Stesen Samsung SmartThings boleh mengecas dan mencari telefon anda

108
Samsung SmartThings Station Matter Hub Pelancaran Harga Keluaran AS
© Samsung

Bulan-bulan akhir 2022 menyaksikan jenama utama termasuk Samsung melancarkan kemas kini standard Matter. Kini, permulaan tahun menandakan ketibaan peranti Matter. Samsung mempunyai satu untuk dipamerkan dengan hab Stesen SmartThings baharunya yang berfungsi sebagai pad pengecasan tanpa wayar, butang dan penjejak.

Stesen SmartThings Samsung jauh daripada konsep Butang Isyarat Kecil Google yang kelihatan pelik. Peranti ialah pad tebal berbentuk segi empat sama yang bertindak sebagai butang dengan beberapa pratetap gabungan untuk output yang berbeza. Ini boleh disesuaikan untuk mencetuskan rutin atau menghidupkan suis melalui apl telefon pintar.

  • TV Pintar terbaik yang boleh anda beli hari ini

Dering atau jejaki item yang hilang dengan Stesen Samsung SmartThings

Jenama Korea Selatan menyerlahkan cara Stesen SmartThings boleh menjejaki telefon anda yang hilang, kunci dan item lain jika ia ditandakan dengan Galaxy SmartTag (Plus). Hab kemudiannya boleh membunyikan telefon bimbit anda atau memberitahu anda apabila objek meninggalkan kawasan sekitar.

Samsung menjamin gandingan pantas produk rumah pintar sedia Matter menggunakan kod QR. Walau bagaimanapun, persediaan lebih lancar apabila anda mempunyai telefon Galaxy kerana hab serta-merta memaklumkan anda apabila ia sedia untuk disambungkan. Selain pintasan butang asas, semua fungsi dilakukan dengan aplikasi mudah alih memandangkan hab tidak mempunyai paparan bersepadu.

Stesen Samsung SmartThings sebagai Matter Hub dan Pad Pengecasan

Samsung SmartThings Station mempunyai ciri Mod Malam / © Samsung

Pengecasan wayarles dan Mod Malam Samsung SmartThings Station

Stesen SmartThings boleh mengecas peranti Android atau telefon pintar iPhone selagi ia didayakan dengan pengecasan tanpa wayar. Ia datang dengan kelajuan 15W yang dinilai sederhana. Menariknya, fungsi yang dipanggil mod malam boleh mematikan lampu yang diprogramkan dan menetapkan termostat anda sebelum tidur. Ini diaktifkan apabila anda meletakkan telefon anda pada pengecas pada masa yang ditentukan.

Samsung merancang untuk menghantar Stesen SmartThings pada Februari tahun ini dan ia akan tersedia pertama kali di AS dan Korea Selatan. Syarikat itu masih belum mendedahkan kos hibrid butang hab Matter, tetapi pilihan warna termasuk putih atau hitam. Pada pendapat anda, berapa harga yang patut Samsung harga hab baharunya?

Sumber:
Samsung