Spesifikasi Bocor Tablet Pixel Google Menunjukkan Keserasian Stylus

61
Reka bentuk dan warna Google Pixel Tablet
© Google / Tangkapan skrin oleh: NextPit

Tablet Google Pixel pertama kali diusik tahun lepas, dan bulan-bulan berikutnya menyaksikan Google tidak tahu mengenai kebanyakan spesifikasi tablet itu. Beberapa hari sebelum I/O 2023 di mana gergasi carian Internet dijangka mengumumkan Tablet Pixel, penyenaraian yang tidak disengajakan mendedahkan spesifikasi utama tablet termasuk keserasian stylus, butiran harga dan tarikh keluaran.

Penemuan itu dikongsi di Reddit, di mana beberapa pengguna melihat penyenaraian Amazon awal Tablet Pixel di Jepun. Catatan itu, yang telah dialih keluar, menunjukkan bahawa peranti itu akan dikeluarkan di Land of the Rising Sun pada 20 Jun bersama tanda harga $590 (¥79,800 / €530) untuk model 8+128 GB. Menariknya, ini lebih murah berbanding dengan harga Eropah yang berkisar antara €600 hingga €650 seperti yang dilaporkan bulan lepas.

  • Baca juga: Tablet Samsung terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2023

Spesifikasi Google Pixel Tablet dan keserasian stylus

Sebagai tambahan kepada harga, spesifikasi tablet telah didedahkan, yang konsisten dengan kebocoran sebelumnya. Telah didedahkan bahawa peranti itu akan menggunakan skrin LCD 11-inci dengan kecerahan 500 nits dan resolusi 2560 × 1600. Pengguna akan dapat memasangkan Tablet Pixel dengan stylus pihak ketiga melalui sokongan USI 2.0, walaupun masih tidak jelas sama ada Google akan memperkenalkan pen Pixel rasminya yang serupa dengan Stylo Pad OnePlus.

Penyenaraian Amazon Tablet Google Pixel

Spesifikasi Tablet Google Pixel telah didedahkan pada penyenaraian Amazon Jepun. / © NextPit

Tambahan pula, Pixel Tablet akan menampilkan kamera 8 MP yang diletakkan di hadapan dan di belakang masing-masing, yang mampu merakam video sehingga 1080p. Pada masa yang sama, tablet Google mempunyai pelbagai pilihan sambungan termasuk UWB (jalur ultra lebar) untuk keupayaan Fast Pair, Wi-Fi 6, USB-C 3.2 dan penyambung 4-pin untuk dok Pembesar Suara Pengecasan Pixel. Terdapat juga tiga mikrofon terbina dalam, mencadangkan keserasian dengan ciri berasaskan rumah pintar yang meluas.

Acara I/O 2023 Google akan bermula pada 10 Mei. Kemuncak persidangan itu ialah OS Android 14 syarikat, tetapi Pixel Fold dan Pixel 7a kemungkinan besar akan diumumkan bersama Pixel Tablet.

Apakah pendapat anda tentang spesifikasi dan harga Tablet Google Pixel? Adakah sabak Pixel pertama gergasi carian Internet berbaloi untuk diambil? Kongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan.

Sumber:
Reddit