Telefon Bajet Beefier: Motorola Moto G54 Mendapat Spesifikasi Ditingkatkan

7
NextPit Motorola Edge 40
© nextpit

Moto G 2023 Motorola telah dilancarkan di AS beberapa bulan lalu. Telefon pintar Android bajet adalah lelaran Moto G53 yang sedang dijual di seluruh dunia. Nampaknya Motorola merancang untuk melancarkan pengganti yang terakhir sebagai Motorola Moto G54 dengan spesifikasi yang dinaik taraf tetapi dalam bentuk tidak berubah.

  • Baca juga: Telefon kelas pertengahan terbaik di bawah kategori harga $400 untuk dibeli pada 2023

Motorola Moto G54 mempunyai paparan yang lebih baik

Berdasarkan paparan bocor yang dikongsi oleh TechOutlook, Moto G54 membawa sebahagian besar bahagian luar Moto G53. Di bahagian hadapan terdapat lubang tebuk berpusat untuk kamera swafoto 16 MP, yang merupakan peningkatan besar kepada sensor 8 MP semasa. Paparan masih diukur pada lebar 6.5 inci dan dikelilingi oleh bezel bawah tebal. Walau bagaimanapun, ini kini menggunakan resolusi HD penuh pada kadar penyegaran 120 Hz berbanding resolusi HD pada pendahulunya.

Laluan warna yang ditemui termasuk biru muda, hijau, kelabu gelap dan ungu dengan sedikit biru. Pada masa yang sama, terdapat sebutan mengenai perlindungan kalis air untuk peranti itu, tetapi ia tidak dinyatakan penilaian yang tepat.

Motorola Moto G54 atau Moto G 2024 render

Penyampaian yang didakwa bagi Motorola Moto G54 atau mungkin Moto G 2024 di AS muncul dalam varian yang berbeza. / © TheTechOutlook

Kamera dan pemproses Motorola Moto G54

Bahagian belakang kelihatan menggunakan modul kamera dwi serupa di pulau segi empat tepat. Bagaimanapun, penembak utama kini dikatakan diterajui oleh sensor 50 MP yang didayakan oleh OIS dan disokong oleh kamera sekunder yang tidak diketahui. Perlu diingat bahawa Moto G 2023 hanya mempunyai kamera 48 MP yang dipadankan dengan penembak makro 2 MP manakala Moto G53 antarabangsa mendapat 50 MP utama.

Apa yang tidak jelas ialah set cip mudah alih yang digunakan oleh peranti itu. Sebagai rujukan, Moto G53 atau Moto G 2023 dikuasakan oleh cipset Qualcomm Snapdragon 480+ dengan sokongan untuk sambungan 5G. Oleh itu, kita mungkin melihat versi silikon yang lebih baharu dan lebih pantas untuk Moto G54. Selain pemproses, ia disahkan Moto G54 mempunyai 8 GB RAM, 256 GB storan boleh dikembangkan, dan bateri 5000 mAh.

Moto G54 berjalan pada OS Android 13 di luar kotak dan dijangka akan debut pada akhir tahun ini, walaupun tarikh pelancaran yang tepat belum didedahkan. Ia berkemungkinan akan dikeluarkan terlebih dahulu di Asia dan Eropah sebelum tiba sebagai model berbeza di Amerika Syarikat, mungkin dalam bentuk Moto G 2024 atau serupa.

Mengenai harga, tidak diketahui berapa harga Motorola Moto G54 di peringkat global dan negeri. Pada masa ini, Moto G 2023 dijual pada harga $249 di AS. Begitu juga, pada kadar berapa yang anda akan pertimbangkan harga peranti itu? Biar kami mendengar cadangan anda dalam ulasan.

Sumber:
TheTechOutlook