Spesifikasi teknikal dan imej Xiaomi 13 bocor

117
Kajian NextPit Xiaomi 12 Lite
© NextPit

Kami telah berdiam diri cukup lama, tetapi kami tidak akan membiarkan sesiapa membisu kami lagi: Sekarang, kami dalam pasukan editorial NextPit sedang membongkar dan memberitahu anda semua yang kami ketahui tentang siri Xiaomi 13 yang dijangka akan didedahkan dalam masa beberapa minggu. Antaranya ialah imej awal dan amat mencurigakan spesifikasi teknikal.

Hanya beberapa minggu lagi sebelum siri Xiaomi 13 dilancarkan

Sekali lagi, anda boleh berbangga dengan editor NextPit anda: Belum ada sebarang pengesahan lagi mengenai banyak khabar angin Xiaomi 13, yang minggu lepas mungkin memuncak dengan penerbitan foto banyak pakej Xiaomi 14 dalam kotak. Beberapa rakan sekerja masih menulis tentang “Xiaomi 14” hari ini dan sebenarnya memikirkan Xiaomi 13, walaupun hanya mengambil masa beberapa saat untuk ketua perhubungan awam Xiaomi, Wang Hua mendedahkan yang palsu.

Foto palsu dari Xiaomi 14

Foto palsu kotak yang penuh dengan pembungkusan “Xiaomi 14”. / © Sina Weibo

Walau bagaimanapun, kami kini telah menerima khabar angin yang kelihatan jauh lebih boleh dipercayai beberapa minggu sebelum keluaran rasmi siri Xiaomi 13. Pertama sekali, terdapat tarikh pelancaran khusus di negara asal, China, yang telah ditetapkan pada Disember 2022. Bagaimanapun, hanya Xiaomi 13 dan Xiaomi 13 Pro disebut. Xiaomi 13 Ultra, yang juga dijangka dikeluarkan secara global menurut pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Xiaomi Lei Jun, dijangka untuk keluaran musim bunga 2023.

  • Juga menarik: Telefon pintar Xiaomi terbaik pada tahun 2022

Pertama, terdapat imej yang menggambarkan bahan yang digunakan, menunjukkan faktor bentuk yang direka bentuk semula sepenuhnya di bahagian belakang. Ia datang daripada pemberi maklumat yang sangat dipercayai Steve Hemmerstoffer aka Steve H.McFly aka OnLeaks. Saya tahu anda tidak mendengar tentang perbandingan itu buat kali pertama, tetapi reka bentuk sisi sudut dan susunan kamera segi empat sama dengan tiga kanta kamera hanya boleh membawa anda untuk mengaitkannya dengan Apple iPhone 14.

Xiaomi 13 Renderbild

Imej paparan pertama siri Xiaomi 13. / © OnLeak

Spesifikasi teknikal Xiaomi 13 dan 13 Pro

Secara teknikal, Xiaomi 13 diandaikan mempunyai casis 152.8 x 71.5 x 8.3 milimeter dengan paparan AMOLED kecil 6.2 inci rata dan resolusi 2,400 x 1,080 piksel (FHD+) di hadapan. Walaupun Xiaomi 13 Pro mungkin akan mendapat panel yang lebih besar dan bulat lagi, kedua-duanya berkemungkinan menggunakan Snapdragon 8 Gen 2 di bawah hud.

Akhir sekali, kami akan bercakap sekali lagi tentang konfigurasi tiga kamera. Di sini, trio sekali lagi akan terdiri daripada tiga sensor 50 megapiksel. Bagaimanapun, kamera utama akan menampilkan penstabilan imej optikal dan kanta sudut lebar serta penderia imej Sony IMX daripada siri 8. Dua lagi kamera akan berfungsi untuk tujuan sudut ultra lebar dan telefoto. Daripada bekalan kuasa 67 watt siri Xiaomi 12, mereka merancang untuk mengepam siri Xiaomi 13 pada 120 watt penuh tahun ini.

Apakah pendapat anda tentang rupa “baharu” siri Xiaomi 13? Adakah ia sedang berjalan sebagai pembelian berpotensi untuk anda? Kongsi pendapat anda dalam komen dengan kami.