Telefon pintar Android dwi-SIM terbaik yang boleh anda beli hari ini

129
telefon pintar terbaik 2018 kembali
© NextPit

Sama ada di bawah Android atau sistem pengendalian mudah alih lain, ramai orang mencari telefon pintar yang boleh memuatkan dua kad SIM. Produk jenis ini, yang agak jarang berlaku beberapa tahun yang lalu, kini telah menjadi perkara biasa. Ia sangat berguna untuk orang yang tidak mahu membawa dua telefon pintar seperti telefon kerja dan peribadi.

Akses cepat

Cara dwi-SIM berfungsi pada telefon pintar Android

Telefon pintar dwi-SIM adalah trend dari China. Ia cepat diterima pakai di seluruh dunia kerana kepraktisannya. Sejak Android 5.1, kad SIM dwi diuruskan secara asli. Walau bagaimanapun, sistem dwi-SIM berbeza dari satu telefon pintar dengan yang lain. Sebagai contoh, sesetengah peranti membenarkan anda menggunakan kedua-dua kad SIM pada masa yang sama, yang lain membenarkan anda menggunakan hanya satu kad SIM pada satu masa dan hanya bertukar dari satu kad SIM yang lain. Sesetengah peranti juga tidak membenarkan 4G/LTE aktif pada kedua-dua SIM.

Jika anda berminat untuk membeli telefon pintar dwi-SIM, anda juga harus mempertimbangkan jenis slot yang anda minati. Banyak telefon menawarkan slot hibrid, iaitu yang boleh memuatkan sama ada kad SIM kedua atau kad mikroSD. Oleh itu, tidak mungkin untuk menggunakan dua kad SIM dan kad mikroSD pada masa yang sama.

Akhir sekali, sila ambil perhatian bahawa telefon pintar yang disekat oleh pengendali hanya akan menerima kad SIM daripada pengendali yang berkenaan, sama ada ia adalah dwi SIM atau tidak. Sebaik sahaja dibuka, masalah itu harus diselesaikan. Untuk butiran lanjut, saya merujuk anda kepada artikel ini.

Tanpa berlengah lagi, berikut ialah pilihan baharu telefon pintar dwi-SIM dwi Android terbaik yang terdapat di pasaran pada tahun 2019.

Pilihan kami bagi telefon pintar Android dwi-SIM terbaik

Kebanyakan telefon pintar (dari peringkat permulaan hingga mewah) ialah telefon pintar dwi-SIM. Berhati-hati, bagaimanapun, jika anda membeli telefon pintar dengan kontrak daripada pengendali. Sebagai contoh, Samsung dan Sony hanya menyediakan telefon pintar SIM tunggal kepada pengendali. Terdapat kurang risiko disengat oleh ini dengan telefon pintar yang tidak berkunci.

Bahagian atas julat

Antara telefon pintar dwi-SIM mewah, kita boleh menyebut keseluruhan keluarga Galaxy S10 (Galaxy S10, S10 Plus dan S10e). Samsung menawarkan semua terminal bintangnya dalam versi Duo. Musuh China terbaiknya juga mempunyai telefon pintar yang serasi, seperti Huawei P30 Pro atau Mate 20 Pro, yang merupakan telefon pintar dwi SIM. Masih dalam segmen ultra-premium, kami mendapati OnePlus 7 Pro juga.

Perlukan telefon pintar Android mewah tanpa perlu membebankan wang? OnePlus 7, Honor View 20, Xiaomi Mi9 atau Asus ZenFone 6 juga mungkin melakukan silap mata untuk kira-kira $/£500, tetapi anda mendapat banyak untuk wang anda. Telefon pintar ini menawarkan prestasi dan kualiti yang boleh ditawarkan oleh beberapa pengeluar dalam telefon pada titik harga ini. Sebutan khas kepada perdana Asus baharu yang mempunyai merit menawarkan penggunaan dwi SIM dan kad SD.

  • Kamera telefon pintar terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2019

Anda boleh mendapatkan lebih banyak video mengenai topik teknologi semasa di halaman video kami.

Kemasukan dan jarak pertengahan

Sudah tentu, bukan sahaja telefon pintar mewah mendapat manfaat daripada fungsi dwi-SIM ini. Banyak telefon peringkat permulaan dan pertengahan menawarkan kemungkinan menggunakan dua kad SIM, dan beberapa peranti menarik dengan harga kurang daripada $/£250 termasuk Xiaomi Redmi Note 7, Realme 3 Pro atau Moto G7. Dengan harga kurang daripada $/£150, Nokia 2.1 mungkin berguna. Jika bajet anda lebih besar sedikit, PocoPhone F1, Xiaomi Mi 9 SE atau Samsung Galaxy A50 adalah pilihan yang menarik.

Pilihan kami bagi telefon pintar iOS dwi-SIM terbaik

Di sisi Apple, ciri dwi-SIM telah dilancarkan dengan rangkaian iPhone 2018, menjadikan telefon pintar dwi-SIM iPhone XS, XS Max dan XR yang membenarkan penggunaan nano-SIM dan eSIM. Kad eSIM ialah kad SIM digital yang membolehkan anda mengaktifkan pelan mudah alih dengan pengendali anda tanpa perlu menggunakan kad nano-SIM fizikal.

  • Kajian iPhone XS: ditahan oleh iOS

Sudah tentu, kami tahu bahawa masih terdapat telefon pintar dwi-SIM lain di luar sana, jadi pilihan kami tidak menyeluruh, tetapi kami berharap pemilihan 2019 ini akan membolehkan anda mencari kebahagiaan anda.

  • Temui pilihan telefon pintar Android terbaik kami di bawah $300

Adakah anda menggunakan telefon pintar dwi-SIM?