Spesifikasi dan Gambar Utama Motorola’s Edge Series (2023) Didedahkan

73
NextPit Motorola Edge 30 Ultra
© NextPit

Motorola mungkin hampir melancarkan barisan Edge perdana 2023 untuk pasaran global kerana spesifikasi terperinci dan gambar peranti telah muncul di World Wide Web. Walaupun model ke AS akan terus menyandang nama Edge+, seluruh dunia boleh melihat penjenamaan berbeza di bawah Edge 40 Pro.

Satu set imej Motorola Edge 40 Pro yang didakwa telah dikongsi oleh pembocor Twitter yang kerap SnoppyTech. Berdasarkan bahan, telefon Android utama akan menjadi peniru lengkap Moto X40 untuk China yang telah diumumkan pada Disember tahun lepas. Dengan nota ini, anda boleh menjangkakan perubahan kecil daripada reka bentuk Edge+ (2022) atau Edge 30 Pro.

  • Jangan terlepas: Ulasan Motorola Edge 30 Ultra

Spesifikasi teknikal Motorola Edge+ 2023 (Edge 40 Pro).

Sebagai tambahan oleh pembocor, bahagian hadapan menempatkan panel OLED 6.7 inci dengan tepi melengkung. Kadar penyegaran sedang dinaik taraf daripada 144 Hz kepada 165 Hz manakala resolusi FHD+ tidak berubah. Tidak jelas apakah perlindungan Gorilla Glass di atas, tetapi kami berharap ia boleh menjadi perubahan drastik daripada Gorilla Glass 3.

Memperkasakan peranti Motorola yang akan datang ialah cipset Snapdragon 8 Gen 2 mewah Qualcomm yang juga terdapat dalam Samsung Galaxy S23 (ulasan) dan OnePlus 11 yang kami semak. Apa yang dipadankan dengan pemproses yang cekap ialah 12 GB RAM dan 256 GB storan onboard. Bateri nampaknya berkurangan kepada bateri 4600 mAh tetapi pengecasan kini lebih pantas pada 125 W melalui port USB-C.

Motorola Edge+ 2023 atau Gambar Edge 40 Pro

Motorola Edge+ 2023 atau Reka Bentuk Edge 40 Pro / © Twitter/u/SnoppyTech

Bagi kamera, modul triple belakang yang sama dipasang pada pulau persegi, sebahagiannya menyerupai perumahan Edge 30 Neo. Terdapat 50MP lebar utama yang menerajui bersama-sama dengan 50MP ultralebar, kedua-duanya serupa dengan tahun lepas. Pendatang baru, bagaimanapun, adalah telefoto 12 MP yang menggantikan sensor kedalaman 2 MP. Tiada perkataan mengenai penderia swafoto, tetapi berkemungkinan mereka menyimpan snapper 60 MP yang terdapat dalam versi Cina.

Dan sekiranya anda tertanya-tanya, Motorola Edge+ (2023) atau Edge 40 Pro akan dijalankan pada Android 13 OS. Motorola tidak mengumumkan sebarang rancangan mengenai dasar perisian dalam perantinya yang dijadualkan dikeluarkan tahun ini.

Apakah pendapat anda tentang spesifikasi yang dikatakan bagi siri Motorola’s Edge (2023)? Sekiranya Motorola harganya sama dengan model 2022 pada $899? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen.