Talian iPad 2024 Apple Boleh Mengguna pakai Kamera Selfie Landskap

19
NextPit Apple iPad Air Pro
© nextpit

iPad generasi ke-10 Apple (ulasan) tiba dengan reka bentuk yang dibaik pulih yang menggabungkan kamera menghadap hadapan landskap, yang merupakan yang pertama pada iPad. Khabar angin baru membuat spekulasi reka bentuk ini boleh diguna pakai dalam entri iPad akan datang syarikat itu termasuk iPad Air baharu dan iPad Pro OLED yang dijangka akan didedahkan tidak lama lagi.

Adakah Apple beralih kepada kamera swafoto landskap pada iPad yang akan datang?

Menurut catatan Weibo pembocor China Instant Digital atau juga dikenali sebagai Setsuna, tablet iPad Air 2024 Apple, yang didatangkan dalam dua saiz, menampilkan kamera hadapan yang diletakkan pada sisi yang lebih panjang serupa dengan iPad 10 semasa. Akaun itu nampaknya memetik pembekal kaca terbaja sebagai sumber maklumat.

Ia tidak menyebut sama ada iPad Pro OLED yang terdiri daripada model 11-inci dan 13-inci akan turut menggunakan kamera hadapan landskap baharu. Untuk apa yang kami tahu, iPad Pro ini akan terus menggunakan Face ID sebagai pengesahan biometrik sebagai tambahan kepada kamera swafoto. Oleh itu, kedua-dua komponen mungkin akan dipindahkan sekiranya Apple beralih ke lokasi landskap pada iPad ini.

Semakan Apple iPad 2022

Apple iPad 2022 ialah ciri tablet Apple untuk menampilkan kamera swafoto landskap. Adakah Apple akan mengguna pakainya pada 2024 iPad Air dan iPad Pro? / © nextpit

Walau bagaimanapun, ini bukan kali pertama kami mendengar kejadian sedemikian. Kembali pada bulan Januari tahun ini, ia telah membayangkan dalam perisian tegar iPadOS 17.4 bahawa Apple mungkin sedang berusaha untuk menyokong FaceID dan fungsinya dalam orientasi landskap pada iPad. Adalah dipercayai bahawa kod itu merujuk kepada iPad Pro yang akan datang memandangkan ia adalah satu-satunya barisan yang menampilkan FaceID pada masa ini.

Perubahan reka bentuk pada tablet iPad akan masuk akal kerana kebanyakan penggunaan peranti ini adalah dalam mod landskap apabila didok pada papan kekunci atau dirian. Walaupun dengan pengeluar lain, seperti Samsung dengan tablet Galaxy S9, telah beralih kepada kamera swafoto yang diletakkan mendatar pada kebanyakan papak besar mereka.

Sebagai tambahan kepada iPad Air dan iPad Pro baharu, Apple juga dijangka mengumumkan katalog baharu aksesori Apple termasuk Pensil dan Papan Kekunci Ajaib generasi seterusnya untuk dipasangkan dengan iPad ini.

Adakah anda fikir kamera swafoto atau FaceID yang diubah kedudukannya adalah logik untuk ramai pengguna? Atau adakah anda masih lebih suka mempunyai penderia ini di lokasi asalnya? Kami ingin mendengar pendapat anda.