Tarikh keluaran dan harga Apple AirPods Max 2: Semua spesifikasi teknikal yang perlu anda ketahui

107
Reka bentuk ciri tarikh keluaran harga spesifikasi Apple AirPods Max 2
© Apple

Tidak seperti iPhone dan iPad, Apple tidak tergesa-gesa untuk menaik taraf fon kepala wayarlesnya, itulah sebabnya kami belum melihat AirPods Max gen ke-2 lagi. Tetapi jika kami menjejaki kitaran Apple, kami mungkin tidak menunggu terlalu lama untuk melihat AirPods Max 2 menandai beberapa ciri dan spesifikasi baharu yang layak.

Walaupun AirPods Max dilancarkan dua tahun lalu, pengganti fon kepala itu masih hilang sehingga hari ini. Di samping itu, sedikit perincian muncul mengenai reka bentuk tin premium atau keupayaan baharu. Namun begitu, kami dapat menyenaraikan perkara penting lain yang perlu anda ambil berat termasuk tarikh keluaran dan harga.

Bilakah AirPods Max 2 akan dikeluarkan?

AirPods Max telah dikeluarkan pada awal Disember 2020. Bermakna over-ear kini lebih daripada dua tahun dan hampir tertunggak untuk diganti memandangkan pesaingnya seperti Sony tidak menunggu lama untuk mengumumkan WH-1000XM5.

Adalah selamat untuk mengatakan bahawa Apple akan memperkenalkan AirPods Max 2 semasa acara WWDC seterusnya pada bulan Jun tahun depan atau mungkin dalam acara berasingan. Pada masa yang sama, syarikat Cupertino boleh memilih tarikh kemudian di suatu tempat pada penghujung tahun 2023 bersama-sama dengan pengumuman iPhone 15.

Apakah ciri baharu AirPods Max 2?

Apple telah memastikan penutup tertutup rapat dari segi pengendalian ciri dan spesifikasi yang tidak diumumkan bagi AirPods Max 2 yang sedia ANC. Walau bagaimanapun, kami boleh mengandaikan bahawa ia akan menerima peningkatan perkakasan dan perisian yang ketara berdasarkan AirPods Pro 2.

Reka bentuk, port dan kawalan sentuh

Fon kepala AirPods Max semasa datang dengan port Lightning proprietari, tetapi itu boleh digantikan dengan USB-C. Apple mula menerima port pengecasan universal pada perantinya untuk mematuhi undang-undang penyeragaman baharu yang ditubuhkan di Eropah. AirPods Max 2 mungkin akan mendapat manfaat daripada kelajuan pengecasan yang lebih pantas yang dibawa oleh standard yang lebih baharu.

Kes lain ialah Apple memperkenalkan kawalan sentuh pada telinga atas gen ke-2. AirPods Max yang pertama bergantung pada pelbagai butang yang diletakkan dalam kedua-dua cup telinga untuk mengawal trek atau bertukar kepada mod yang berbeza. Kami tidak boleh menolak bahawa kawalan berasaskan sentuhan ini mungkin menggunakan teknologi canggih seperti penderia ultrasonik yang dilaporkan sebelum ini.

Apple AirPods Pro 2

Apple AirPods Max 2 mungkin dihantar dengan cip H2 yang sama seperti AirPods Pro 2 / © Apple

Ada kemungkinan juga bahawa konsep cuping telinga boleh tukar ganti untuk memadankan warna set kepala akan menjadi kenyataan pada AirPods Max generasi seterusnya. Apple mempertimbangkan untuk membuat fon kepala asal menyokong tin yang boleh disesuaikan dengan membenarkan pengguna menukar cup telinga sebelum membuangnya pada saat akhir. Peluang perkara itu berlaku pada AirPods Max 2 kini lebih besar.

Ciri dan spesifikasi AirPods Max 2 yang lain

Apple juga boleh memberikan tin yang akan datang cip audio H2 yang berkuasa serta pemacu dan penguat yang dipertingkatkan serupa dengan AirPods Pro 2. Bluetooth 5.3 yang lebih baharu mungkin digandingkan dengan silikon ini walaupun codec LC3 atau LE tidak mungkin tiba selepas high- profil Jurutera Apple mengulangi bahawa Apple akan kekal dengan SBC dan AAC untuk beberapa tahun lagi.

Penambahbaikan lain dalam tunda nampaknya jelas seperti bateri yang lebih panjang, perlindungan kalis air, mod ketelusan adaptif dan pembatalan hingar yang lebih baik. Sudah tentu, semua ini tidak akan datang tanpa kejutan pelekat harga.

Paten penderia sentuhan ultrasonik baharu Apple menunjukkan ia boleh menghapuskan gelombang parasit

Penderia sentuhan ultrasonik Apple ditunjukkan pada fon kepala / © Patently Apple

Berapakah kos AirPods Max 2? Adakah terdapat AirPods Max SE?

Maklumat harga berkenaan dengan harga AirPods Max 2 masih terhad. Kami hanya boleh membuat perbandingan dengan Max 1 yang berharga $549 (€549). Dengan inflasi dan gangguan harga yang disebabkan oleh kekurangan cip, AirPods Max 2 Apple boleh mendapat potensi perubahan harga semasa pelancaran.

Selain model Max, terdapat kata-kata bahawa varian yang lebih murah akan didedahkan. Ia mungkin dalam bentuk model “SE” yang cenderung kepada sukan dengan harga $350 menurut pembocor Apple Jon Prosser. Walau bagaimanapun, masih awal untuk memberitahu bagaimana ini akan berbeza daripada model Max.

Ciri manakah yang paling anda nantikan daripada AirPods Max 2? Sekiranya Apple menambah sokongan untuk codec resolusi tinggi? Biar kami mendengar pendapat anda di bahagian komen.