Tarikh Pelancaran Galaxy S24 dan Galaxy Ring Samsung Bocor

39
Samsung Galaxy S23 S23 Plus S23 Ultra
© nextpit

Selepas Samsung melancarkan telefon pintar boleh lipatnya pada bulan Ogos, tumpuan kini jelas pada Galaxy S24 (Ultra). Kitaran perkakasan biasa syarikat itu membayangkan trio Galaxy perdana boleh diumumkan secara rasmi pada Februari 2024. Walau bagaimanapun, nampaknya ini mungkin berbeza untuk Galaxy S24 kerana Samsung dilaporkan memindahkan pelancaran lebih awal ke Januari.

  • Baca juga: Petua dan kiat UI Samsung One terbaik untuk menguasai telefon Galaxy anda

Samsung Galaxy S24 (Ultra) dikhabarkan tarikh keluaran

Khabar angin baharu ini berpunca daripada pemberi maklumat yang kerap dan boleh dipercayai, Ice Universe. Melalui platform media sosial China, Weibo, Ice Universe membuat spekulasi bahawa Galaxy S24 akan dikeluarkan pada 18 Januari, iaitu beberapa minggu lebih awal daripada debut Galaxy S23 (ulasan) yang bermula pada 1 Februari tahun ini. Berbanding dengan Galaxy S22, pelancaran Galaxy S24 yang dinyatakan di atas adalah kira-kira sebulan lebih awal.

Tidak jelas sama ada tarikh yang disenaraikan akan diterjemahkan kepada ketersediaan sebenar atau acara di mana peranti akan diumumkan. Sama ada cara, Samsung diketahui mengeluarkan perkakasan Galaxynya beberapa hari selepas acara dengan prapesanan berlaku pada hari yang sama dengan acara itu sendiri pada masa-masa tertentu. Oleh itu, ia mungkin tidak begitu penting jika sumbernya hanya merujuk kepada ketersediaan peranti di kedai.

Pandangan terperinci pada kamera Galaxy S23 Ultra

Modul kamera quad 200 MP Galaxy S23 Ultra adalah yang paling serba boleh di pasaran. Modul empat kamera Samsung dalam Galaxy S23 Ultra adalah hebat. / © nextpit

Penjejak Galaxy Ring Samsung mungkin debut dengan Galaxy S24

Pada masa yang sama, pemasaan memberi berat kepada khabar angin awal dari sumber yang sama, mencadangkan Galaxy Ring boleh pakai Samsung debut bersama Galaxy S24 pada Januari 2024. Satu-satunya perbezaan di sini ialah, tarikh yang tepat telah didedahkan. Pada nota sedemikian, penjejak cincin pintar mungkin berkongsi tarikh keluaran yang sama seperti telefon bimbit Galaxy.

Masih tiada kebocoran terperinci mengenai Galaxy S24 apabila melibatkan sebarang perubahan penting. Berdasarkan khabar angin sebelum ini, Galaxy S24 dan Galaxy S24+ standard mungkin menampilkan bateri yang lebih besar manakala Galaxy S24 Ultra dijangka mempunyai kamera utama 200 MP yang dikemas kini. Yang terakhir ini juga disebut-sebut menerima kamera zum baharu dan skrin AMOLED generasi seterusnya.

Selain itu, ketiga-tiga mereka akan dikuasakan oleh SoC Snapdragon 8 Gen 3 Qualcomm di kebanyakan wilayah, manakala varian Exynos 2400 mungkin ditawarkan di pasaran terpilih. Bekas cipset itu disebut-sebut mempunyai peningkatan besar dalam bahagian grafik yang mungkin menjadikan Galaxy S24 sebagai pelantar permainan mudah alih yang berkebolehan.

Adakah anda fikir tarikh keluaran awal Galaxy S24 adalah cara Samsung untuk mencuri petir daripada iPhone 15 Apple? Dan mana antara perdana yang akan anda pilih jika diberi peluang? Kami ingin mendengar jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: Twitter/u/Tech_Reve
Sumber:
Weibo


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya