Spesifikasi dan Gambar Garmin Forerunner 265 Bocor: Inilah Yang Anda Perlu Tahu

119
Muzik Garmin Forerunner 255 9
© Garmin

Tidak ada setahun telah berlalu sejak Garmin melancarkan Forerunner 255 (Muzik). Tetapi pengganti kepada ini, iaitu Forerunner 265, telah pun dibocorkan bersama-sama dengan harga jam pintar yang sedang berjalan, spesifikasi teknikal penuh dan gambar berkualiti tinggi. Jadi apa yang telah berubah dalam siri Forerunner 265 berbanding pendahulunya?

Berdasarkan pelbagai bahan yang dikongsi, Forerunner 265 akan datang dalam saiz sarung 46 dan 42-mm dengan paparan 1.3-inci dan 1.1-inci bersamaan, masing-masing. Tidak mengejutkan, yang kedua akan dipasarkan sebagai Forerunner 265s serupa dengan Forerunner 255 Music berkuasa GPS yang disemak oleh NextPit dan Forerunner 245 siri.

  • Baca juga: Garmin Fenix ​​7 vs Forerunner 955

Paparan dan reka bentuk sentuh Garmin Forerunner 265

Selain jalur jam tangan dwi-warna, terdapat perubahan reka bentuk kecil yang terdapat pada Forerunner 265. Butang mekanikal utama di sebelah kanan nyata lebih besar dan kini berbentuk elips manakala selebihnya butang bulat di sekeliling jam tangan tidak berubah.

Garmin Forerunner 265 yang akan datang adalah yang pertama dari barisannya untuk dihantar dengan panel AMOLED sentuh dan perlindungan Gorilla Glass 3. Ia akan menjadi peningkatan yang ketara untuk Garmin memandangkan ia telah bergantung pada panel MIP transflective bukan sentuhan pada kebanyakan jam tangan bukan premium dan penjejak kecergasannya. Resolusi paparan juga lebih tinggi.

Garmin Forerunner 255

Warna Garmin Forerunner 255: Hitam dengan serbuk (gambar), Whitestone dengan biru dan Aqua dengan hitam. / © GadgetsToWear, Edit oleh NextPit

hayat bateri, memori dan ciri penjejakan Garmin Forerunner 265

Bateri agak rendah pada Forerunner 265, dan ini boleh dikaitkan dengan panel AMOLED sentuh. Ini diterjemahkan kepada 13 hari hayat bateri berbanding 14 hari pada Forerunner 255 dalam mod jam pintar. Walau bagaimanapun, Forerunner 265s yang lebih kecil mempunyai bateri 15 hari yang lebih baik sepanjang 12 hari pada tahun lepas.

Garmin akan menggugurkan model Muzik tahun ini. Sebaliknya, barisan Forerunner 265 mendapat 8 GB storan onboard. Selain itu, banyak sambungan juga tidak diubah suai seperti GPS berbilang frekuensi, NFC untuk pembayaran dan Wi-Fi.

Garmin Forerunner 265s

Warna Garmin Forerunner 265s: Merah jambu dengan batu putih (seperti dalam gambar), Hitam dengan kuning dan Batu Putih dengan biru neo. / © GadgetsToWears, Edit oleh NextPit

Mengenai penjejakan kecergasan, Garmin memperkenalkan Kesediaan Latihan dan Dinamik Larian yang sudah tersedia pada siri Forerunner 955 mewah. Susunan penderia kekal serupa dengan model sebelumnya, yang terdiri daripada biometrik Elevate gen ke-4 yang digunakan dalam mengukur kadar denyutan jantung, tidur dan VO2 Max antara lain.

Harga dan tarikh keluaran Garmin Forerunner 265

Tambahan pula, salah satu dokumen yang bocor mengesahkan bahawa Garmin Forerunner 265 akan berharga $449, yang lebih tinggi daripada harga runcit Forerunner 255 standard pada $349 dan $399 edisi Muzik. Garmin dilaporkan melancarkan Forerunner 265 dalam beberapa minggu akan datang.

  • Ingin membeli jam tangan pintar? Semak cadangan NextPit untuk model terbaik untuk dibeli.

Dengan paparan AMOLED dan storan yang lebih besar, adakah anda rasa ini berbaloi untuk tanda harga peranti yang lebih tinggi? Kami ingin tahu pendapat anda di ruangan komen.