Spesifikasi Penuh dan Tarikh Pelancaran Galaxy A35 Bocor Menjelang Pelancaran

29
NextPit Kamera Samsung Galaxy A34
© nextpit

Samsung sedang bersiap sedia untuk menyegarkan barisan telefon pintar kelas pertengahannya yang akan diketuai oleh Galaxy A55 dan Galaxy A35. Dan menjelang pelancaran yang tidak lama lagi, spesifikasi penuh entri Android jarak pertengahan yang lebih murah telah bocor, memberi kelebihan kepada perkakasan peranti yang dipertingkatkan.

  • Baca juga: Kebanyakan telefon yang disyorkan untuk dibeli di bawah harga $400

Perkara baharu pada Samsung Galaxy A35

Seperti yang dikongsikan oleh Android Headlines yang bekerjasama dengan OnLeaks, Galaxy A35 mengekalkan skrin AMOLED 6.6 inci sebagai Galaxy A34 (ulasan). Panel rata akan menampilkan kadar penyegaran 120 Hz dan resolusi 2380 x 1080 piksel, yang serupa dengan pendahulunya juga.

Tidak diketahui sama ada Samsung meningkatkan kecerahan paparan kali ini atau jika terdapat perlindungan Gorilla Glass yang lebih keras. Tetapi perubahan ketara yang disahkan lebih awal melalui pemaparan pihak ketiga ialah Samsung menggunakan potongan lubang tebuk untuk menempatkan kamera swafoto yang meninggalkan panel gaya-V.

Samsung Galaxy A35 berwarna putih

Render Samsung Galaxy A35 menunjukkan paparan lubang tebuk. / © MySmartPrice / OnLeaks

Di tempat lain, Galaxy A35 juga akan mendapat rupa biasa berdasarkan reka bentuk bersatu Samsung. Itu termasuk belakang rata dengan kanta dan bingkai kamera terapung. Apa yang baharu pada bahagian luar ialah bahagian sisi yang dinaikkan dipanggil “Pulau Utama” yang akan menempatkan kunci fizikal. Dengan berat 209 gram, peranti ini lebih berat sedikit, tetapi ia harus mengekalkan dimensi anggun yang sama seperti Galaxy A34.

Secara dalaman, Galaxy A35 menampilkan peningkatan yang ketara dengan Exynos 1380 SoC baharu. Adalah diperhatikan bahawa ini adalah cip yang sama yang kini ditemui pada Galaxy A54 (ulasan) dan duo Galaxy Tab S9 FE (ulasan). Memori dikatakan ditawarkan dalam persediaan 6/128 GB dan 8/256 GB, menjatuhkan pilihan 4 GB, manakala storan boleh dikembangkan. Dari segi bateri, kami melihat pada sel 5000 mAh dan pengecasan 25 watt.

Dari segi pengimejan, Galaxy A35 disebut-sebut akhirnya bertukar kepada kamera lebar utama 50 MP daripada 48 MP model tahun lepas. Ini dipadankan dengan 8 MP ultrawide dan 5 MP makro snappers dan bahagian hadapan dipercayai diuruskan oleh kamera hadapan 13 MP yang sama.

Harga dan tarikh keluaran Samsung Galaxy A35

Menurut outlet itu, Galaxy A35 akan tersedia dalam empat warna, termasuk Awesome Navy baharu atau biru tua. Sementara itu, model asas dikatakan berharga €349 (~$375 USD) di kebanyakan pasaran Eropah. Seperti tarikh keluaran, renjer pertengahan Samsung 2024 dijangka akan didedahkan pada Mac ini. Kedua-duanya mungkin akan but pada One UI 5.1 berdasarkan OS Android 14.

Sumber:
Tajuk Android