Suunto 9 Peak Pro diperkenalkan: Jam tangan yang sukar mendapat hayat bateri yang lebih lama

105
Harga pelancaran jam tangan pintar tahan lasak GPS Suunto Peak 9 Pro
© Suunto / Tangkapan Skrin oleh NextPit

Berikutan beberapa siri kebocoran, Suunto akhirnya membuat 9 Peak Pro rasmi. Jam pintar GPS pelbagai sukan lasak oleh syarikat Finland itu mengambil reka bentuk standard 9 Peak. Dan untuk sedikit kenaikan harga, anda mendapat tiga kali ganda hayat bateri dan pemproses yang lebih pantas.

TL;DR

  • Suunto memperkenalkan Peak 9 Pro dengan cip yang lebih pantas dan bateri yang dipertingkatkan.
  • Jam tangan pintar yang lasak mendapat hayat bateri sehingga 30 hari.
  • Varian keluli tahan karatnya berharga $549.

Suunto mengekalkan formula jam tangan pintarnya yang sukar pada 9 Peak Pro. Jam tangan ini mendapat paparan sentuhan matriks bulat 1.2 inci yang dibalut dengan bezel tebal. Terdapat pilihan untuk keluli tahan karat atau bezel titanium (gred 5). Memilih untuk yang terakhir ini jelas akan menelan belanja yang lebih tinggi tetapi ini mempunyai berat beberapa gram lebih ringan daripada versi keluli. Tidak kira kemasan mana yang hendak dipilih, semua varian mendapat kaca nilam dan tali silikon dalam saiz 22mm.

100% diperbuat daripada tenaga hijau

Suunto berkata 9 Peak Pro diperbuat daripada 100% tenaga boleh diperbaharui. Ia juga dikira bahawa setiap jam tangan akan mengurangkan jejak karbon sebanyak 7.5 kg CO2 pada jangka hayatnya.

Suunto 9 Peak Pro

Suunto 9 Peak Pro didatangkan dalam model keluli tahan karat atau titanium / © Suunto / Tangkapan skrin oleh NextPit

Seperti 9 Peak tahun lepas, model Pro dilengkapi dengan penarafan MIL-STD-810H dan kedalaman rintangan air 100m. Suunto juga menambah mod snorkeling yang menjejaki aktiviti dalam kedalaman 10 meter. Selain itu, jam tangan ini mempunyai julat suhu kerja antara -20 °C hingga 55 °C (-5° F hingga 130 °F), iaitu di bawah apa yang ditawarkan oleh Amazfit T-Rex 2.

Hayat bateri tiga kali ganda

Apa yang menjadikan Suunto 9 Peak Pro menonjol berbanding jam tangan pintar lain ialah hayat bateri 21 hari atau tiga kali ganda berbanding model vanila. Menggunakan mod dalam masa sahaja boleh memanjangkan hayat sehingga 31 hari. Suunto menambah bahawa jam tangan akan bertahan selama maksimum 300 jam dalam mod latihan dengan GPS dihidupkan.

9 Peak Pro Suunto boleh merekodkan degupan jantung 24/7 dan oksigen darah selain memberikan pengguna nilai purata masa nyata. Pemantauan VO2 maks, tekanan dan tidur juga disokong. Sebanyak 97 mod sukan tersedia ditambah dengan ciri navigasi, altimeter dan cuaca. Tambahan pula, ia boleh menyambung ke telefon pintar melalui Bluetooth 5.0 untuk pemberitahuan dan kemas kini perisian.

Prapesanan Suunto 9 Peak Pro dibuka. Varian keluli tahan karat dijual pada harga $549 (CAD 699) manakala titanium berharga $699 (CAD 899).

Sumber:
Suunto