Spesifikasi dan Hayat Bateri Galaxy Fit 3 Bocor Menjelang Pelancaran

9
Teaser Samsung Galaxy Fit 2 NextPit
© nextpit

Samsung telah melengkapkan acara Unpackednya beberapa minggu yang lalu, tetapi penjejak Galaxy Fit 3 yang dipercayai untuk debut bersama Galaxy S24 (ulasan) tidak berjaya. Sebaliknya, peranti boleh pakai dijangka akan diperkenalkan dalam beberapa minggu akan datang selepas ia baru-baru ini dilihat dengan spesifikasi penting dan hayat baterinya.

  • Jangan ketinggalan ini: Penjejak kecergasan terbaik yang boleh anda beli hari ini

Tahun lepas, Galaxy Fit 3 Samsung bocor beberapa kali, dengan paparan sentuhan penjejak yang lebih besar dan reka bentuk yang dikemas kini telah didedahkan sepenuhnya. Kali ini, peranti itu dilihat di kedai Samsung (melalui Alat & Barang Boleh Dipakai), mencadangkan pengumuman yang tidak lama lagi.

Wajah baharu Samsung Galaxy Fit 3

Melihat kepada imej rasmi, Galaxy Fit 3 menerima paparan sentuhan yang lebih panjang dan lebih besar, yang dikatakan berukuran 1.6 inci merentasi menyerong dalam nisbah aspek baharu–peningkatan ketara daripada estet skrin 1.1 inci Galaxy Fit 2 ( semakan). Bingkainya juga lebih bulat dengan butang bersepadu di sebelah kanan. Di bawah peranti itu terdapat apa yang kelihatan seperti tatasusunan penderia yang dikemas kini yang dijangka menampilkan pemantau kadar denyutan jantung yang tepat dengan sokongan untuk bilangan senaman yang lebih luas.

Penjejak kecergasan Samsung Galaxy Fit 3

Galaxy Fit 3 Samsung ditunjukkan dalam varian hijau dan oren. / © Alat & Barangan Pakai

Lebih menarik, penjejak kecergasan ditunjukkan membawa butang pelepas pantas untuk memasang atau menanggalkan gelang, sama seperti Galaxy Watch 6 (ulasan) dan model jam tangan pintar Samsung sebelumnya. Ia juga mendedahkan peranti itu akan tiba dalam sarung kelabu, perak dan merah jambu manakala jalur akan tersedia dalam warna hijau gelap dan oren, walaupun mungkin terdapat pilihan lain semasa pelancaran.

Walaupun sukar untuk diperhatikan, Galaxy Fit 3 menampilkan sedikit ruang untuk mikrofon. Jadi, adalah selamat untuk mengatakan bahawa ia mungkin menyokong arahan suara melalui pembantu atau mungkin panggilan Bluetooth.

Penjejak kecergasan Samsung Galaxy Fit 3

Galaxy Fit 3 Samsung menampilkan butang pelepas cepat untuk memasang tali atau jalur. / © Alat & Barangan Pakai

Dimensi dan berat Galaxy Fit 3 turut disenaraikan. Ukuran boleh pakai bersaiz 93×24×9.5 mm dan berat sekitar 21.4 gram (0.75 oz), yang rata-rata untuk penjejak kecergasan tetapi jauh lebih ringan daripada varian Galaxy Watch 6 terkecil.

Hayat bateri dan pengecasan Samsung Galaxy Fit 3

Samsung memberikan beberapa pandangan tentang hayat bateri Galaxy Fit 3 juga. Sungguh mengagumkan untuk mengetahui peranti itu boleh bertahan sehingga 13 hari atau hampir dua minggu antara pengecasan dan kurang sedikit daripada Galaxy Fit 2. Walau bagaimanapun, tidak jelas sama ada penilaian ini adalah untuk kegunaan sederhana. Akhir sekali, terdapat penyambung yang boleh dilihat yang sepatutnya menguruskan pengecasan penjejak melalui pangkalan pengecasan tersuai.

Belum ada kata-kata lagi bila Galaxy Fit 3 akan diumumkan. Dengan ia sudah tersedia di kedai Samsung serantau terpilih, Korea Selatan boleh melancarkannya tidak lama lagi.