Stylus dengan Fast Pair boleh memberitahu Tablet Pixel anda apabila mereka memerlukan pengecasan

71
NextPit Galaxy Tab S8 Ultra S Pen
© NextPit

Beberapa faedah Pasangan Pantas Google berdasarkan Bluetooth LE ialah makluman status bateri pintar dan gandingan lancar untuk fon kepala dan aksesori yang disokong. Ternyata Google kini sedang berusaha untuk menambah ciri yang serupa untuk stylus juga, yang mungkin akan debut dengan Tablet Pixel.

Semasa acara Pixel 7 lewat tahun lepas, Google mengesahkan Tablet Pixel pertama akan disertakan dengan sokongan stylus USI yang sama ditemui pada peranti Chromebook. Ia kemudiannya telah diperincikan dengan lebih lanjut mengenai keluaran binaan perisian Android QPR2 (Quarterly Platform Release) bahawa stylus akan disertakan dengan keupayaan status bateri asas.

  • Tablet Apple iPad terbaik pada tahun 2023

Makluman pemberitahuan yang lebih pintar untuk stylus Android

Baru-baru ini telah disebut bahawa fungsi ini akan menjadi sebahagian daripada teknologi Fast Pair yang Google tambahkan pada stylus. Melalui kod Google Play yang dinyahkompilasi APK Insight mendedahkan ia menunjukkan pen atau stilus dengan Fast Pair boleh memberikan makluman bateri rendah kepada Tablet Pixel atau peranti berpasangan.

Sehubungan itu, rentetan terdiri daripada tiga peringkat pemberitahuan. Terdapat pra-amaran, bateri lemah dan bateri sangat lemah. Berbeza dengan makluman S Pen Samsung pada tablet Galaxy, Fast Pair Google untuk stylus akan memberikan kebolehan yang diperluaskan kepada pengguna.

Pembesar Suara Dok Pengecasan Tablet Google Pixel

Dok Pengecas Speaker Google untuk Tablet Pixel / © Google

Ciri stylus Fast Pair yang lain

Selain ciri pemberitahuan, 9to5Google mendapati ikon bateri Bluetooth baharu telah ditambahkan pada apl Perkhidmatan Tetapan Google. Sumber meramalkan ikon itu dimaksudkan untuk dibuat sebagai penunjuk peratus bateri stylus untuk Widget Piksel yang boleh diakses terus dari skrin utama tablet.

Ciri lain yang diserlahkan daripada keluaran beta Android ialah “Notetaking”. Berdasarkan penemuan outlet, ini akan melancarkan aplikasi nota dan diandaikan bahawa pengguna boleh menyesuaikan ciri tersebut. Walau bagaimanapun, ini tidak jelas sama ada ini adalah fungsi eksklusif untuk Tablet Pixel.

Begitu juga, semua butiran stylus yang berkaitan ini mencadangkan bahawa Google juga mungkin memperkenalkan pen berjenama Pixel. Adakah anda menjangkakan gergasi carian itu akan melancarkan stylus pertamanya bersama Pixel Tablet tahun ini? Beritahu kami pendapat anda.

Sumber:
9to5Google