Tablet Lipat iPad Apple Mungkin Dilancarkan pada Penghujung 2024

31
Asus Zenbook 17 Lipat OLED 3
© nextpit

Antara beberapa jenama utama yang belum melancarkan peranti boleh lipat ialah Apple. Walaupun mungkin bukan rahsia bahawa mereka boleh mereka bentuk dan menguji iPad lipat, tiada siapa yang tahu, kecuali syarikat itu, bila ini akan tiba. Mujurlah, aliran ramalan yang berterusan terus memberikan kemas kini tentang peranti dengan laporan terbaharu membayangkan keluaran iPad ‘Fold’ pada penghujung tahun 2024.

  • Baca juga: Telefon pintar boleh lipat terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Keluaran Apple iPad Fold mengecil pada penghujung tahun 2024

Menurut outlet Taiwan DigiTimes (melalui MacRumors), tablet iPad boleh lipat Apple sudah dalam pembangunan intensif. Ini bermakna gergasi teknologi Cupertino mungkin berada dalam fasa penyelarasan dengan pembekal peranti yang berbeza sebelum akhirnya memulakan sebarang pengeluaran awal.

DigiTimes menambah bahawa ia meletakkan pengumuman iPad Fold mungkin di landasan pada penghujung 2024, walaupun ini mungkin dipanjangkan hingga 2025 jika kelewatan timbul di sepanjang perjalanan. Walau apa pun, 2025 sudah menjadi tetingkap pelancaran yang lebih berkemungkinan kerana pembuat iPhone dikatakan belum menghasilkan reka bentuk engsel akhir iPad lipat lagi dan itu cekap untuk dihasilkan sambil memenuhi piawaian ketat Apple.

Lipatan Hibrid MacBook-iPad Apple

Paten baharu Apple menggambarkan peranti boleh lipatnya sebagai ‘komputer riba’ boleh lipat. / © Patently Apple

Peranti lipat manakah yang akan dilancarkan oleh Apple dahulu?

Berita iPad Fold terkini mungkin menambah pandangan yang bercanggah selepas penganalisis Ross Young melaporkan sebelum ini tentang Apple memperkenalkan komputer riba MacBook lipat terlebih dahulu dengan skrin 20 inci pada 2025 sebelum sebarang iPad Fold atau iPhone Fold akan berlaku. Selain itu, dikatakan bahawa MacBook Fold adalah setanding dengan Asus Zenbook 17 Fold (ulasan).

Idea ini telah disokong oleh Mark Gurman dan pada asalnya ditubuhkan oleh penerbitan The Elec. Jadi, adakah DigiTimes mencadangkan Apple mengumumkan iPad dan MacBook boleh lipat pada tahun yang sama? Siapa yang tahu pasti.

Tetapi sebelum iPad Fold atau MacBook Fold, Apple sangat dinantikan untuk menaik taraf barisan iPad Pro dengan OLED. Dikatakan dua tablet iPad Pro akan siap pada awal 2024 dan boleh mendapat tanda harga gila yang mungkin lebih tinggi daripada beberapa komputer riba MacBook yang ditawarkan oleh Apple pada masa ini.

Antara peranti Apple lipat yang manakah anda mahu lihat dahulu? Adakah anda percaya bahawa iPad Fold atau MacBook Fold akan menjadi inovatif seperti iPhone asal? Tembak kami jawapan anda dalam komen.

Melalui: MacRumors
Sumber:
DigiTimes


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya