Telefon pintar bajet terbaik untuk bawah $300

125
Telefon Pintar Terbaik Bawah 300 2022 AS
© otello-stpdc / Shutterstock.com, Montaj: NextPit

Telefon pintar antara $200 dan $300 menandakan kemasukan ke dalam segmen pertengahan yang sangat kompetitif. Dengan beberapa model telefon pintar bersaing untuk perhatian anda, memilih telefon pintar sub-$300 yang betul di AS tidak semudah yang disangkakan. Tetapi hei, itulah sebabnya kami di sini untuk! Dalam artikel ini, kami menyenaraikan semua telefon di bawah $300 yang kami fikir berbaloi untuk dibeli pada tahun 2022.

Pilihan editorial Pilihan nilai Kuasa produktiviti Semak tawaran!
produk
Gambar
Samsung Galaxy A33
OnePlus Nord N20
Motorola Moto G Stylus 5G (2022)
Nokia G400
Spesifikasi AMOLED 6.4 inci, 90 Hz
1080×2400 piksel
Samsung Exynos 1280
ROM 128/256 GB
4/6/8 GB RAM
kamera empat
Utama: 48 MP
Ultra lebar: 8 MP
Makro: 5 MP
Kedalaman: 2 MP
5,000 mAh
Mac 2022

OLED 6.4 inci
1080×2400 piksel
Qualcomm Snapdragon 695
ROM 128 GB
6 GB RAM
kamera empat
Utama: 64 MP
Makro: 2 MP
Kedalaman: 2 MP
4,500 mAh
April 2022

LCD 6.8 inci, 120 Hz
1080×2400 piksel
Qualcomm Snapdragon 695
ROM 128/256 GB
6/8 GB RAM
kamera empat
Utama: 50 MP
Ultra lebar: 8 MP
Kedalaman: 2 MP
5,000 mAh
April 2022

LCD 6.6 inci, 120 Hz
1080×2408 piksel
Qualcomm Snapdragon 480
ROM 64 GB
4 GB RAM
Kamera tiga kali ganda
Utama: 48 MP
Ultra lebar: 5 MP
Kedalaman: 2 MP
5,000 mAh
Januari 2022

Baik
 • Paparan AMOLED yang berkuasa
 • Prestasi yang baik dalam penggunaan harian
 • Sokongan perisian yang hebat
 • Kamera utama yang berkebolehan
 • Mengecas lebih cepat daripada model pada harga yang sama
 • Termasuk pengecas dalam kotak
 • Paparan FullHD AMOLED
 • Storan boleh dikembangkan
 • Ciri serba lengkap
 • Bateri besar
 • Sokongan stylus
 • paparan 120 Hz
 • paparan 120 Hz
 • Perlindungan Gorilla Glass 3
teruk
 • Agak mahal
 • Tiada sokongan pengecasan wayarles
 • Agak perlahan Pengecasan Pantas
 • Tiada pengecas disertakan
 • Tiada bicu fon kepala
 • Kamera sekunder kebanyakannya tidak berguna
 • Menawarkan kemas kini sistem yang lebih sedikit daripada A32
 • Pengecasan perlahan
 • Kemas kini Android ketinggalan di belakang pesaing
 • Kamera biasa
 • Ingatan yang lebih rendah daripada pesaingnya
Penilaian

Baca ulasan Galaxy A33

Galaxy A33 ialah pengganti yang layak kepada Galaxy A32 tahun lepas!

Carsten Drees

Editor Kanan

Belum dinilai
Belum dinilai
Belum dinilai
Tawaran*
 • Telefon pintar terbaik yang boleh anda beli hari ini
 • Lihat telefon sub-$400 jarak pertengahan terbaik di pasaran
 • Jimat besar dengan telefon pintar sub-$200 terbaik peringkat permulaan

Pasaran sub-$300 adalah salah satu yang paling hangat, dengan ciri-ciri pertengahan yang melengkapkan telefon berharga rendah, tanpa banyak pengorbanan. Telefon jarak pertengahan dalam segmen ini menawarkan prestasi yang cukup baik—walaupun untuk beberapa permainan ringan—dan jarak dari kamera menyedihkan yang terdapat dalam kategori kelas rendah.

Sudah tentu, sudah lama berlalu adalah hari “pembunuh utama” dalam segmen harga ini, tetapi ia sentiasa bernilai menyemak tawaran, seperti yang diserlahkan sekali-sekala di sini di NextPit. Dan juga diskaun untuk mendapatkan telefon bersama-sama dengan kontrak telefon.

Nota editor: Harga yang diserlahkan dalam artikel ini mungkin berbeza bergantung pada diskaun yang ditawarkan oleh pengeluar. Perlu diingat bahawa senarai ini dibuat dengan mengambil kira pasaran AS dan disebabkan itu, tidak semua model boleh ditemui di seluruh dunia.

 1. Pilihan editor: Telefon pintar terbaik di bawah $300
 2. Alternatif terbaik

  1. OnePlus Nord N20
  2. Motorola Moto G Stylus 5g (2022)
  3. Nokia G400
 3. Bagaimana NextPit memilih telefon pintar terbaik?
 4. Apa yang diharapkan daripada telefon di bawah $300?
 5. Alternatif untuk membeli telefon baru

Pilihan editor: Telefon pintar terbaik di bawah $300 ialah…

Galaxy A33. Ia adalah satu-satunya model yang telah kami uji di sini di NextPit untuk senarai ini, tetapi anda tidak boleh salah dengannya dalam julat harga ini. Telefon pintar Samsung masih menawarkan dasar kemas kini terbaik apabila ia datang kepada versi Android. Tiada saingan telefon Android dengan harga kurang daripada $400 (di luar telefon Pixel) menjanjikan kemas kini keselamatan selama empat tahun.

Samsung Galaxy A33

A33 kelihatan seperti setiap telefon Galaxy jarak pertengahan dari tiga tahun yang lalu / © NextPit

Dan helaian spesifikasi juga tidak membosankan, dengan sokongan 5G, dan prestasi harian yang baik untuk media sosial dan aplikasi lain. Cuma jangan harap banyak daripada modul kamera. Sebaliknya, paparan menunjukkan Samsung pada tahap terbaiknya, dengan imej yang jelas pada panel AMOLED.

Baca ulasan lengkap Samsung Galaxy A33 di NextPit

OnePlus Nord N20: Hidup dalam keadaan tergesa-gesa

Ciri harga spesifikasi OnePlus Nord N20 5G

OnePlus Nord N20 menampilkan skrin OLED 6.4 inci dan tiga kamera 64MP / © OnePlus

Cepat bukanlah perkataan yang biasanya dikaitkan dengan pasaran telefon jarak pertengahan yang lebih rendah. Tetapi OnePlus menyasarkan tajuk telefon terpantas dalam kategorinya… Sekurang-kurangnya dalam bahagian pengecasan. Walaupun pesaingnya sesuai dengan pengecasan 15 hingga 18 W, Nord N20 menawarkan pengecasan berwayar 33 W, mengurangkan masa pengecasan semula separuh jika dibandingkan dengan model lain dalam senarai ini.

Spesifikasi selebihnya adalah sama baik atau lebih baik daripada persaingan dalam julat harga, termasuk sokongan 5G dan dasar kemas kini Android yang “cukup baik” (walaupun tidak sebagus Samsung). Kelemahan utama, bagaimanapun, ialah modul kamera, dengan penderia tambahan terhad kepada hanya 2 megapiksel.

Motorola Moto G Stylus 5G (2022)

Motorola Moto G Stylus 5G (2022)

Seperti namanya, Moto G Stylus 5G (2022) termasuk sokongan 5G dan stylus / © Motorola

Sebahagian daripada standard penamaan Lenovo yang semakin rumit untuk pasaran AS, Motorola Moto G Stylus 5G (2022) adalah peningkatan yang hebat berbanding edisi 2021. Paling penting, pengeluar menjanjikan kemas kini kepada versi Android 13. Pembeli tidak sepatutnya menahan nafas untuk menaik taraf selanjutnya, walaupun, kerana Motorola masih mengekori pesaingnya dalam hal sokongan perisian.

Mengesampingkan dasar kemas kini, Moto G Stylus 5G (2022) menawarkan pemproses yang pantas, kalis masa hadapan dengan sokongan 5G, dan ciri yang paling tersendiri: stylus yang disertakan. Ambil nota, lukis dan kawal telefon menggunakan pen yang disertakan, tanpa perlu membelanjakan tiga kali lebih banyak untuk Samsung Galaxy S22 Ultra.

Nokia G400

Nokia G400

Nokia memanggil kualiti binaan legendanya pada bahan akhbar G400 / © Nokia

Adakah Nokia G400 setaguh telefon ciri dari 20 tahun lalu? Mungkin tidak, tetapi itu tidak menghalang HMD Global daripada membangkitkan kekerasan dalam bahan pemasaran telefon. Penjaga pertengahan Finland menandakan semua ciri moden dalam pasaran pertengahan, dengan skrin kadar penyegaran pantas dengan 120 Hz, tiga kamera dan sokongan 5G.

Dan walaupun pemproses yang digunakan ketinggalan berbanding komponen yang digunakan pada model lain dalam senarai ini, Snapdragon 480 harus menghirup tenaga untuk menyediakan hayat bateri dua hari yang dijanjikan.

Bagaimana NextPit memilih telefon pintar terbaik?

Seperti yang dinyatakan dalam pengenalan, senarai ini adalah subjektif, kerana ia berdasarkan keutamaan pengarang dan seluruh pasukan editorial. Walau bagaimanapun, kami mengambil kira banyak fakta objektif sebelum membuat keputusan untuk memasukkan telefon pintar dalam salah satu senarai terbaik kami.

 • Baca juga: Ini adalah cara kami menguji telefon pintar di NextPit

Oleh itu, pendapat subjektif kami ditentukan oleh kriteria objektif dan pada masa yang sama, kami tetap terbuka kepada komen daripada ahli komuniti kami. Jadi jika anda fikir kami telah terlepas model yang sepatutnya menjadi sebahagian daripada senarai ini, sila hantarkannya dalam ulasan.

Apakah yang anda boleh jangkakan daripada telefon di bawah $300?

Terima kasih kepada pemain seperti Xiaomi, Realme dan Oppo, anda boleh mendapatkan telefon yang sangat berkemampuan dengan harga di bawah $300 jika anda tinggal di Asia atau Eropah. Itu, malangnya, tidak berlaku di AS di mana hampir semua peranti dalam segmen $200-$300 dijual kurang daripada $200 di bahagian lain dunia. Namun, inilah perkara yang biasanya anda boleh jangkakan daripada telefon pintar $300 yang kini dijual di AS

 • Resolusi HD+ penuh dan paparan kadar penyegaran 90Hz
 • Bateri besar dengan sokongan untuk pengecasan pantas sehingga 30W
 • Snapdragon 7 siri atau 6 Siri SoC, SoC julat pertengahan daripada MediaTek
 • Kamera belakang empat atau tiga kali ganda
 • Tiada pengecasan tanpa wayar
 • Tiada penarafan IP

Alternatif untuk membeli telefon baru

Jika ia tidak semestinya telefon pintar baharu, anda juga boleh mendapatkan telefon pintar terpakai yang lebih lama dan lebih mahal. Model yang diperbaharui ialah pilihan yang sangat disyorkan, kerana ini adalah peranti terpakai yang telah diperiksa dan diperbaharui oleh pakar.

Peranti yang diperbaharui ini amat menarik apabila penjual semula menawarkan jaminan lanjutan kepada anda. Dengan cara ini, anda boleh yakin bahawa anda membeli telefon pintar yang tidak akan berputus asa selepas beberapa minggu.

 • Berkaitan: Telefon Pintar Diperbaharui: Panduan membeli yang lengkap

Sudah tentu, anda tidak mempunyai kelebihan ini apabila membeli telefon pintar terpakai daripada pemilik persendirian di platform seperti eBay, iklan eBay atau portal lain. Walau bagaimanapun, peranti terpakai boleh didapati dengan harga yang dikurangkan dengan ketara di sini, kerana tiada kos tambahan kerana orang tengah telah dipotong. Dengan apa yang dipanggil ‘jualan’, anda juga mendapatkan model lama yang masih dibawa oleh kedai dalam talian dalam keadaan baharu tetapi tidak lagi dalam pengeluaran.

Promosi dan Jualan

Menjelang penghujung tahun, setiap peranti elektronik pengguna yang anda beli disertai dengan risiko yang lebih besar untuk mendapatkan tawaran yang lebih murah hanya beberapa minggu lagi. Ini boleh dikaitkan dengan jualan seperti Black Friday dan Black Week yang berkaitan, Amazon Prime Day, Singles Day dan Cyber ​​​​Monday, yang kesemuanya merupakan hari diskaun pada bulan Oktober dan November, yang bertujuan untuk meningkatkan ekonomi sebelum ini. kegilaan membeli-belah Krismas bermula.

Memandangkan telefon pintar ialah salah satu peranti elektronik pengguna yang paling popular di pasaran, anda harus sentiasa memerhatikan tawaran hebat. Anda boleh menyemak tarikh jualan dan promosi tahun ini dalam jadual di bawah:

Tawaran dan tarikh jualan akan datang

Tandai hari ini dalam kalendar 2022 anda:

Peristiwa Tarikh
Hari Bujang 11 November 2022
Minggu Hitam 21 hingga 25 November 2022
Black Friday 25 November 2022
Isnin siber 28 November 2022

Apa pendapat anda tentang pemilihan ini? Adakah anda fikir kami terlepas model yang BENAR-BENAR ada dalam senarai ini? Baiklah, katakan dengan lantang dan kami pasti akan memasukkannya ke dalam senarai apabila kami mengemas kininya.


Senarai dikemas kini pada Oktober 2022 dengan penulisan semula lengkap dan pilihan baharu. Komen lama telah disimpan dan mungkin merujuk kepada versi sebelumnya artikel ini.