Pro liegt auf einem Schreibtisch mit der Rückseite nach oben

Adakah Xperia Pro-G akan menggantikan Sony Xperia Pro I? / © NextPit

Pemberi maklumat”kucing_Nya“, yang dengan segala maksud dan tujuan, pakar dalam kamera telefon pintar, sekali lagi mengumumkan tiga penderia 12 megapiksel yang dipasang (IMX870 dan IMX758) untuk Sony Xperia Pro-G yang disebutkan di atas. Oleh itu, telefon pintar ini sepatutnya meliputi jarak fokus setara 16 , 24, 35 dan 70 milimeter. Apabila bercakap tentang fotografi, anda mendapat jarak fokus 35 milimeter yang telah menjadi sangat popular disebabkan oleh jurugambar seperti Henri Cartier-Bresson. Dari sudut pandangannya, kanta 35 mm paling hampir dengan medan pandangan mata manusia yang sebenar.

Tambahan pula, pembocor itu mendedahkan bahawa Sony Xperia Pro-G sepatutnya menjadi telefon pintar permainan terima kasih kepada Snapdragon 8 Gen 2 SoC yang menjanakannya. Itu sekurang-kurangnya akan menjadi kawasan di mana Sony juga boleh menyampaikan dengan baik kerana kepakarannya dengan PlayStation 5. Walau bagaimanapun, dakwaan terbaharu daripada “Stesen Sembang Digital” yang agak boleh dipercayai, ingin melihat sensor imej Sony IMX989 1 inci, menentang itu. Walau bagaimanapun, sumber kami secara langsung menyebut bahawa maklumat itu juga boleh dikaitkan dengan terjemahan yang kurang boleh dipercayai daripada bahasa Jepun. Sony Semiconductor tidak membezakan nombor 5, 7, dan 9. Oleh itu, “7” dalam jabatan penyelidikan dan pembangunan juga boleh menjadi “9” dalam pengeluaran besar-besaran apabila ia berlaku kemudian.

Saya nyatakan pada mulanya bahawa terdapat banyak ruang untuk spekulasi. Apakah fungsi kegemaran anda dalam perdana Sony masa hadapan? Adakah anda lebih suka penekanan yang lebih berat pada fotografi atau telefon pintar permainan seperti Sony Ericsson Xperia Play?