Telefon Bajet Tiada Apa-apa (2a) Boleh Membawa Kamera Tertinggi

12
nextpit Nothing Phone 2
© nextpit

Tiada apa-apa yang memperkenalkan Telefon (2) pada Julai tahun ini, yang merupakan telefon pintar kedua yang membawa reka bentuk telus yang unik dan antara muka glif syarikat itu. Walaupun peranti itu adalah peningkatan yang kukuh daripada Telefon asal, kejayaannya dikalahkan oleh tanda harga yang tinggi dan ketersediaan yang terhad. Telefon (2a) yang akan datang boleh menjadi pilihan yang lebih murah yang ditetapkan untuk dilancarkan pada awal 2024.

  • Baca juga: Telefon pintar terbaik untuk dibeli di bawah harga $400

Berikutan imej Telefon yang bocor (2a), butiran tambahan di sekelilingnya terus muncul. Outlet Smartprix telah berkongsi spesifikasi lain yang dikatakan peranti itu sambil mengesahkannya daripada laporan terdahulu.

Tiada paparan Telefon (2a) dan kamera

Dari segi rupa, Telefon (2a) akan membawa tawaran perkakasan pertengahan. Ia memaparkan skrin OLED 6.7-inci dengan kadar penyegaran 120 Hz dan resolusi 1084 × 2412 piksel, tetapi tidak diketahui sama ada terdapat perlindungan seperti Gorilla Glass yang serupa dengan Telefon (2) yang kami uji.

Telefon (2a) juga menampilkan dwi-kamera biasa di bahagian belakang. Sehubungan itu, ia mempunyai snapper 50 MP utama dan digabungkan dengan ultrawide 50 MP, kedua-dua sensor dibekalkan oleh Samsung. Berkemungkinan penembak belakang ini mampu merakam video 4K. Sementara itu, bahagian hadapan menempatkan kamera 32 MP yang merupakan sensor Sony IMX.

Tiada apa-apa Telefon (2a)

Tiada apa-apa Prototaip Telefon (2a) dikesan / © Tiada apa-apa

Menurut khabar angin, Telefon (2a) dilengkapi dengan MediaTek Dimensity 7000 SoC. Ini tidak sepantas Snapdragon 8+ Gen 1 pada Telefon (2), tetapi ia kekal sebagai pilihan chipset jarak pertengahan yang luar biasa untuk permainan. Konfigurasi memori tidak jelas, walaupun model asas harus mendapat 8 GB RAM. Akhir sekali, telefon bimbit ini dijangka menampilkan sel bateri 5,000 mAh.

Diperkirakan Nothing Phone (2a) akan diumumkan pada 27 Februari semasa MWC di Barcelona. Selain itu, dikhabarkan bahawa peranti jarak pertengahan akan melanda lebih banyak negara sebaik sahaja tersedia. Ia juga boleh mendapat harga yang lebih rendah berbanding dengan Telefon (2), mungkin antara $400 hingga $500 sekelip.

Apa lagi yang anda mahu lihat daripada Telefon (2a)? Dan berapa banyak yang anda sanggup bayar untuknya? Kongsi dengan kami pemikiran anda dalam komen.

Sumber:
SmartPrix