Spesifikasi Galaxy A24 bocor: Pemproses diturunkan tetapi kamera lebih baik

127
NextPit Samsung Galaxy A33 5G USB
© NextPit

Butiran mengenai pengganti Samsung Galaxy A23 (5G) yang dilancarkan baru-baru ini sudah pun keluar. Sebuah penerbitan di Vietnam mendakwa bahawa Galaxy A24 mungkin disertakan dengan paparan AMOLED tetapi menurunkan taraf perkakasan dalaman. Malangnya, harga dan ketersediaan peranti peringkat permulaan masih belum didedahkan.

TL;DR

  • Galaxy A24 Samsung mungkin menampilkan paparan AMOLED.
  • Pengganti Galaxy A23 juga mungkin menggunakan kamera 48MP dengan OIS.
  • Ia boleh dilancarkan pada awal 2023.

Samsung boleh mengecewakan atau mengelirukan peminatnya mengenai spesifikasi yang dikatakan Galaxy A24. Menurut The Pixel, telefon bimbit Android yang akan datang akan menampilkan skrin AMOLED 6.4-inci, yang dikurangkan sedikit dari segi saiz berbanding Galaxy A23 dengan LCD 6.6-incinya. Kadar penyegaran tidak dinyatakan, tetapi ia dianggap pada kelajuan 90 Hz sama dengan Galaxy M53.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar kelas pertengahan terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Kamera Galaxy A24 dengan OIS

Sumber itu menambah bahawa Samsung akan membuang kamera kedalaman di bahagian belakang dan memilih untuk persediaan tiga kamera. Kakap utama baharu dikatakan sebagai sensor 48MP dengan OIS yang dipadankan dengan kamera ultralebar 8MP dan kamera makro 5MP. Galaxy A24 Samsung juga akan mendapat manfaat daripada penembak swafoto 16MP yang dinaik taraf.

Mengelirukan, Galaxy A24 mungkin tiba dengan cipset Exynos 7904 bertarikh yang terdiri daripada pemproses 8-teras dalam proses a12 nm. Sebagai rujukan, cip yang sama ditemui pada Galaxy M20 yang dilancarkan pada 2019. Tambahan pula, ia dijangka mempunyai 6 GB RAM dan storan asas 64 GB. Peliknya, bateri peranti dikatakan lebih kecil pada 4000 mAh, tetapi pembocor tidak mengesahkan butiran ini.

Bilakah Galaxy A24 akan dikeluarkan?

Versi 5G Samsung Galaxy A23 baru sahaja dilancarkan di AS bulan lepas. Penggantinya, Galaxy A24 mungkin tidak rasmi sehingga awal tahun depan, jadi adalah selamat untuk mengatakan bahawa kita mungkin masih melihat beberapa perubahan di hadapan. Seperti biasa, kami cadangkan mengambil semua maklumat ini dengan sebutir garam.

Adakah anda percaya bahawa Samsung mungkin menurunkan taraf telefon pintar Galaxy A24 yang akan datang? Kami ingin mendengar pendapat anda.