Spesifikasi OnePlus 11 Pro didedahkan: Semua ciri premium yang anda boleh bayangkan

122
Spesifikasi OnePlus 11 Pro mendedahkan
© NextPit

Butiran mengenai OnePlus 11 Pro telah mula dikeluarkan baru-baru ini. Yang terbaru mendedahkan spesifikasi gemuk bagi perdana Android yang akan datang. Tambahan pula, ia menunjukkan bahawa OnePlus sedang berusaha keras untuk menjadikan OnePlus 11 Pro lebih menarik daripada pendahulunya.

TL;DR

 • Spesifikasi selebihnya OnePlus 11 Pro didedahkan dalam kebocoran baharu.
 • OnePlus sedang merombak persediaan tiga kamera.
 • 48MP utama akan digantikan dengan sensor 50MP bersama-sama dengan telefoto dan kamera ultralebar baharu.

Sumber yang sama, 91Mobiles, yang sebelum ini berkongsi paparan OnePlus 11 Pro kini telah menggugurkan ciri utama peranti yang lain. Walaupun tiada kejutan dalam pemproses Snapdragon 8 Gen 2 dan pilihan optik Hasselblad, baki spesifikasi yang didedahkan mencadangkan sebaliknya.

 • Jangan ketinggalan: Telefon kamera terbaik pada tahun 2022

OnePlus 11 Pro bocor dengan spesifikasi unggul

Dari segi kamera, OnePlus dilihat merombak modul tiga kamera. Utama 50MP akan menggantikan kakap lebar 48MP lama. Ada kemungkinan bahawa sensor yang sama daripada Oppo Find X5 Pro digunakan di sini. Kamera lain ialah 48MP ultralebar dan telefoto 32MP, ditambah dengan penembak swafoto 16MP yang diturunkan. Walau bagaimanapun, ia tidak disebutkan apakah penambahbaikan pengimejan lain yang akan dilakukan.

Selain keupayaan fotografi, OnePlus’ 11 Pro dikatakan mempunyai skrin AMOLED QHD 6.7 inci dengan kadar penyegaran 120Hz. Bersama-sama dengan cipset SD 8 Gen 2, RAM akan bermula pada 8 GB sehingga 16 GB manakala storan boleh maksimum hingga 256 GB, yang sedikit mengecewakan. Begitu juga, kelajuan pengecasan lebih pantas pada 100W tetapi dengan bateri 5000mAh yang tidak berubah.

Paparan imej OnePlus 11 Pro

OnePlus 11 Pro boleh membawa kembali peluncur amaran yang terkenal dan penjenamaan kamera Hasselblad / © Twitter/u/OnLeaks

Spesifikasi OnePlus 11 Pro yang dilaporkan

 • Skrin AMOLED QHD 6.7 inci, 120Hz
 • Snapdragon 8 Gen 2 SoC
 • 8 GB hingga 16 GB RAM
 • Storan 128 / 256 GB
 • Optik Hasselblad
 • 50MP utama + 48MP ultralebar + 32MP kamera telefoto
 • Bateri 5000 mAh, pengecasan pantas 100W

Spesifikasi lain yang sudah diketahui ialah pengimbas cap jari dalam paparan, Wi-Fi 6E dan Alert Slider yang dianggap hilang untuk selamanya apabila OnePlus 10T 5G dilancarkan bulan lepas dengan kunci klasik yang hilang. Selain itu, OnePlus 11 Pro ditetapkan untuk diperkenalkan terlebih dahulu di China sebelum ia menjadi global pada awal 2023.

Adakah spesifikasi OnePlus 11 (Pro) ini menggembirakan anda? Biar kami mendengar pendapat anda tentang peranti Android yang akan datang.

Melalui: 91Mudah alih