Tablet kompak Tab M9 baharu Lenovo hanya berharga sebahagian kecil daripada iPad Mini

74
Lenovo Tab M9 android melancarkan keluaran harga AS
© Lenovo

Lenovo sedang bersedia untuk mempamerkan sekumpulan peranti pada CES 2023. Salah satu daripada penyertaan tersebut telah diumumkan oleh syarikat China hari ini, yang termasuk tablet Android Tab M9 yang akan dijual pada harga $140 sebaik sahaja tersedia. Malangnya, ia akan mengambil masa beberapa bulan sebelum anda boleh membelinya.

Lenovo menawarkan pelbagai jenis tablet Android daripada saiz 7 inci hingga 8 inci dan 10 inci. Mereka kini memerah satu lagi varian kompak dengan hartanah skrin 9-inci, yang setanding dengan Galaxy Tab A7 Lite Samsung dengan skrin 8.7-inci.

  • Jangan terlepas: Lenovo Tab P11 Pro hands-on

Spesifikasi Lenovo Tab M9

Lenovo Tab M9 mempunyai paparan LCD IPS dengan resolusi 1340×800 piksel. Ia tidak setajam iPad Mini 6 (ulasan), tetapi ia cukup baik untuk harga bajetnya. Selain itu, papak bersalut aluminium mendapat kamera swafoto 2 MP yang terletak pada bezel dan bukannya pada paparan takuk atau lubang tebuk. Kamera utama 8 MP yang merakam video HD penuh diletakkan di bahagian belakang.

Di bawah Tab M9 terdapat cipset MediaTek Helio G80 yang dipasangkan dengan 3 GB atau 4 GB RAM dan storan sehingga 128 GB. Anehnya, terdapat slot kad microSD yang membolehkan anda mengembangkan storan kepada 2TB yang lain. Kapasiti bateri dinilai pada 5100 mAh, cukup untuk main balik video sehingga 13 jam, kata Lenovo.

Lenovo Tab M9 dengan aksesori sarung folio

Lenovo Tab M9 pada sarung dengan kickstand terbina dalam / © Lenovo

Varian dan harga Lenovo Tab M9

Tab M9 Lenovo tersedia dalam Wi-Fi sahaja atau dengan sambungan selular 4G. Walau apa pun, kedua-dua varian mendapat Bluetooth 5.1, port USB-C dan GPS. Tablet ini berjalan pada OS Android 12 di luar kotak dan dihantar dengan apl prapasang yang ditujukan untuk kanak-kanak dan orang dewasa seperti Google Kid Space dan Netflix.

Tab M9 tidak akan dihantar sehingga Q3 2023 menurut Lenovo. Ia bermula pada $140 untuk model asas dengan 3 GB RAM. Menariknya, bekas folio dengan ciri kickstand turut ditawarkan. Memandangkan Lenovo mempersembahkan Tab M9 pada CES tahun depan, tablet itu juga boleh dikeluarkan di AS.

Melalui: GSMArena
Sumber:
Lenovo AS