Tablet terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2020

157
AndroidPIT huawei matepad 2020 11
© NextPit

Dunia tablet tidak lagi serba boleh seperti dahulu. Namun masih ada pilihan dan ia lebih daripada sekadar sistem pengendalian. Kami menunjukkan kepada anda tablet terbaik yang menjalankan Android Google, Windows Microsoft dan iPadOS Apple.

Pintasan:

iPad terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2020

Apple mengubah pasaran tablet dengan iPadnya pada masa itu. Malah ramai pengguna Android kini menggunakan iPad apabila ia berkaitan dengan tablet. Dengan iPadOS, sistem pengendalian telah menjadi lebih baik disesuaikan dengan tablet. Ini adalah tiga kegemaran kami daripada Apple sekarang:

iPad Pro

iPad Pro ialah tablet terbesar Apple. Anda boleh memilih antara paparan 11 inci dan 12.9 inci. Yang terakhir digabungkan dengan papan kekunci benar-benar menjadikan iPad berasa seperti komputer riba. Anda juga boleh menggunakan Pensil Apple untuk menulis dan melukis pada tablet – walaupun ini bukan lagi ciri unik model Pro. iPad Pro yang dikuasakan oleh A12X Bionic boleh dibuka kunci melalui Face ID.

Apple iPadOS Today View 060319

Skrin pada iPad Pro sememangnya cantik. / © Apple

iPad Air (2020)

iPad Air berkembang pada tahun 2020 dan kini menawarkan paparan retina 10.9 inci. Apple juga telah mengecilkan bezel di sini, jadi ia masih bersaiz padat – lagipun, iPad Air adalah sangat nipis dan ringan sejak dilancarkan, sama seperti MacBook Air. Reka bentuk untuk 2020, bagaimanapun, telah bergerak lebih hampir dengan iPad Pro tahun lepas. Terdapat juga warna baru untuk dipilih.

Pemproses A14 Bionic terletak di bawah hud dan Apple menjanjikan hayat bateri sehingga sepuluh jam. Ia adalah cip Apple yang paling maju, dan mengatasi prestasi walaupun model iPad Pro teratas yang masih belum dikemas kini untuk 2020 dan seterusnya. iPad Air 2020 mungkin tablet untuk dibeli tahun ini, dan ia terjual dengan cepat sebagai hasilnya.

imej

iPad Air 2020 baharu kelihatan lebih seperti iPad Pro tahun ini. / © Apple

iPad (2020)

iPad 2020 sentiasa popular kerana titik harga peringkat permulaannya. iPad terbaharu telah lama ditunggu-tunggu dan kini turut berjalan dengan cip A12 Bionic. Skrinnya adalah 10.2 inci dan ia juga merupakan paparan Retina dengan True Tone. Terdapat juga sokongan untuk Pensil Apple dan Papan Kekunci Pintar. iPad termurah juga sepatutnya menawarkan hayat bateri sehingga sepuluh jam. Ini adalah model yang perlu anda dapatkan jika anda mahukan semua kegembiraan iPad OS tetapi tidak mahu membelanjakan banyak wang.

epal ipad 2020 1

iPad baharu dilancarkan pada 2020. / © Apple

Tablet Android terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2020

Sudah tentu Android juga berjalan pada tablet dan terdapat pilihan menarik di kawasan ini juga, yang mana kami membentangkan tiga di sini:

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Rangkaian Tab S Samsung sentiasa popular dengan peminat tablet Android. Seperti yang anda jangkakan dengan Samsung, paparan adalah bintang pertunjukan di sini. Skrin Super AMOLED 12.4-inci mempunyai kadar segar semula 120Hz, dan ia cantik! Tab S7+ 5G menggunakan pemproses Octa-core Qualcomm SDM865+ dan terdapat sehingga 8GB RAM tersedia untuk menyokong SoC. Terdapat juga S-Pen yang disertakan untuk fungsi tambahan. Bagi mereka yang ingin menjadi lebih kecil, Tab S7 mempunyai paparan 11 inci. Kedua-duanya tersedia dalam versi bukan 5G juga jika anda tidak perlu menggunakan rangkaian mudah alih generasi seterusnya pada tablet anda.

  • Ulasan penuh Samsung Galaxy Tab S6
AndroidPIT samsung galaxy tab s6 dex

Samsung Galaxy Tab S6 kini telah dikemas kini kepada S7 (tidak dalam gambar). / © NextPit

Huawei MatePad Pro

Melancarkan acara istimewa di Barcelona pada Februari, pada Kongres Dunia Mudah Alih yang dibatalkan, Huawei MatePad Pro ialah tablet utama jenama China. Tablet 10.8-inci mungkin adalah yang terbaik yang pernah dibuat oleh Huawei. Ia memuatkan pemproses Kirin 990 dengan sehingga 8GB RAM dan ia juga menyokong 5G. Paparan 2K QHD kelihatan luar biasa dan terdapat banyak helah perisian yang bagus di sini untuk menggandingkan tablet dengan telefon pintar anda untuk meningkatkan produktiviti.

AndroidPIT huawei matepad 2020 19

Huawei MatePad Pro baharu mungkin pesaing iPad Pro terbaik. / © NextPit

Seperti iPad Pro, terdapat papan kekunci yang disertakan dengan Huawei MatePad Pro dan M-Pencil. Baterinya ialah sel 7250 mAh dan MatePad Pro menyokong pengecasan pantas sehingga 40W, walaupun ia adalah pengecas 20W yang terdapat di dalam kotak.

  • Kajian amali Huawei MatePad Pro

Huawei MediaPad M5

MediaPad M5 daripada Huawei adalah salah satu bintang di Kongres Dunia Mudah Alih 2018 di Barcelona. Tablet ini bukan sahaja mempunyai paparan yang baik dan perumahan yang bergaya tetapi juga meneruskan legasi M3. Ia mempunyai empat pembesar suara hebat yang dibuat oleh Harman Kardon. Perkara yang baik tentang MediaPad M5 ialah Huawei memberi pelanggan pilihan. Jika anda memerlukan lebih sedikit kuasa dan memori, anda boleh menggunakan MediaPad M5 Pro, yang turut disertakan dengan stylus. Kedua-dua model tersedia dengan slot LTE pilihan. Dan mereka yang suka bekerja pada tablet boleh mendapatkan penutup yang sepadan dengan papan kekunci sebenar. Harganya juga telah turun banyak sejak diumumkan.

  • Kajian penuh Huawei MediaPad M5

Api Amazon

Peranti Amazon Fire sememangnya bukan tablet terbaik di pasaran jika anda hanya melihat spesifikasinya. Sama ada Fire 7 atau Fire HD 10, Amazon tidak memilih set cip terkuat, dan ia ketara dalam penggunaan harian. Namun peranti itu menarik. Terutama jika anda menggunakan banyak tawaran Amazon, contohnya menonton filem melalui Prime. Tetapi juga jika anda ingin mempunyai tablet untuk tugasan mudah dan tidak mahu menghabiskan banyak wang untuknya.

  • Ulasan penuh Amazon Fire 7

Tablet Microsoft terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2020

Microsoft mungkin tidak lagi memainkan peranan dalam dunia telefon pintar, tetapi pengeluar masih dalam perjalanan dengan peranti Surface. Terima kasih kepada versi S Windows 10, anda mempunyai sistem di sini yang hampir sama dengan sistem pada PC rumah anda.

Microsoft Surface Go

Surface Go ialah cabaran Microsoft terhadap iPad. Surface Go didatangkan dalam format netbook dengan paparan 10 inci. Surface 500g menawarkan 4GB atau 8GB RAM dan 64GB atau 128GB storan. Surface Go hampir tidak mempunyai sebarang sambungan di atas kapal, selaras dengan aliran moden. Terdapat port USB-C, soket bicu dan slot untuk kad memori, serta port proprietari untuk pengecas atau dok. Selain papan kekunci dan tetikus, stylus juga boleh digunakan dengan Surface Go.

AndroidPIT Microsoft Surface Go 7079

Surface Go juga boleh ditukar kepada komputer riba. / © NextPit

Adakah anda menggunakan tablet? Mana satu yang anda pilih? Beritahu kami dalam ulasan.


Artikel ini akan dikemas kini dengan kerap. Oleh itu, sesetengah komen boleh diambil di luar konteks.