Telefon Kamera Utama Sony Xperia 1 V Boleh Debut Pada Mei

65
NextPit Kamera Sony Xperia 1 IV
© NextPit

Xperia 1 IV Sony telah diumumkan pada Mei tahun lalu, dan kemungkinan besar ini menempatkan penggantinya, Xperia 1 V, pada jadual waktu yang sama untuk 2023. Selaras dengan itu adalah penggoda video baharu yang diterbitkan syarikat itu, menggambarkan butiran pelancaran lengkap untuk telefon kamera utama Xperia 1 V yang akan datang.

Klip bertajuk “The next ONE is coming” tidak mendedahkan dengan tepat peranti Xperia mana yang akan diperkenalkan oleh Sony. Bagaimanapun, berdasarkan kata kunci ‘satu’ dan komponen yang diserlahkan yang muncul sebagai penderia imej mudah alih, semua tanda menunjukkan kepada Sony Xperia 1 V baharu.

  • Ujian Buta Kamera: Galaxy S23 Ultra, iPhone 14 Pro, Xiaomi 13 Ultra, Pixel 7 Pro

Dalam video yang sama, ia menyatakan bahawa acara itu akan distrim pada saluran YouTube Xperia Sony dan akan bermula pada 11 Mei pada 6:00 CEST atau 13:00 PM waktu Jepun. Menarik untuk melihat bagaimana ini akan berlaku memandangkan Google dijangka menjadi tuan rumah acara Pixelnya pada I/O 2023 sehari sebelumnya, mengumumkan Pixel Fold dan Pixel 7a.

Bagi Xperia 1 V perdana Sony, peranti itu akan dipasarkan sebagai telefon kamera premium. Dikhabarkan ia akan menampilkan penderia yang lebih besar walaupun mengekalkan persediaan tiga kamera 12 MP di bahagian belakang seperti dengan Xperia 1 IV yang Antoine Engels semak. Salah satu penderia dipercayai tiba dengan kawasan 17 peratus lebih besar, secara teorinya menambah baik foto dalam keadaan cahaya malap.

Spesifikasi, harga dan tarikh keluaran Sony Xperia 1 V

Sebagai tambahan kepada kamera, Sony Xperia 1 V dengan nombor model XQ-DQ72 yang disertakan akan dikuasakan oleh chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 terkini dan 16 GB RAM berdasarkan laporan awal. Ia juga tanpa ragu-ragu bahawa ini akan menjadi salah satu telefon bimbit paling nipis dalam kelasnya yang dikuasakan oleh cipset mewah Qualcomm.

Sony Xperia 1 V boleh mendapat tanda harga yang tinggi di utara $1,600 selepas dikeluarkan. Akhir sekali, ia harus dijual secara global dan mungkin tersedia pada bulan Jun di pasaran terpilih, walaupun masih tidak jelas sama ada ia akan tiba di AS.

Adakah anda fikir Sony berada dalam keadaan waras untuk menetapkan harga Xperia 1 V sedemikian? Kami ingin mendengar pendapat anda.

Melalui: GSMArena
Sumber:
Sony Xperia