Tears of the Kingdom Fairy Fountain Lokasi

35

Hampir semua perisai dalam “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” (TotK) terdedah kepada pereputan. Kemerosotan ini menimbulkan risiko yang tinggi, terutamanya apabila menghadapi bos yang mencabar. Bayangkan melompat ke gelanggang perang tanpa perisai yang mencukupi, resipi bersih untuk bencana!

Tears of the Kingdom Fairy Fountain Lokasi

Syukurlah, TotK telah menyediakan cara anda boleh menaik taraf senjata anda. Satu kaedah yang boleh dipercayai adalah melalui interaksi dengan Peri Besar. Tetapi anda perlu mencari dan membuka kunci Fairy Mountains untuk mengakses watak istimewa namun sukar difahami ini.

Artikel ini akan memberikan pandangan tentang lokasi Fairy Fountains di TotK dan cara membuka kuncinya.

Membuka Kunci Air Pancut Peri

Jika anda bernasib baik, anda mungkin akan menemui Fairy Fountain pada awal permainan. Mereka bertelur di banyak lokasi stabil di seluruh Hyrule. Cara paling mudah untuk mencarinya adalah dengan memerhatikan jerebu asap ungu di sekitar kandang kuda dan meneroka laluan itu.

Tetapi tidak seperti pendahulunya, “The Legend of Zelda: Breath of the Wild,” anda mungkin mendapati lebih mencabar untuk membuka kunci Peri Besar dari air pancut ini kali ini. Ini kerana perdagangan rupee tidak akan berjaya. Anda perlu memainkan muzik mereka untuk memujuk mereka.

Untuk mencari lokasi dan membuka kunci peri, anda perlu memulakan usaha “Warta Semanggi Bertuah” untuk menjadi seorang wartawan. Begini cara anda boleh mencari Bangunan Clover Gazzete dengan cepat dan memulakan pencarian:

 1. Cari Tasik Totori.
 2. Cari Kampung Rito di pusatnya.
 3. Masuk ke khemah di hujung jalan di Rito Village.
 4. Berinteraksi dengan Penn dan Traysi, yang akan anda temui di dalam khemah.
 5. Pencarian Lucky Clover Gazette dibuka.

Usaha untuk mencari semua lokasi Fairy Fountain dan membuka kunci empat Great Fairies kini dimulakan. Penn dan Traysi, wartawan dan editor Clover Gazette, boleh memberikan petunjuk apabila anda tersekat. Ingat, setiap dongeng mempunyai serenade tertentu yang mereka ingin dengar sebelum keluar dari mentol mereka.

The Great Fairy Fountain of Tera

Anda boleh mencari dongeng pertama untuk membuka kunci di Woodland Stable. Tetapi, untuk mengeluarkannya daripada mentolnya, anda perlu mengalunkannya dengan lagu biola yang indah.

Bertuah untuk anda, kumpulan muzik akan melaporkan bahawa mereka ingin menyanyikan lagu Great Fairy. Tetapi ada kaveat. Anda perlu membetulkan troli mereka terlebih dahulu. Keupayaan Ultrahand akan berguna semasa proses ini.

Anda juga perlu mengangkut troli. Jadi, cari kandang dan tukarkan tiga mata Pony untuk item Towing Harness Key. Mengunjungi dua kandang dan mendaftarkan kuda liar akan membantu anda mencapai tiga mata. Bercakap dengan NPC di meja depan kandang kuda untuk menyesuaikan kuda dengan abah-abah penarik.

Seperti semua pencarian lain dalam TotK, pastikan anda sudah siap sebelum memulakan pencarian ini. Begini cara anda boleh membetulkan troli dan membuka kunci Great Tera Fairy:

 1. Cari bahan binaan dengan troli.
 2. Gunakan Ultrahand untuk mengambil dua roda dari longgokan.
 3. Betulkan dua roda di belakang troli.
 4. Letakkan kuda anda di sebelah kereta untuk dibaiki.
 5. Alihkan kereta ke abah.
 6. Gunakan keupayaan Ultrahand untuk melekatkan troli pada abah-abah.
 7. Seret troli ke Great Tera Fairy.
 8. Biarkan kumpulan muzik menyanyikannya.
 9. Peri Besar Tera tidak berkunci.

Jumlah rupee dan bahan yang didagangkan bergantung pada jenis perisai yang ingin anda tingkatkan. Perlu diingat bahawa tidak semua item boleh ditingkatkan. Anda juga perlu mencari Peri Hebat lain untuk membantu jika anda memerlukan perisai dinaik taraf untuk kali kedua. Peri Tera biasanya meningkatkan perisai anda dengan satu tahap.

Air Pancut Peri Besar Mija

Juga dikenali sebagai Great Hebra Fairy, anda perlu menuju ke Snowfield Stable untuk mencari dongeng ini. Untuk mencetuskan pencarian “Serenade Mija the Great Fairy,” anda perlu berinteraksi dengan Mastro dan Violynne dan memainkannya sebagai tanduk muzik untuk memujuknya keluar dari mentolnya. Nasib baik, anda akan melihat pemain tanduk terperangkap dalam lubang dengan gerabaknya dalam perjalanan ke kandang kuda.

Inilah yang perlu dilakukan sebaik sahaja anda melihatnya:

 1. Dapatkan belon dan pemancar api.
 2. Gunakan Ultrahand untuk menggabungkannya dengan gerabak pemuzik.
 3. Angkat kereta keluar dari lubang.

Mengangkat gerabak dari lubang mungkin memerlukan beberapa percubaan sebelum anda memahaminya. Setelah selesai, pemuzik akan mengucapkan terima kasih dan memberi ganjaran kepada anda dengan beberapa Courser Bee Honey. Pastikan ini selamat dan teruskan perjalanan anda ke Snowfield Stable.

Apabila anda tiba, anda akan melihat pemain tanduk dan kumpulan yang anda selamatkan sebelum ini di Woodlands Stable. Tetapi, sekali lagi, terdapat masalah yang menjulang. Bumbung kereta hilang. Ikuti langkah di bawah untuk membaiki troli dan membuka kunci Great Fairy Mija:

 1. Masukkan Snowfield Stable.
 2. Cari rakit kayu di dalam.
 3. Gunakan Ultrahand untuk memasang rakit pada bumbung kereta.
 4. Cari kuda di kandang dengan abah-abah dipasang.
 5. Fius abah-abah penarik pada troli.
 6. Pandu rombongan muzik ke Fairy Fountain, tempat peri tinggal.

Peri akan menaik taraf perisai anda sebaik sahaja tanduk dimainkan. The Great Mija Fairy akan membenarkan anda naik taraf dua tahap untuk perisai anda.

Air Pancut Peri Besar Cotera

Air pancut Peri Besar ini terdapat di Kandang Dueling Peaks. Tetapi anda perlu mencari pemain dram kumpulan itu, Beetz. Pergi ke arah Kampung Kakariko untuk mencarinya. Dia akan berada di ceruk di sebelah kanan laluan yang anda akan gunakan.

Dia akan menuntut tiga Madu Lebah Courser sebelum dia menyertai semula rombongan. Di sinilah Courser Bee Honey pemain tanduk menawarkan anda berguna. Berikan pemain drum item itu dan sertai semula kumpulan itu.

Rombongan itu tidak boleh menyeberangi tasik dan sampai ke Fairy of Cotera tanpa rakit. Begini cara anda boleh membina rakit:

 1. Gunakan Ultrahand untuk mengambil bekalan bangunan berhampiran troli.
 2. Cari sekeping kayu rata yang panjang.
 3. Letakkan kereta yang rosak di atasnya.
 4. Tolak ke dalam air dan arahkan band untuk masuk dan duduk.
 5. Terapung rakit anda ke seberang tasik di mana Great Fairy Cotera berada.

Setelah persembahan rombongan selesai, dia akan memberikan anda peningkatan tiga peringkat untuk perisai anda.

Air Pancut Peri Besar Kaysa

The Fairy Fountain of Kaysa terletak di Outskirt Stable. Dia memerlukan anda mengalunkannya dengan seruling untuk membuka mentolnya. Sebaik sahaja anda sampai ke kandang kuda, anda akan menemui sekumpulan pemuzik di sana, tetapi pemain seruling mereka tiada.

Anda perlu pergi ke Highlands Stable di Tasik Hylia untuk mencari pemain seruling. Dia akan berada di atas pokok berhampiran kandang kuda. Dia hanya akan menyertai semula kumpulan itu sebaik sahaja dia mendapat 10 Sunset Fireflies untuk menyelesaikan hutang yang dia terhutang kepada rakan.

Kelip-kelip Sunset berada di Hutan Pagos, terletak di utara. Tetapi anda juga boleh berdagang dan membelinya daripada pedagang pengembara. Serahkan kelip-kelip kepada pemain seruling dan ambil kawannya. Sebaik sahaja anda kembali, dia akan memainkan lagu rakannya dan anda akan dapat meninggalkan dan menyertai semula kumpulannya.

Walau bagaimanapun, anda akan menemui rombongan tanpa kereta sebaik sahaja anda tiba di sana. Berikut ialah perkara yang boleh anda lakukan untuk menyelesaikan isu tersebut:

 1. Cari kereta Zonai.
 2. Pasang roda dan alat stereng pada kereta menggunakan Ultrahand.
 3. Letakkan troli band pada kereta Zonai anda.
 4. Arahkan mereka duduk.
 5. Pandu mereka ke Peri Besar Kaysa.

Sebaik sahaja mereka memainkan seruling untuk dongeng, dia akan memberikan anda akses kepada peningkatan empat peringkat untuk set perisai anda.

Terokai Air Pancut Peri untuk Peningkatan Perisai Luar Biasa

Sebaik sahaja anda telah memujuk semua peri daripada mentol mereka, anda akan menikmati peningkatan pada perisai anda sehingga Peringkat 4. Peningkatan ini akan memberikan anda kemahiran pertahanan dan serangan yang luar biasa untuk menjadikan perjalanan anda melalui Hyrule mudah. Tetapi, ia boleh mahal. Oleh itu, luangkan masa anda untuk mengutamakan perisai yang memberikan manfaat paling banyak terlebih dahulu sebelum meneroka item lain.

Air Pancut Peri yang manakah telah anda terokai setakat ini? Adakah anda telah dapat membuka kunci mana-mana Peri Besar setakat ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.