Tarikh keluaran Galaxy S23 bocor: Di mana dan bila ia akan berlaku?

106
nextpit samsung galaxy s22 vs s22 plus memaparkan clr2
© NextPit

Samsung kini mempunyai tarikh pelancaran untuk Galaxy S23 (Ultra). Laporan dari Korea Selatan membayangkan bahawa ini akan berlaku pada awal Februari tahun depan. Pada masa yang sama, model telefon pintar standard dan Plus bagi Samsung Galaxy S23 telah dikesan, mengesahkan beberapa spesifikasi yang menonjol.

Menurut sebuah cawangan di kawasan asal Samsung, barisan Galaxy seterusnya dirancang untuk diperkenalkan di San Francisco, Amerika Syarikat. Tiada tarikh muktamad serta jemputan Unpacked rasmi, tetapi ia dijangka berlaku pada minggu pertama Februari, seperti yang dipetik oleh seorang eksekutif syarikat.

Samsung juga menghidupkan semula acara fizikal pada tahun 2023. Ini juga merupakan kali pertama pelancaran fizikal penuh ditetapkan untuk berlaku selepas wabak itu mengganggu acara sebelumnya. Kedua-dua pelancaran Galaxy S22 dan S21 diadakan secara maya dan distrim langsung untuk peminat dan media.

Samsung Galaxy S23 (Plus) dengan bateri yang besar

Penyenaraian FCC mendedahkan spesifikasi perkakasan utama Galaxy S23 termasuk saiz bateri, kamera dan pemproses. Galaxy S23 disenaraikan mempunyai bateri yang jauh lebih besar iaitu 3,900 mAh manakala model plus pula menerima bateri 4,700 mAh. Ini menjadikan kedua-dua kapasiti 200 mAh lebih tinggi daripada pendahulunya.

Samsung Galaxy S23

Paparan Samsung Galaxy S23 dengan deringan kamera bulat / © Twitter/u/OnLeaks

Selain daripada cipset Snapdragon 8 Gen 2 yang telah disahkan, barisan ini juga akan mendapat manfaat daripada penembak swafoto 32MP baharu. Malangnya, modul tiga kamera tidak berubah. Begitu juga, adalah selamat untuk menganggap Samsung mungkin menggabungkan algoritma perisian yang lebih baik sebagai tambahan kepada ISP Snapdragon (Pemproses Isyarat Imej) yang lebih baharu.

Belum ada maklumat mengenai harga keseluruhan julat. Memandangkan masalah inflasi yang dihadapi oleh semua syarikat pada masa ini, kami tidak dapat menolak idea semakan menaik bagi harga runcit yang disyorkan. Adakah peningkatan kos mengurangkan kemungkinan anda membuat peningkatan kepada mana-mana model Galaxy S23? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini.

Melalui: MySmartprice
Sumber:
KoreaJoongAngDaily