Teknologi Baharu Samsung Boleh Menjadikan Galaxy S24 sebagai Raja Bateri

51
NextPit USB Samsung Galaxy S23
© NextPit

Galaxy S23 (Ultra) tiba dengan penambahbaikan bateri yang didayakan oleh pemproses yang lebih cekap dan perisian yang dioptimumkan. Samsung mungkin boleh meningkatkan ini pada perdana premium tahun depan melalui teknologi baharu yang dibangunkan oleh anak syarikatnya, mungkin menjadikan Galaxy S24 sebagai raja dalam jabatan bateri juga.

Dalam laporan baru oleh The Elec, kini menunjukkan bahawa lengan SDI Samsung, yang mengeluarkan bateri, telah mula membangunkan bateri bertindan untuk peranti elektronik dengan kerjasama dua syarikat China. Borang tersebut kini digunakan dalam kenderaan elektrik, tetapi Samsung berhasrat untuk menggunakannya pada telefon pintar dan tablet juga.

  • Baca juga: Empat petua dan kiat mudah untuk memanjangkan hayat bateri telefon anda.

Telefon pintar Samsung Galaxy nipis dengan hayat bateri yang dilanjutkan

Pada peringkat semasa, reka bentuk Samsung SDI membenarkan bateri yang lebih padat, seterusnya menghasilkan kapasiti yang lebih besar tanpa memerlukan pukal tambahan dalam pek bateri atau menjejaskan ketebalan telefon. Ia menambah bahawa Korea Selatan mampu mencapai peningkatan kecekapan sehingga 10 peratus berbanding kaedah sebelumnya.

Selain Samsung, Xiaomi adalah satu lagi OEM terkemuka yang telah melabur dalam teknologi berkaitan. Adalah diperhatikan bahawa jenama itu telah mencipta storan tenaga jenis keadaan pepejal yang akan menggandakan penarafan bateri telefon pintar biasa dalam saiz yang sama. Mereka juga mengujinya pada telefon bimbit Xiaomi 13 (ulasan) sebenar.

Bateri Keadaan Pepejal Xiaomi

Bateri keadaan pepejal Xiaomi adalah lebih selamat dengan kurang terdedah kepada kebakaran atau letupan apabila tercucuk / © Xiaomi

Bagi Samsung, ia tidak dinyatakan sama ada barisan Galaxy S24 yang akan datang akan menjadi telefon pertama yang menampilkan bateri sedemikian. Tetapi memandangkan syarikat China ini telah pun menubuhkan pejabat di Korea Selatan dalam membantu Samsung, adalah selamat untuk mengatakan bahawa kami mungkin hampir melihat penyelesaian baharu ini seawal tahun depan. Mungkin, Galaxy S24 (Ultra) boleh menjadi perintis kepada komponen canggih seperti ini.

Kemajuan mudah alih manakah yang anda fikir syarikat perlu fokus seterusnya? Adakah telefon pintar dengan hayat bateri selama seminggu lebih penting daripada mempunyai lebih banyak megapiksel dalam kameranya? Pendapat anda penting, kongsikan kepada kami di ruangan komen.

Melalui: SamMobile
Sumber:
Elec