Spesifikasi OnePlus 12 Bocor Mendedahkan Bateri Besar dan RAM 24 GB

39
Tangan konsep oneplus 11 NextPit
© nextpit

Nampaknya tiada kekurangan kebocoran OnePlus 12 akhir-akhir ini. Berikutan jadual keluaran yang sepatutnya dan butiran kamera, spesifikasi utama telefon pintar Android perdana yang akan datang kini telah didedahkan juga. Kebocoran baru itu memberi penekanan kepada spekulasi sebelumnya tentang peranti yang mempunyai 24 GB RAM yang besar dan bateri 5400 mAh.

  • Baca juga: Telefon pintar terbaik berharga di bawah $600 untuk dibeli pada tahun 2023

Pada bulan Jun, dilaporkan bahawa syarikat induk OnePlus, BKK Electronics, merancang untuk melancarkan telefon pertamanya yang dilengkapi dengan 24 GB RAM. Itu telah disahkan selepas OnePlus Ace Pro 2 ke China baru-baru ini didedahkan dengan konfigurasi memori yang disebutkan di atas.

Persediaan ini dipercayai akan dibawa ke OnePlus 12 yang akan dikeluarkan di pasaran global. Nasib baik, laporan baharu memberi penerangan lebih lanjut mengenai spekulasi ini dan berkemungkinan menguatkan spesifikasi utama peranti tersebut.

Memori, bateri dan pengecasan OnePlus 12 dipertingkatkan

Menurut Stesen Sembang Digital yang boleh dipercayai, OnePlus sedang menguji unit kejuruteraan OnePlus 12. Dikatakan peranti itu dikuasakan oleh cipset Snapdragon 8 Gen 3, yang tidak mengejutkan. Tetapi apa yang menarik ialah RAM maksimum boleh dikonfigurasikan disenaraikan pada 24 GB manakala varian asas mendapat 16 GB.

Spesifikasi lain yang disebut untuk OnePlus 12 termasuk bateri 5400 mAh, yang jauh lebih besar daripada kapasiti 5000 mAh berbanding OnePlus 11 (ulasan) dan peranti utama lain daripada jenama terkemuka. Selain itu, bateri yang dipertingkatkan dipasangkan dengan kelajuan pengecasan berwayar 100 W dan pengecasan tanpa wayar 50 W.

Penyampaian OnePlus 12

Paparan OnePlus 12 menunjukkan kamera periskop, lubang tebuk berpusat, dan reka bentuk belakang yang hampir tidak berubah daripada OnePlus 11. / © OnLeaks / SmartPrix

OnePlus 12 mempunyai panel skrin baharu dan motor paksi yang diperbesarkan

Paparan OnePlus 12 juga dikatakan mempunyai tepi melengkung yang sama, tetapi ini kini menggunakan panel baharu bersama optik ultra-nipis terbenam. Pada masa yang sama, unit ini dihantar dengan sistem penyejukan ruang wap dan motor haptik baharu, kedua-dua komponen dijangka lebih besar berbanding pendahulunya.

Mengenai kamera, OnePlus 12 menggunakan modul triple yang dinaik taraf. Ini diterajui oleh penderia utama 50 MP dengan model Sony IMX9xx digandingkan dengan ultralebar 50 MP dan penyekap periskop 64 MP dengan zum optik 3x.

Dengan spesifikasi ini, OnePlus 12 sedang membina peningkatan besar daripada OnePlus 11. Walau bagaimanapun, tidak jelas sama ada perubahan itu akan menyebabkan telefon bimbit menjadi lebih mahal. Sebagai rujukan, OnePlus 11 dijual pada harga $699. Sebaliknya, OnePlus dikhabarkan akan melancarkan OnePlus 12 pada bulan Disember di China dan diikuti dengan pengumuman global pada Januari.

Adakah anda fikir OnePlus 12 akan memberi Samsung peluang untuk wangnya? Apakah ciri lain yang perlu dimasukkan oleh syarikat itu dalam telefon pintar Android perdananya yang akan datang? Jangan ragu untuk berkongsi pendapat anda dalam komen.

Sumber:
Weibo