Starfield Cara Seludup Seludup

11

Jika anda sedang mencari beberapa kredit tambahan untuk membaiki kapal anda atau mengambil beberapa bekalan perubatan di Starfield, maka anda mungkin mahu menyeludup beberapa seludup. Ia mungkin menyalahi undang-undang, tetapi ini cara yang bagus untuk membuat sedikit wang secara sampingan, dan pertemuan cetak rompak ruang angkasa sekali-sekala boleh meningkatkan kemahiran penting untuk pertunjukan sepenuh masa anda. Walau bagaimanapun, mendapatkan barangan haram bernilai tinggi anda selepas rondaan dan kastam boleh menjadi rumit.

Starfield Cara Seludup Seludup

Teruskan membaca untuk mengetahui semua yang anda perlu tahu untuk menyeludup barang rampasan anda di Starfield.

Cara Menyeludup Seludup di Starfield dengan Memasang Pegangan Kargo Berlindung

Terdapat pelbagai jenis barangan yang dianggap seludup oleh badan pentadbir di Starfield, dan mereka ingin mencari dan merampas seludup anda sama teruknya seperti yang anda mahu menyeludup dan menjualnya. Jadi, jika anda ingin mengaut keuntungan daripada produk terlarang anda, anda perlu tahu cara menyeludupnya.

Terdapat tiga cara berbeza untuk membantu menyeludup barangan pasaran gelap anda di Starfield. Perkara pertama ialah memasang pegangan kargo berperisai pada kapal anda. Jenis pegangan kargo ini menyembunyikan item anda daripada pengesan apabila anda memasuki orbit planet atau bulan yang dikawal. Memasang pemegang kargo berperisai tidak menjamin barang seludup anda tidak akan dikesan, tetapi ia mengurangkan dengan ketara kemungkinan ditangkap.

Berikut ialah langkah-langkah untuk memasang penahan kargo berperisai pada kapal anda di Starfield dengan cara terpantas:

 1. Navigasi kapal anda ke Sistem Bintang Porrima.
 2. Pergi ke planet Porrima III.
 3. Cari dan pergi ke Red Mile Fine Gambling Establishment di planet ini.
 4. Pergi ke pejabat di bahagian belakang kanan pertubuhan itu dan bercakap dengan seorang lelaki bernama Lon Anderson.
 5. Pilih Saya Ingin Lihat dan Ubah Suai Kapal Saya.
 6. Masukkan Menu Pembinaan Kapal.
 7. Tatal ke bawah dan pilih bahagian Kargo.
 8. Kenal pasti dan beli Pegangan Kargo Terlindung dengan kredit anda.
 9. Keluarkan penahan kargo yang dipasang pada kapal anda.
 10. Pasang pegangan kargo terlindung baharu anda pada kapal anda.

Lon Anderson biasanya mempunyai beberapa pilihan untuk dipilih, dari segi harga dan kapasiti kargo.

Terdapat cara lain untuk mendapatkan pemegang kargo terlindung. Sebagai contoh, anda boleh menyerang kapal, membunuh penumpang dan mencuri kapal yang diharapkan mempunyai pegangan kargo terlindung. Walau bagaimanapun, ini adalah permainan peluang. Sebagai alternatif, anda boleh cuba mencari vendor yang menjual bahagian pemegang kargo berperisai dan menggabungkannya perlahan-lahan. Walau bagaimanapun, ini mengambil masa yang lebih lama, dan agak sukar untuk mencari vendor yang berurusan di bahagian tersebut. Oleh itu, menuju ke Porrima III biasanya merupakan cara yang paling pasti dan terpantas untuk memasang penahan kargo berperisai pada kapal anda.

Beberapa kapal prabuatan juga mempunyai pegangan kargo perisai yang besar, seperti Razorleaf. Walau bagaimanapun, anda tidak akan dapat menyesuaikannya.

Cara Menyeludup Seludup di Starfield dengan Memasang Jammer Imbasan

Cara kedua untuk membantu mengelakkan daripada ditangkap dan memastikan barang haram anda selamat adalah dengan memasang jammer imbasan pada kapal anda. Sekali lagi, ini tidak akan menjadi kaedah yang mudah, tetapi ia akan mengurangkan kemungkinan untuk ditumpaskan. Sama seperti namanya, pengacau imbasan menyekat pengimbas yang memeriksa kapal anda apabila memasuki penempatan utama melalui alam semesta Starfield.

Terdapat beberapa cara untuk dilengkapi dengan jammer imbasan di Starfield. Anda boleh mencuri kapal yang sudah ada, cuba dan menyusup ke Armada Crimson dan beli satu, atau kembali ke kasino di Porrima III. Sekali lagi, Batu Merah ialah cara yang paling pasti dan terpantas untuk mendapatkan jammer imbasan

Beginilah cara memasang jammer imbasan pada kapal anda di Starfield:

 1. Pergi ke Sistem Bintang Porrima.
 2. Daratkan kapal anda di Porrima III.
 3. Pergi ke Pertubuhan Perjudian Denda Red Mile.
 4. Bercakap dengan Lon Anderson di pejabat di bahagian belakang sebelah kanan bangunan.
 5. Pilih pilihan Saya ingin Lihat dan Ubah Suai Kapal Saya.
 6. Akses Menu Pembina Kapal.
 7. Pilih CARGO dan pergi ke pilihan jammer imbasan.
 8. Pilih dan beli jammer imbasan yang anda mahu menggunakan kredit anda.
 9. Pasang jammer imbasan pada kapal anda dan anda selesai.

Terdapat tiga pilihan jammer imbasan tersedia untuk pembelian. Kekerapan tunggal adalah yang paling murah dan menawarkan kadar pengelakan 10%. Jammer dwi-frekuensi adalah lebih mahal dan menawarkan kadar pengelakan sebanyak 30%. Jammer berbilang frekuensi akan menelan kos paling tinggi tetapi ia menawarkan 50% peluang yang mengagumkan untuk mengelak pengesanan.

Cara Menyeludup Seludup di Starfield Menggunakan Kemahiran Menipu

Cara terakhir untuk membantu memasarkan barangan anda yang sangat menguntungkan namun sangat menyalahi undang-undang adalah dengan menaikkan kedudukan kemahiran menipu anda. Terdapat hampir seratus kemahiran yang boleh anda buka kunci dan kuasai dalam Starfield tetapi kemahiran yang akan membantu anda menyeludup ialah penipuan. Seperti dengan dua kaedah lain, kedudukan kemahiran penipuan anda bukanlah jaminan, tetapi ia berjalan jauh. Cara terbaik untuk melarikan diri daripada pengesanan adalah dengan menggabungkan ketiga-tiga kaedah, ini akan memberi anda peluang tertinggi untuk berjaya melalui barangan terlarang anda.

Kemahiran menipu dalam Starfield mempunyai empat peringkat, satu yang paling rendah dan empat yang tertinggi. Walau bagaimanapun, menaik taraf kemahiran penipuan anda ialah pilihan yang paling memakan masa dan paling sesuai digunakan bersama-sama dengan perisai kargo anda dan pengacau imbasan.

Langkah-langkah untuk meningkatkan kemahiran menipu anda dalam Starfield:

 • Luangkan empat mata kemahiran dalam Pokok Kemahiran Sosial anda untuk membuka kunci kemahiran penipuan Peringkat Satu.
 • Paksa lima kapal menyerah diri kepada anda untuk mara ke Peringkat Dua.
 • Yakinkan sepuluh kapal untuk menyerah diri untuk maju ke Peringkat Tiga.
 • Paksa dua puluh kapal untuk menyerah diri untuk membuka kunci Peringkat Empat.

Apakah Barangan Yang Dianggap Seludup di Starfield?

Alam semesta Starfield ialah tempat yang besar, terdiri daripada lebih 1,000 planet dan bulan, kebanyakannya mempunyai penempatan. Ini bermakna terdapat banyak perdagangan yang sedang berlaku dan mungkin sukar untuk mengetahui sama ada item dalam pegangan kargo anda akan mendapat habuan diletakkan di atas kepala anda atau tidak. Oleh itu, mengetahui barang-barang yang dianggap seludup adalah penting kerana jika anda akan berurusan dengan seludup, sekurang-kurangnya anda harus tahu apa itu.

 • Organ Tuai: Jika anda mempunyai sebarang organ yang dituai di atas kapal anda, maka anda akan dianggap berurusan dengan seludup dan boleh masuk penjara jika ditangkap.
 • Karya Seni Dicuri: Anda mungkin telah merompak beberapa karya seni yang anda ingin jual di pasaran gelap. Jika ya, pihak berkuasa akan menganggapnya sebagai seludup.
 • Aurora: Ini adalah ubat psikoaktif yang sangat mujarab yang dianggap sebagai bahan terlarang di seluruh Sistem Selesai. Satu-satunya tempat ubat ini tidak menyalahi undang-undang ialah bandar Neon.
 • Xenowarfare Tech: Jika anda membungkus teknologi perang yang jarang berlaku ini maka anda membungkus seludup dan bertanggungjawab jika ia ditemui.
 • Komponen Mech: Anda boleh mengambil komponen mech di seluruh alam semesta Starfield dan ia sangat berharga.
 • Tulisan Sesat: Pada masa lalu, Rumah Va’ruun berperang suci melawan Sistem Ditetapkan. Peperangan diakhiri dengan perjanjian damai yang menggabungkan The House of Va’ruun ke dalam kerajaan Settled Systems. Walau bagaimanapun, beberapa orang fanatik tidak bersetuju dengan keamanan dan meneruskan peperangan mereka. Oleh itu, Tulisan Sesat mereka kini dianggap seludup di seluruh Sistem Diselesaikan.
 • Penyesuai AI Sentient: Jika perdagangan pilihan anda berurusan dengan penyesuai AI sentient, anda mesti berhati-hati kerana ia dianggap seludup.

Apabila anda pergi ke inventori anda, item yang seludup akan memaparkan simbol kuning di sebelahnya.

Seludup Berbaloi dengan Risiko

Di alam semesta Starfield, penyeludupan dan penjualan seludup adalah model perniagaan yang menguntungkan kerana barangan haram lebih bernilai daripada yang sah. Ini adalah usaha yang berisiko, tetapi jika dilakukan dengan betul, anda boleh mendapatkan barangan terlarang anda melepasi pertubuhan yang telah mengharamkannya dan menjualnya untuk keuntungan yang lumayan.

Apakah barangan yang anda seludup dan adakah anda berjaya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.